Censurerede saudisk tv Merkels hår?

Under den tyske kansler Angela Merkels besøg i Saudi-Arabien blev hendes utildækkede hår sløret af en national tv-station, lyder det i et opslag på Twitter, der har fået stor opmærksomhed. Men billedet er manipuleret.

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

"Ikke en vittighed: Det nyeste medlem af FN's kommission for kvinderettigheder censurerede den tyske kanslers hår, da hun blev vist på saudisk tv i dag."

Sådan lyder teksten i et opslag, der blev delt på Twitter i går, og som blev ledsaget af et foto, hvor kansler Angela Merkels hår rigtig nok er sløret, da hun besøgte den saudi-arabiske konge Salman bin Abdul Aziz forleden.

Men billedet er manipuleret og stammer fra satiresitet "Khase News".

Billedet kan ses på sitets Facebookside, og i følgeteksten på billedet står der da også "bare for sjov".

På billedet er også indsat et logo for en tv-station, men ifølge det svenske faktatjeksite Viralgranskaren findes der ikke en nogen arabisk tv-station med det logo.

Når billedet har vakt så stor opmærksomhed, skyldes det, at Merkel på forhånd havde afvist at bære hovedbeklædning, da hun mødtes med den saudiske konge og andre fremtrædende personer i landet.

Forrige artikel Tågesnak om ekstra, nye eller flere medarbejdere til SKAT Tågesnak om ekstra, nye eller flere medarbejdere til SKAT Næste artikel Ved du, hvor mange indbrud der begås i danske hjem? Ved du, hvor mange indbrud der begås i danske hjem?
Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

For at sprede lidt glæde i coronakrisetiden, udlover Bilka i Skalborg spritnye høretelefoner til 10 heldige vindere. Sådan lyder det i et populært opslag på sociale medier. Men Bilka har intet med konkurrencen at gøre - den er et fupnummer. I øjeblikket lægger flere af kædens varehuse ufrivilligt navn til svindelnummeret.

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye "højesteret"

Jurister, menneskerettighedssaktivister, digitale eksperter og en tidligere dansk statsminister er blandt de udpegede medlemmer af Facebooks nye tilsynsråd. De skal tage stilling til, hvilke typer indhold der løbende skal fjernes på det sociale medie. 

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

En amerikansk demonstrant hånes på sociale medier for at holde et protestskilt med et konspirerende budskab, der beskylder Barack Obama for at stå bag coronakrisen. Men billedet er manipuleret. I virkeligheden står der noget helt andet på skiltet, som hun brugte til at demonstrere mod nedlukningen af Californien under coronakrisen. 

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Antallet af muslimer i Danmark er ofte genstand for debat på sociale medier. Ikke mindst fordi der ikke findes officielle danske opgørelser. Nye beregninger viser nu, at tallet sandsynligvis er lavere end tidligere vurderet.