madkultur


Spiser danskerne mere og mere kød?

Spiser danskerne mere og mere kød?

Danskerne spiser mere og mere kød, lød det fra livsstilsekspert Anne Glad i DR-programmet Aftenshowet. Men det siger undersøgelsen, som Anne Glad henviser til, ikke spor om.

Manden bag kødfri måltidskasser overdriver danskernes kødforbrug

Manden bag kødfri måltidskasser overdriver danskernes kødforbrug

Danskerne spiser 300 gram kød om dagen - altså fire gange så meget kød, som Fødevarestyrelsen anbefaler - siger Jakob Jønck, der står bag firmaet Simple Feast, som sælger grøntsagsbaserede måltidskasser. Men postulatet om de 300 gram skyder langt over målet, slår forsker fast. 

Ny forskning siger ikke, at gravide skal undgå gluten

Ny forskning siger ikke, at gravide skal undgå gluten

Gravide bør måske overveje, om de skal spise glutenholdig mad, skrev flere medier i sidste uge. De refererede til et studie, der påviser en mulig sammenhæng mellem gluten og type 1-diabetes, men forskerne bag studiet afviser kostændringer. 

Er store bøffer den direkte vej til mere sex?

Er store bøffer den direkte vej til mere sex?

‘Kødspisere får mere sex end vegetarer’, lyder overskriften på en artikel, der slår sammenhængen mellem indtaget af kød og mængden af lagengymnastik fast med syvtommersøm: Mere kød giver mere sex! Men sammenhængen er ikke helt så entydig.

Er æg lige så farlige som cigaretter?

Er æg lige så farlige som cigaretter?

En ny dokumentar fordrejer forskningsresultater og påstår blandt andet, at spise ét æg, er lige så skadeligt som fem cigaretter. Men den konklusion holder ikke, fortæller DR-programmet Detektor, som også kan berette om andre fejl i dokumentaren.

Glad historie om mindre dansk madspild er noget tynd

Glad historie om mindre dansk madspild er noget tynd

Danmark hyldes på de sociale medier og hjemmesider verden over for at have reduceret sit madspild med 25 pct. på bare fem år. Men det særdeles berejste tal er måske slet ikke rigtigt, fastslår DR-programmet Detektor.