Den dansende pave er ikke en virus

En video med en dansende pave hævdes at være en virus. Men hvem har set videoen?

"Pas på! Hvis nogen sender dig en video, der hedder "pavens dans", så slet den omgående. Det er en virus. Klikker du på linket bliver din telefon formateret og alt forsvinder".

Det er nogenlunde budskabet i et opslag, der i øjeblikket deles på de sociale medier. Men det er fup. Og endda et gammel fupnummer.

Ifølge faktatjekhjemmesiden snopes.com dukkede advarslen - eller rygtet - op i april 2015, hvor mange hævdede, at "the Dance of the Pope" var inficeret med en virus rettet mod mobiltelefoner - ofte i form af en billedfil (.jpg.) eller en video. Angiveligt findes videoen slet ikke, og der er alene tale om et rygte om dens eksistens.

Også i Sverige spredes advarslen i øjeblikket på de sociale medier.

Rygtet ændrede i øvrigt senere navn til Hillary Clintons dans. Heller ikke den video findes - og advarslen er grundløs. Læs mere her.

Forrige artikel Muslimsk mand, der er kristen, anklages fejlagtigt for voldtægt Muslimsk mand, der er kristen, anklages fejlagtigt for voldtægt Næste artikel Lance Armstrong afkræfter sin egen død Lance Armstrong afkræfter sin egen død