Desværre! Netflix er ikke på vej med Harry Potter-serie

Den digitale filmtjeneste Netflix barslede i april 2017 med en ny tv-serie om Harry Potter, lyder budskabet i et viralt rygte, der blandt andet underbygges af en plakat for den nye serie. Men både plakaten og rygtet har intet på sig.

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Fans af forfatterinden J.K. Rowlings bøger og filmene om den unge troldmand Harry Potter bliver nok skuffede nu.

I længere tid har et rygte på de sociale medier påstået, at filmtjenesten Netflix var i færd med at skabe en hel tv-serie om netop Harry Potter. Men rygtet har udgangspunkt i en gammel aprilsnar, skriver det amerikanske faktatjekmedie snopes.com

En manipuleret plakat for den – ikke-eksisterende – nye Harry Potter tv-serie ramte Facebook sidste år. På plakaten ser man et billede af en dreng, der, må man forstå, viser ansigtet på den angivelige skuespiller, der har hovedrollen i den nye serie. Der står også, at serien vil have premiere ved juletid i år 2020.

Billedet af drengen er for så vidt ægte nok, hvis man lige ser bort fra brillerne. Men drengen har intet gøre med Harry Potter. Originalbilledet af drengen er taget i 2001 i Afghanistan af fotojournalisten Bobby Sager. Drengen bærer ikke briller og har heller ikke de mærker i panden, som ses på det manipulerede billede.

Selv om det ikke er lykkedes snopes.com at finde ud af, hvem der egentlig står bag den manipulerede digitale plakat og det falske budskab, kan det i hvert fald – i skrivende stund - slås fast, at Netflix ikke har noget med sagen at gøre.

Én ting er den falske plakat, som det er uklart, hvem der står bag. Noget andet er budskabet om den kommende serie. Sidstnævnte dukker op i en artikel på hjemmesiden Hypable, hvor det fremgår, at flere skuespillere fra Netflix-serien ”Stranger Things” er blevet hyret til en kommende Harry Potter-serie. Den falske plakat ser man dog ikke noget til.

Den artikel blev lagt på nettet den 1. april sidste år, men blev i øvrigt ikke gengivet i andre – etablerede – medier.

LÆS OGSÅ: Bono har ikke opfordret fans til at vælte Donald Trump

LÆS OGSÅ: Nej Trump, USA betaler ikke 80 procent af udgifterne til NATO

LÆS OGSÅ: Det var ikke en ’muslimsk migrant’, der tæskede hollandsk dreng

LÆS OGSÅ: Vil danske direktører have verdenskendt fysikers hoved på et fad?

Forrige artikel Ønsker et klart flertal af danskerne virkelig, at dronningen skal abdicere? Ønsker et klart flertal af danskerne virkelig, at dronningen skal abdicere? Næste artikel Her gør vi status på Løkkes valgløfter: 146 af 283 er gennemført Her gør vi status på Løkkes valgløfter: 146 af 283 er gennemført
Bill Gates har ikke købt milliarddyr superyacht

Bill Gates har ikke købt milliarddyr superyacht

Microsoft-stifteren har købt en brintdrevet yacht til flere milliarder, beretter flere medier. Men det passer slet ikke, fastslår firmaet, der har lavet konceptet til det overdådige fartøj. 

Nej, hverken vitaminer, hybenpulver eller olier kan bekæmpe KOL

Nej, hverken vitaminer, hybenpulver eller olier kan bekæmpe KOL

Lungesygdommen KOL kan afhjælpes med vitaminer, hybenpulver og olier, påstår viral artikel, der lægger flere videnskabelige kilder til grund. Men artiklen overfortolker forskningen, og der findes ikke bevis for, at netop de midler afhjælper lungesygdommen. Faktisk kan den ikke kureres.

Debat om coronavirus er inficeret med løgne

Debat om coronavirus er inficeret med løgne

Coronavirus er dødelig og spredes lige nu til flere verdensdele. Men det er ikke kun virussen, der spreder sig. Det samme gør et væld af urigtige historier om den. Viser et billede for eksempel, at kinesere falder døde om på gaden?  

Nej, en kort lunte er ikke et tegn på høj intelligens

Nej, en kort lunte er ikke et tegn på høj intelligens

Et stort temperament hos kvinder er tegn på intelligens, beretter flere alternative netmedier og henviser til et australsk-amerikansk studie. Men det viser studiet, som medierne henviser til, slet ikke, og der er heller ikke anden forskning, der bakker påstanden op. 

Demokratikommissionen: Google og Facebook skal betale mere skat i Danmark

Demokratikommissionen: Google og Facebook skal betale mere skat i Danmark

Store udenlandske tech-giganter som Google, Facebook og Youtube sidder på over 60 procent af annonceomsætningen på internettet i Danmark. Det udfordrer de danske medier og kan true demokratiet. Nu vil Demokratikommissionen have disse virksomheder til at betale mere til danskernes samfundskasse.

Når løgne og fake news bliver til det normale

Når løgne og fake news bliver til det normale

KOMMENTAR: Kan vi finde en mental vaccine mod fake news ved at lære at afkode manipulationens teknikker på nettet? Der er i hvert fald brug for en national plan for digital dannelse i Danmark.

Det forkorter næppe dit liv at dele seng med en snorker

Det forkorter næppe dit liv at dele seng med en snorker

Hvis din kæreste eller ægtefælle snorker, lever du kortere. Sådan kan man læse i en artikel fra Se og Hør, der er kommenteret adskillige tusinde gange på sociale medier. Men intet tyder på, at din partners snorken koster år af dit liv, lyder det fra forskere.  

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Gluten er skadeligt for alle menneskers tarmsystem. Sådan lyder det i en artikel, der florerer på Facebook, og som lægger et amerikansk studie til grund. Men gluten er ikke skadeligt for raske mennesker, lyder det fra flere forskere.