Dommedagsprofeti påstår verden går under på lørdag

Lørdag den 23. september vil være begyndelsen til verdens undergang. Sådan lyder en dommedagsteori fra amerikaneren, David Meade. Hans forudsigelse er den seneste version af en teori, som den amerikanske rumfartsadministration, NASA, tidligere har afvist.

Jorden, som vi kender den, vil ikke være den samme efter på lørdag. En planet ved navn Nibiru, også kaldet Planet X, vil angiveligt gå ind i Jordens kredsløb og starte en serie af vulkanudbrud, tsunamier og jordskælv. Det mener dommedagsprofeten David Meade.

Det er ikke første gang at planeten Nibiru bliver nævnt. I 1976 fremsatte forfatteren Zecharia Sitchin første gang idéen om denne planet, og den har lige siden været omdrejningspunkt for flere dommedagsteorier.

Første gang Jorden skulle være gået under var i maj 2003, men da det ikke skete, blev det rykket til den 21. december 2012, der var udløbet for indianerstammen Mayaernes kalender. Det fik dengang NASA til at offentliggøre en video, hvor de afviste idéen om, at en sådan planet eksisterer.

I 2016 skrev den falske nyhedsside, News4KTLA, alligevel, at NASA mente, planeten var en trussel mod jorden.

David Meade har tidligere beskrevet hans teori i bogen Planet X - The 2017 Arrival, og da en solformørkelse ramte Nordamerika den 21. august, var dette ifølge ham blot en forvarsel på det, der skal ske på lørdag.

Han anvender talkoder fra Bibelen til sin forudsigelse, og lørdag den 23. september vil være præcis 33 dage efter solformørkelsen, hvilket i bibelsk forstand skulle være et særligt tal, blandt andet fordi Jesus blev 33 år gammel.

Han bakker det op med, at der i Lukasevangeliet står skrevet, at man vil kunne se tegn på dommedag ved solen, månen og stjernernes placering. Rigtig nok står månen, Mars, Merkur og Venus, i øjeblikket på en særlig måde, så de alle kan ses på samme tid. Men en sådan tolkning af Bibelen afviser den amerikanske teolog Ed Stetzer blankt, der kalder David Meades påstand for pinlig, skriver faktatjeksitet snopes.com.

“Meade er en opdigtet leder på et opdigtet felt, og burde ikke være på forsiden af noget som helst,” skriver Ed Stetzer i en blog med henvisning til den omtale, David Meade har fået i flere medier.

Forrige artikel Endnu engang lokkes med falske gratis flybilletter Endnu engang lokkes med falske gratis flybilletter Næste artikel Røde Kors må gerne indsamle penge via sms Røde Kors må gerne indsamle penge via sms
Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Gluten er skadeligt for alle menneskers tarmsystem. Sådan lyder det i en artikel, der florerer på Facebook, og som lægger et amerikansk studie til grund. Men gluten er ikke skadeligt for raske mennesker, lyder det fra flere forskere.  

Forestiller dette billede virkelig Australien i brand set fra rummet?

Forestiller dette billede virkelig Australien i brand set fra rummet?

Et satellitfoto, der viser Australien i omfattende flammer, florerer i stor stil på sociale medier. Folk fra nær og fjern bruger det skræmmende foto til at vise sympati for australierne og understrege naturbrandenes omfang. