DF'er ville støtte politisk kollega. Endte som skurk i muslimske facebookgrupper

Flere facebookopslag hævder, at byrådsmedlem for Dansk Folkeparti deler et billede af sig selv med et våben i hænderne kun få dage efter terrorangrebet i Norge den 10. august. Men opslagene tager helt fejl.

"Her ses en fremtrædende DF-politiker få dage efter et racistisk og islamofobisk motiveret terrorangreb i Norge" og "billedet er taget få dage efter terrorangrebet i Norge."

Kilde: Facebookopslag af Saif Shah Muhammad og opslag i flere muslimske facebookgrupper.

 

Glen Madsen, der er byrådsmedlem i Hørsholm for Dansk Folkeparti, har ikke lagt billedet, hvor han står med et våben i hænderne, ud på nettet få dage efter angrebet på en moské i Norge den 10. august. Han lagde billedet på Twitter to dage før angrebet, og slettede sit tweet med billedet nogle timer senere samme dag.

Billedet af Glen Madsen kan derfor heller ikke være taget få dage efter terrorangrebet, som det hævdes i opslag i flere facebookgrupper. Ifølge Glen Madsen selv er billedet taget for 15 år siden, hvor han var udsendt som soldat. 

Flere steder på sociale har man i de forgangne uger kunnet se et billede af Glen Madsen, der er byrådsmedlem i Hørsholm for Dansk Folkeparti, hvor han har et automatvåben i favnen. Billedet havde Glen Madsen selv lagt på Twitter torsdag den 8. august, hvor han ledsaget billedet med teksten “I forsvar mod islamister!!”

Tweetet slettede Glen Madsen dog hurtigt efter, da andre brugere på sociale medier gjorde ham opmærksom på, at det var ufølsomt at lave et opslag med netop det billede nogle dage efter to masseskyderier i de amerikanske stater Texas og Ohio. Den kritik var Glen Madsen enig i, og han skrev derfor et nyt opslag på Twitter, hvor han kaldte billedet "malplaceret."

Glen Madsen oplyser, at da han lavede opslaget den 8. august, var det tænkt som en støttende replik til politisk leder for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, der tidligere på ugen havde fået røg for at posere med et skydevåben på et feriebillede. Til det billede lød teksten “Til kamp mod de røde.”

Men historien om Glen Madsens billede stoppede ikke her.

Artiklen fortsætter under billederne
Freelancejournalist Kevin Shakir tweeter om aftenen den 8. august om Glen Madsens billede. Billedet er altså allerede lagt op to dage inden angrebet på en moské i Oslo.

En time efter Kevin Shakirs opslag tweeter Glen Madsen, at han har pillet opslaget med billedet ned. 

For i sidste uge begyndte billedet nemlig pludselig at florere i flere muslimske facebookgrupper, hvor Glen Madsens poseren nu bliver kædet sammen med terrorangrebet lørdag den 10. august mod en moské i Norge. Opslagene påstår, at Glen Madsen har lagt billedet ud umiddelbart efter angrebet på den norske moské. 

“Her ses en fremtrædende DF-politiker få dage efter et racistisk og islamofobisk motiveret terrorangreb i Norge. Glen Madsen er byrådsmedlem i Hørsholm,” skriver en Saif Shah Muhammad på sin facebookprofil tirsdag den 13. august - altså tre dage efter angrebet i Norge og fem dage efter, at Glen Madsen havde slået billedet op og slettet det igen. 

Artiklen fortsætter under billedet

Opslag, der hævder, at Glen Madsens billede er enten taget eller lagt ud efter angrebet på en moské i Norge.

Samme - manipulerede - budskab bliver slået op i facebookgrupperne “Just Halal,” “Quran og Sunnah – Vejen til Iman” og “Dansk muslim debatten”.

Det bliver tilmed påstået i grupperne, at Glen Madsen er fotograferet med våbnet i hænderne få dage efter angrebet på en moskéen i Norge, hvilket heller ikke kan være korrekt.

Billedet er ifølge DF’eren taget for 15 år siden i hans tid i forsvaret, hvor han ad flere omgange var udsendt.

Artiklen fortsætter under tidslinjen 

Tidslinje: Sådan udviklede sagen sig

3. august 2019: To masseskyderier på under et døgn i USA, der koster op mod 29 mennesker livet.

8. august 2019: Glen Madsen lægger et billede på Twitter, hvor han står med et automatvåben i hænderne. Med det samme møder Glen Madsens billede kritik, og han sletter billedet igen. 

10. august 2019: Al-Noor-moskéen i Oslo bliver angrebet, hvor der løsnes skud. Ingen bliver dræbt. En ung norsk mand er sigtet for terror og drab på sin søster.

