Satire


Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Zenia Stampe udsat for

Zenia Stampe udsat for "systematiseret misinformation"

For at tage hensyn til de elever, der ikke kan tale dansk, bør der indføres arabisk som 2. sprog i folkeskolen. Sådan lyder budskabet fra Radikale Venstres Zenia Stampe i et opslag på Facebook. Men opslaget er falsk.

Sagde Trump:

Sagde Trump: "lær af grønlænderne - de har aldrig skovbrand"?

Californien har de seneste uger været hærget af historiske skovbrande. Nu har præsident Donald Trump angiveligt sagt, at de californiske myndigheder burde tage ved lære af grønlænderne, de har nemlig aldrig den slags problemer. Men citatet stammer fra en satirisk spalte.

Vappede paven Trump en over fingrene?

Vappede paven Trump en over fingrene?

I en video ser man angiveligt den amerikanske præsident Trump tage pave Frans i hånden. Meget mod pavens vilje. Men videoen stammer fra et satireprogram.

Pige kaldte ikke Trump en skændsel

Pige kaldte ikke Trump en skændsel

På Twitter spredte sig hurtigt nyheden om en pige, der på en video kalder den amerikanske præsident Donald Trump for en skændsel - lige op i hans åbne ansigt.

Censurerede saudisk tv Merkels hår?

Censurerede saudisk tv Merkels hår?

Under den tyske kansler Angela Merkels besøg i Saudi-Arabien blev hendes utildækkede hår sløret af en national tv-station, lyder det i et opslag på Twitter, der har fået stor opmærksomhed. Men billedet er manipuleret.