Gammel historie om falske betjente bekymrer nu facebookbrugere

Politiet advarer om to falske betjente, der raserer på Sjælland, lyder det i artikel, der hastigt spredes på Facebook. Men Midt- og Vestsjællands Politi er nu ikke ude med sådan en advarsel. Sagen er gammel, og der er faldet dom. 

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

“Politiet advarer nu folk – Luk IKKE op, hvis disse to betjente banker på.”

Søndag aften skulle to falske betjente nemlig have haft held til at lokke både pas og sundhedskort ud af en 38-årig mand, da de mødte op på hans adresse. Og efterfølgende kunne fupmagerne hæve et beløb fra mandens konto og indregistrere en bil i hans navn.

Sådan skriver i hvert fald siden Betagende.dk i en artikel, der for fuld fart bliver delt på Facebook. I alt er artiklen delt op mod 1.200 gange, og alene i løbet af det seneste døgn er artiklen delt mere end 600 gange.

Et af opslagene, der spreder den forældede artikel på Facebook.

Men faktisk er det slet ikke rigtigt, at Midt- og Vestsjællands Politi i øjeblikket advarer mod de to forbrydere. Sagen er nemlig knap to år gammel, og der er endda faldet dom i sagen.

For det er sådan set rigtigt nok, at en 38-årig mand fra Jyllinge blev franarret pas og sundhedskort af to personer, der udgav sig for at være betjente. Og det er også korrekt, at der efterfølgende sev et betydeligt pengebeløb ud af mandens konto, ligesom en bil blev registreret i hans navn.

Det er bare ikke foregået i søndags, men den 12. november 2017, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Betagende.dk har imidlertid heller ikke forsynet deres artikel med en udgivelsesdato, hvilket gør det svært at regne ud, om de to svindlere huserer på Sjælland i øjeblikket. Men ved at gå igennem Betagende.dks arkiv, har TjekDet kunnet opsnuse, at siden har udgivet artiklen for ti måneder siden - altså stadig omkring et år efter svindlen fandt sted.

Politi: Spørg civilbetjenten om ID

En af gerningsmændene, der nu er dømt, viste sig at holde til i Nordsjælland, hvor han havde været involveret i nogle lignende sager. Midt- og Vestsjællands Politi har ingen aktuelle efterlysninger af personer, der optræder som politifolk eller andre myndigheder uden at være det.

Men de råder alligevel altid folk til at spørge civilbetjente om ID, hvis man skulle være det mindste i tvivl om, om det nu også er en betjent, man står over for. Desuden understreger Midt- og Vestsjællands Politi, at politiet aldrig ville bede om for eksempel oplysninger om NemID.

Betagende.dk har ikke reageret på TjekDets henvendelse.

Forrige artikel Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken  Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken Næste artikel Hunde lukket inde i 85 graders varme?! Dyrebeskyttere overdriver høje temperaturer i biler Hunde lukket inde i 85 graders varme?! Dyrebeskyttere overdriver høje temperaturer i biler
Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

I fremtiden vil stavekontrollen i dit Word-dokument angiveligt foreslå dig at skifte ordet politiMAND ud med det mere kønsneutrale politiBETJENT. Morten Messerschmidt (DF) raser og kræver, at staten opsiger sin aftale med Microsoft, når det sker. Men den identitetspolitiske stavekontrol er allerede virkelighed - for nogen.

Er du en klimaduks eller en af dem, der udleder allermest?

Er du en klimaduks eller en af dem, der udleder allermest?

Klimaet er havnet i toppen af politiske dagsordener, og den nye regering har som ambition at reducere Danmarks udledninger af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Men hvor meget drivhusgas udleder danskerne egentlig i forhold til folk i andre lande?  

TV 2's single-tal har intet med singler at gøre

TV 2's single-tal har intet med singler at gøre

Antallet af danskere uden en partner er steget over de seneste 20 år, hævder TV 2 News, der mener at have fundet tal over singler hos Danmarks Statistik. Men sådan nogle tal har Danmarks Statistik aldrig haft. 

Du kommer ikke i bedre form af at se fodbold

Du kommer ikke i bedre form af at se fodbold

At se fodbold er lige så sundt for helbredet som at gå i halvanden time. Sådan lyder konklusionen på et nyt studie ifølge flere danske og udenlandske medier. Men det er noget vås, fastslår flere forskere. Og heller ikke forskeren bag studiet vil stå inde for den udlægning.  

Nej, øl er ikke en genvej til færre sygedage

Nej, øl er ikke en genvej til færre sygedage

Drikker du øl, har du færre sygedage end, hvis du holder dig på ædruelighedens smalle sti. Sådan konkluderer et finsk studie ifølge en lang række artikler i ind- og udland. Men det er totalt misforstået, siger forskeren bag studiet. 

Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Rækken af biografer landet over, der ufrivilligt lægger navn til falske konkurrencer på Facebook, er blevet endnu længere. Denne gang er det Biografcenter Fotorama Viborg, Kinorama i Aabenraa og Bio Silkeborg, der er ofre for konkurrencer, som de slet ikke står bag.