Dommedagsprofeti påstår verden går under på lørdag

Lørdag den 23. september vil være begyndelsen til verdens undergang. Sådan lyder en dommedagsteori fra amerikaneren, David Meade. Hans forudsigelse er den seneste version af en teori, som den amerikanske rumfartsadministration, NASA, tidligere har afvist.

Jorden, som vi kender den, vil ikke være den samme efter på lørdag. En planet ved navn Nibiru, også kaldet Planet X, vil angiveligt gå ind i Jordens kredsløb og starte en serie af vulkanudbrud, tsunamier og jordskælv. Det mener dommedagsprofeten David Meade.

Det er ikke første gang at planeten Nibiru bliver nævnt. I 1976 fremsatte forfatteren Zecharia Sitchin første gang idéen om denne planet, og den har lige siden været omdrejningspunkt for flere dommedagsteorier.

Første gang Jorden skulle være gået under var i maj 2003, men da det ikke skete, blev det rykket til den 21. december 2012, der var udløbet for indianerstammen Mayaernes kalender. Det fik dengang NASA til at offentliggøre en video, hvor de afviste idéen om, at en sådan planet eksisterer.

I 2016 skrev den falske nyhedsside, News4KTLA, alligevel, at NASA mente, planeten var en trussel mod jorden.

David Meade har tidligere beskrevet hans teori i bogen Planet X - The 2017 Arrival, og da en solformørkelse ramte Nordamerika den 21. august, var dette ifølge ham blot en forvarsel på det, der skal ske på lørdag.

Han anvender talkoder fra Bibelen til sin forudsigelse, og lørdag den 23. september vil være præcis 33 dage efter solformørkelsen, hvilket i bibelsk forstand skulle være et særligt tal, blandt andet fordi Jesus blev 33 år gammel.

Han bakker det op med, at der i Lukasevangeliet står skrevet, at man vil kunne se tegn på dommedag ved solen, månen og stjernernes placering. Rigtig nok står månen, Mars, Merkur og Venus, i øjeblikket på en særlig måde, så de alle kan ses på samme tid. Men en sådan tolkning af Bibelen afviser den amerikanske teolog Ed Stetzer blankt, der kalder David Meades påstand for pinlig, skriver faktatjeksitet snopes.com.

“Meade er en opdigtet leder på et opdigtet felt, og burde ikke være på forsiden af noget som helst,” skriver Ed Stetzer i en blog med henvisning til den omtale, David Meade har fået i flere medier.

Forrige artikel Endnu engang lokkes med falske gratis flybilletter Endnu engang lokkes med falske gratis flybilletter Næste artikel Røde Kors må gerne indsamle penge via sms Røde Kors må gerne indsamle penge via sms

Redaktionen holder sommerpause

TjekDets redaktion holder ferie frem til den 3. august, hvor vi vender stærkt tilbage. Du kan stadig tippe os om påstande i den offentlige debat, som du mener fortjener et faktatjek. Du kan skrive til os på tip@tjekdet.dk eller udfylde vores tipformular.

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere.