Bill Gates har ikke købt milliarddyr superyacht

Microsoft-stifteren har købt en brintdrevet yacht til flere milliarder, beretter flere medier. Men det passer slet ikke, fastslår firmaet, der har lavet konceptet til det overdådige fartøj. 

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Bill Gates har købt en brintdrevet superyacht til 4,4 milliarder kroner.  

Kilde: Flere danske og udenlandske medier.

Bill Gates har ikke købt den brintdrevne superyacht Aqua. Yachten er indtil videre blot et koncept udfærdiget af det hollandske designfirma Sinot Yacht Architecture & Design. Sinot oplyser på sin hjemmeside, at Aqua ikke er solgt, og at firmaet ikke har nogen form for forretningssamarbejde med Bill Gates og hans repræsentanter.  

Microsoft-stifter Bill Gates køber superyacht til 4 milliarder kroner. Sådan har man de seneste dage kunnet læse i flere udenlandske og danske medier. Blandt andet på Berlingske og Mandesager.dk.

På Facebook har Mandesager.dks opslag med historien opnået omkring 3.000 kommentarer, delinger og reaktioner.

Yachten er designet af den hollandske virksomhed Sinot Yacht Architecture & Design og bærer navnet Aqua. Den findes indtil videre kun som koncept, men skal ifølge designet blive 112 meter lang og kunne drives af brint.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mandesager.dk har som et af mange danske og udenlandske medier bragt den forkerte historie om Microsoft-stifterens milliardkøb. (Foto: Skærmbillede af Mandesager.dk)

Designet af den brintdrevne yacht blev præsenteret i september 2019 ved Monaco Yacht Show, der er en årlig messe for luksusyachter.

Men Bill Gates har ikke købt den luksuriøse yacht. Det skriver designfirmaet bag på sin hjemmeside under overskriften ”Aqua er ikke solgt!”.

Her dementerer Sinot de mange artikler, der har påstået det modsatte, og kalder dem ”faktuelt forkerte”.

Artiklen fortsætter under billedet. 

"Aqua er ikke solgt!" Designfirmaet bag yacht-konceptet dementerer de mange forkerte historier. (Foto: Skærmbillede fra Sinot.com)

”Sinot har ikke noget forretningssamarbejde med hr. Gates (eller hans repræsentanter) af nogen art,” skriver designfirmaet på hjemmesiden.

”Aqua er et koncept under udvikling og er ikke blevet solgt til hr. Gates,” står der videre.

Danske medier retter

Chefredaktør på Mandesager.dk, Peter Frøkjær, er overrasket over, at historien viste sig at være forkert.

”Vi har historien fra et amerikansk medie, som vi har stor tillid til. Det er et meget respektabelt medie, så vi vurderede, at historien var sand. Jeg er overrasket over, at den ikke passer,” siger han til TjekDet.

Har I tænkt jer at rette artiklen?

”Ja, nu hvor det er kommet frem, at Bill Gates ikke har købt yachten alligevel, så retter vi naturligvis artiklen.”

Artiklen fortsætter under billedet 

På Facebook har Mandesager.dks opslag med historien opnået omkring 3.000 kommentarer, delinger og reaktioner. Opslaget er nu rettet.

Mandesager.dk har rettet sin artikel, så det fremgår, at ”Bill Gates ikke har bestilt superyacht til 4,4 milliarder”. Mediets facebookopslag med historien er også rettet.

”Vi beklager, at vi troede på denne historie. Som flere andre danske medier, er vi simpelthen blevet narret,” kan man nu læse i artiklen på Mandesager.dk.

Også Berlingske, der ligeledes bragte den forkerte historie, har rettet sin artikel. Overskriften er rettet, så den i stedet for ”Bill Gates køber luksuriøs yacht til fire milliarder” nu hedder ”Bill Gates skulle bruge milliarder på luksuriøs yacht – men historien holdt ikke”.

”I en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at Bill Gates havde købt den luksuriøse yacht Aqua. Dette er ikke korrekt. Berlingske beklager fejlen,” skriver Berlingske.

Forrige artikel Ti gange vrøvl om coronavirussen. Der findes altså endnu ikke en kur eller vaccine Ti gange vrøvl om coronavirussen. Der findes altså endnu ikke en kur eller vaccine Næste artikel Ødelægger kunstige sødemidler dit nervesystem og reducerer din levetid? Ødelægger kunstige sødemidler dit nervesystem og reducerer din levetid?
DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Materialistkæden Matas advarer mod en svindelmail, der i de seneste dage er havnet i mange danskeres indbakke. Her tages kæden til indtægt for at sælge masken OxyBreath Pro. En maske, der hævdes at være effektiv mod coronavirus. Men kæden forhandler slet ikke masken.

Nej, coronamedicin til kvæg kan ikke helbrede mennesker

Nej, coronamedicin til kvæg kan ikke helbrede mennesker

"Coronavirussen er slet ikke ny, og man har vaccineret kvæg mod virussen i årevis", lyder en påstand, der bliver delt heftigt på sociale medier. Men der er tale om to forskellige grene af samme virus, og derfor virker vaccinationen til kvæg ikke mod sygdommen covid-19, der lige nu hærger i hele verden. 

Her er konspirationsteoriernes ABC under coronaen

Her er konspirationsteoriernes ABC under coronaen

BLOGINDLÆG: Et studie blandt 2,3 millioner facebookbrugeres informationsforbrug har påvist, at personer med konspiratoriske overbevisninger har større tendens til at acceptere fingerede nyheder og udokumenterede påstande end gennemsnittet. Når kritisk sans slår over i konspiratorisk tænkning, stopper blikket med at være kritisk, og ”alternative kendsgerninger” sluges råt.

Må covid-19-patienter tage ibuprofen mod smerter og feber?

Må covid-19-patienter tage ibuprofen mod smerter og feber?

Medier flyder over med advarsler mod at tage ibuprofen mod feber og smerter i forbindelse med covid-19. Myndighederne anbefaler, at man tager paracetamol, men kender ikke til dokumentation for skadevirkninger ved ibuprofen i forbindelse med covid-19. Danske forskere hasteanalyserer sagen.