Bob Marley blev ikke snigmyrdet af CIA

Musikeren Bob Marley blev snigmyrdet af CIA. Sådan lyder en artikel, der i øjeblikket florerer på de sociale medier. Men faktatjek fra amerikanske og britiske medier viser, at historien er falsk.

På sit dødsleje fortalte den tidligere CIA-agent Bill Oxley, at han i perioden fra 1974 til 1985 udførte ikke mindre end 17 mord.

Blandt de 17, der måtte lade livet for Bill Oxleys hånd, er den berømte musiker og sangskriver Bob Marley. Sådan skriver internetmediet YourNewsWire.com.

Bill Oxley fortæller, hvordan han i 1976 mødte Bob Marley, hvor han via en nål i et par sko inficeret musikeren med en dødelig kræftvirus.

Og Bob Marley døde netop af hudkræft, som havde spredt sig til hjernen, i 1981.

En vild historie som dog afvises af to internationale faktatjek mediers gennemgang af historien.

Hvem er CIA-agenten Bill Oxley?

Det britiske faktatjek medie Channel4 Factchek og det amerikanske Snopes.com har begge efterprøvet historien om Bill Oxleys bekendelser. Bekendelser som begge medier klart afviser.

Bill Oxley beskrives i historien som amerikaner, men det billede, der optræder i YourNewsWires.coms historie, antyder en anden virkelighed. Billedet er redigeret og stammer fra billedserien, “young grandson reading the documents to his sick grandfather”, som den polske fotograf Katarzyna Białasiewicz har taget.

Bill Oxley lever endnu, men er for tiden indlagt på Mercy Hospital i den amerikanske delstat Maine, skriver YourNewsWire.com. Men ifølge hospitalet har de hverken nu eller tidligere haft en patient indlagt med navnet Oxley, skriver det britiske faktatjekmedie, som har været i kontakt med Mercy Hospital.

Derudover har ingen af de to faktatjekmedier fundet en relation mellem CIA og en person med navnet Bill Oxley.

Bob Marley døde ganske vist af en sjælden type hudkræft, der havde spredt sig til det meste af kroppen. Men ifølge YourNewsWires.com blev Bob Marley inficeret med en kræftvirus via en nål i et par sko. Problemet med denne fremgangsmåde er bare, at forskningen på tidspunktet for Bob Marleys død, endnu ikke kendte til denne kobling mellem visse vira og kræft.

YourNewsWire.com er et tvivlsomt medie

Er du fortsat i tvivl om, hvorvidt Bob Marley døde en naturlig død eller blev snigmyrdet af CIA, så kan kilden til historien, måske bringe dig tættere på sandheden.

YourNewsWire.com er nemlig notorisk kendt for at bringe konspirationsteorier forklædt som nyheder.

YourNewsWire.com har tidligere bragt historier om at Hillary Clinton skulle være leder af en pædofiliring, at pave Frans mener Jesus har forvandlet sig til Satan 
og at Britney Spears har indrømmet hun tidligere var medlem af en hemmelig frimurerorden.

Forrige artikel Sympatiserer DR-vært her med palæstinensisk terrorbevægelse? Sympatiserer DR-vært her med palæstinensisk terrorbevægelse? Næste artikel Nej Trump, USA betaler ikke 80 procent af udgifterne til NATO Nej Trump, USA betaler ikke 80 procent af udgifterne til NATO
De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

Fake news og desinformation er et betændt emne i Italien. Der er langt fra enighed om problemets størrelse, ej heller løsningsmodellerne. Myndighederne har indført initiativer mod desinformation, der spænder fra uddannelse af elever til en ”rød-knap-tjeneste”, der giver borgere adgang til at indberette falske nyheder til en online-politi-enhed.

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Fire store techvirksomheder har aflagt rapport til EU om deres indsats mod desinformation. Fint, men der skal mere til, lyder svaret fra EU-Kommissionen, der mandag fik besøg af Facebook.

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Med næsten 16 millioner kroner i ryggen skal et nyt dansk forskningscenter undersøge årsagerne til og konsekvenserne af hadefulde ytringer på internettet. I sidste ende er målet at præsentere strategier, der kan dæmme op for fjendtlige politiske debatter.

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Ukendte bagmænd har oprettet falske facebooksider, hvor de misbruger navnene på flere af de nykårede danske verdensmeste i håndbold. Til sammen har siderne allerede nu langt over 100.000 følgere. I sidste ende kan de falske sider bruges til at lokke penge ud af dig.

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Ifølge nyt studie er Britta Nielsens formodede svindel for millioner i Socialstyrelsen en statistisk undtagelse, og forskernes nye fund kan være med til at forklare svindelnumrene blandt mandlige topfolk i finansverdenen. Høj løn og løgnagtighed følges ad. Og så er mænd – statistisk set – større løgnere end kvinder.

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook vil gøre op med påvirkningskampagner. Derfor skal nye regler gøre det mere besværligt at indrykke politiske annoncer på det sociale medie. Reglerne vil også gælde i forbindelse med europaparlamentsvalg den 26. maj og folketingsvalget, der skal finde sted senest den 17. juni i år.

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Danmarks integrationsindsats halter håbløst efter Norges og Sveriges, hvor langt flere flygtninge er i arbejde, konkluderer chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening. Men den konklusion afviser flere forskere.

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Endnu engang må det dansk-svenske postselskab PostNord ufrivilligt lægge navn til et fupnummer, der i disse dage tikker ind på mange danskeres mobiltelefoner. Du lokkes med en gratis mobiltelefon, men skal i stedet betale dyrt for et abonnement på en angivelig datingside.

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Ifølge en dansk forsker hjælper det ikke på klimaproblemerne at lade være med at spise kød, da det animalske landbrug ikke tilføjer flere drivhusgasser til atmosfæren - det er de samme drivhusgasser, der kører i ring. Men den påstand holder ikke.