Peter Hesseldahl er Mandag Morgens redaktør for digital omstilling. Han har tidligere dækket den teknologiske udvikling for bl.a. DR, TV2 og Politiken. Desuden har Hesseldahl i en årrække arbejdet som intern fremtidsforsker i LEGO og Danfoss, og som konsulent og projektleder i flere tænketanke i Danmark og udlandet. Forfatter til 7 bøger, senest "Omstilling til Fremtiden - Når teknologi bliver levende og liv bliver teknologi".
Hvem skal have adgang til at læse dine tanker?
Med sensorer, der måler kroppens og hjernens signaler, er døren åbnet til at læse vores tanker og forbinde os langt tættere med den digitale teknologi. Men inden vi alle får implanteret en chip i hjernen, er det vigtigt at overveje, om det kan misbruges, advarer en af de førende forskere på området.
Det er tankevækkende, at de forskere, der arbejder med de mest avancerede og futuristiske anvendelser af teknologi, ofte er dem, der er mest begejstrede over mulighederne og samtidig mest bekymrede over konsekvenserne.
Nataliya Kosmyna er et godt eksempel. Hun er en stjerneforsker inden for sammensmeltningen af mennesker og maskiner via det, der kaldes Brain Computer Interfaces.
Siden 2017 Forsker ved Fluid Interface Lab, MIT Medialab
2016 L’Oreal-Unesco women in science award
2015 Ph.D i non-invasive Brain-Computer Interfaces, Université Grenoble-Alpes
Født 1990
Kosmyna har et laboratorium på The Medialab, der er del af MIT-universitetet i Boston. Her er utallige af de digitale teknologier, som har præget verden de seneste årtier, blevet udviklet – inklusive Legos Mindstorms robotlegetøj.