13. august 2019: Saif Shah Muhammad lægger billedet af Glen Madsen op på Facebook og sætter i deleteksten Glen Madsens billede i kontekst med angrebet i Oslo. Omtrent samtidig spreder billedet og det forkerte budskab sig i facebookgrupperne “Just Halal,” “Quran og Sunnah – Vejen til Iman” og “Dansk muslim debatten”.

14. august 2019: Saif Shah Muhammad laver et nyt facebookopslag, hvor han skriver, at hans opslag dagen før har ledt til en undskyldning og en politianmeldelse af Glen Madsen. Igen lægger han det billede ud, som Glen Madsen forlængst har taget ned igen.

16. august 2019: Saif Shah Muhammad lægger endnu engang billedet af Glen Madsen op på Facebook. Denne gang er Glen Madsen klippet ind i samme billede som den terrordømte nordmand Anders Behring Breivik.

Undskyldning og politianmeldelse

Til flere medier har Glen Madsen beklaget sit tweet og på sin facebookprofil skriver han, at "ingen er mere ked af, at jeg lavede et opslag på Twitter, som kom helt forkert ud og kunne misforstås, end jeg."

Desuden kan Hørsholm-udgaven af Lokalavisen.dk berette, at en borger i Hørsholm har politianmeldt DF-politikeren for at krænke muslimer med sit billede. 

Både undskyldningen og politianmeldelsen har Saif Shah Muhammad omtalt fra sin facebookprofil, men han har ikke oplyst, at Glen Madsens billede umuligt kan være en reaktion på angrebet i Norge.

Saif Shah Muhammad skriver til TjekDet over Facebook-Messenger, at han finder det "absurd, at en politiker deler sådant et billede, og især på et tidspunkt, hvor der lige har været terrorangreb på minoriteter i både USA og Norge."

Det er dog stadigvæk faktuelt forkert, at Glen Madsens skulle have delt sit billede efter angrebet på en moské i Norge, hvilket er dét angreb, som Saif Shah Muhammad omtaler i sit opslag, der er blevet delt i flere facebookgrupper.

TjekDet har spurgt Saif Shah Muhammad, hvorfor han alligevel har lagt billedet op, men han er ikke vendt tilbage med svar.

Saif Shah Muhammad har lagt flere billeder ud af Glen Madsen. Her deler DF-politikeren billedet med den terrordømte nordmand Anders Behring Breivik. 

Forrige artikel Flygtninge eller folkepensionister: Hvem får flest penge af staten? Flygtninge eller folkepensionister: Hvem får flest penge af staten? Næste artikel Finsk studie frikender mennesket for den globale opvarmning, men...  Finsk studie frikender mennesket for den globale opvarmning, men...
Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

I fremtiden vil stavekontrollen i dit Word-dokument angiveligt foreslå dig at skifte ordet politiMAND ud med det mere kønsneutrale politiBETJENT. Morten Messerschmidt (DF) raser og kræver, at staten opsiger sin aftale med Microsoft, når det sker. Men den identitetspolitiske stavekontrol er allerede virkelighed - for nogen.

Er du en klimaduks eller en af dem, der udleder allermest?

Er du en klimaduks eller en af dem, der udleder allermest?

Klimaet er havnet i toppen af politiske dagsordener, og den nye regering har som ambition at reducere Danmarks udledninger af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Men hvor meget drivhusgas udleder danskerne egentlig i forhold til folk i andre lande?  

TV 2's single-tal har intet med singler at gøre

TV 2's single-tal har intet med singler at gøre

Antallet af danskere uden en partner er steget over de seneste 20 år, hævder TV 2 News, der mener at have fundet tal over singler hos Danmarks Statistik. Men sådan nogle tal har Danmarks Statistik aldrig haft. 

Du kommer ikke i bedre form af at se fodbold

Du kommer ikke i bedre form af at se fodbold

At se fodbold er lige så sundt for helbredet som at gå i halvanden time. Sådan lyder konklusionen på et nyt studie ifølge flere danske og udenlandske medier. Men det er noget vås, fastslår flere forskere. Og heller ikke forskeren bag studiet vil stå inde for den udlægning.  

Nej, øl er ikke en genvej til færre sygedage

Nej, øl er ikke en genvej til færre sygedage

Drikker du øl, har du færre sygedage end, hvis du holder dig på ædruelighedens smalle sti. Sådan konkluderer et finsk studie ifølge en lang række artikler i ind- og udland. Men det er totalt misforstået, siger forskeren bag studiet. 

Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Rækken af biografer landet over, der ufrivilligt lægger navn til falske konkurrencer på Facebook, er blevet endnu længere. Denne gang er det Biografcenter Fotorama Viborg, Kinorama i Aabenraa og Bio Silkeborg, der er ofre for konkurrencer, som de slet ikke står bag.