Desværre! Netflix er ikke på vej med Harry Potter-serie

Den digitale filmtjeneste Netflix barslede i april 2017 med en ny tv-serie om Harry Potter, lyder budskabet i et viralt rygte, der blandt andet underbygges af en plakat for den nye serie. Men både plakaten og rygtet har intet på sig.

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Fans af forfatterinden J.K. Rowlings bøger og filmene om den unge troldmand Harry Potter bliver nok skuffede nu.

I længere tid har et rygte på de sociale medier påstået, at filmtjenesten Netflix var i færd med at skabe en hel tv-serie om netop Harry Potter. Men rygtet har udgangspunkt i en gammel aprilsnar, skriver det amerikanske faktatjekmedie snopes.com

En manipuleret plakat for den – ikke-eksisterende – nye Harry Potter tv-serie ramte Facebook sidste år. På plakaten ser man et billede af en dreng, der, må man forstå, viser ansigtet på den angivelige skuespiller, der har hovedrollen i den nye serie. Der står også, at serien vil have premiere ved juletid i år 2020.

Billedet af drengen er for så vidt ægte nok, hvis man lige ser bort fra brillerne. Men drengen har intet gøre med Harry Potter. Originalbilledet af drengen er taget i 2001 i Afghanistan af fotojournalisten Bobby Sager. Drengen bærer ikke briller og har heller ikke de mærker i panden, som ses på det manipulerede billede.

Selv om det ikke er lykkedes snopes.com at finde ud af, hvem der egentlig står bag den manipulerede digitale plakat og det falske budskab, kan det i hvert fald – i skrivende stund - slås fast, at Netflix ikke har noget med sagen at gøre.

Én ting er den falske plakat, som det er uklart, hvem der står bag. Noget andet er budskabet om den kommende serie. Sidstnævnte dukker op i en artikel på hjemmesiden Hypable, hvor det fremgår, at flere skuespillere fra Netflix-serien ”Stranger Things” er blevet hyret til en kommende Harry Potter-serie. Den falske plakat ser man dog ikke noget til.

Den artikel blev lagt på nettet den 1. april sidste år, men blev i øvrigt ikke gengivet i andre – etablerede – medier.

LÆS OGSÅ: Bono har ikke opfordret fans til at vælte Donald Trump

LÆS OGSÅ: Nej Trump, USA betaler ikke 80 procent af udgifterne til NATO

LÆS OGSÅ: Det var ikke en ’muslimsk migrant’, der tæskede hollandsk dreng

LÆS OGSÅ: Vil danske direktører have verdenskendt fysikers hoved på et fad?

Forrige artikel Ønsker et klart flertal af danskerne virkelig, at dronningen skal abdicere? Ønsker et klart flertal af danskerne virkelig, at dronningen skal abdicere? Næste artikel Her gør vi status på Løkkes valgløfter: 146 af 283 er gennemført Her gør vi status på Løkkes valgløfter: 146 af 283 er gennemført
DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Materialistkæden Matas advarer mod en svindelmail, der i de seneste dage er havnet i mange danskeres indbakke. Her tages kæden til indtægt for at sælge masken OxyBreath Pro. En maske, der hævdes at være effektiv mod coronavirus. Men kæden forhandler slet ikke masken.

Nej, coronamedicin til kvæg kan ikke helbrede mennesker

Nej, coronamedicin til kvæg kan ikke helbrede mennesker

"Coronavirussen er slet ikke ny, og man har vaccineret kvæg mod virussen i årevis", lyder en påstand, der bliver delt heftigt på sociale medier. Men der er tale om to forskellige grene af samme virus, og derfor virker vaccinationen til kvæg ikke mod sygdommen covid-19, der lige nu hærger i hele verden. 

Her er konspirationsteoriernes ABC under coronaen

Her er konspirationsteoriernes ABC under coronaen

BLOGINDLÆG: Et studie blandt 2,3 millioner facebookbrugeres informationsforbrug har påvist, at personer med konspiratoriske overbevisninger har større tendens til at acceptere fingerede nyheder og udokumenterede påstande end gennemsnittet. Når kritisk sans slår over i konspiratorisk tænkning, stopper blikket med at være kritisk, og ”alternative kendsgerninger” sluges råt.

Må covid-19-patienter tage ibuprofen mod smerter og feber?

Må covid-19-patienter tage ibuprofen mod smerter og feber?

Medier flyder over med advarsler mod at tage ibuprofen mod feber og smerter i forbindelse med covid-19. Myndighederne anbefaler, at man tager paracetamol, men kender ikke til dokumentation for skadevirkninger ved ibuprofen i forbindelse med covid-19. Danske forskere hasteanalyserer sagen.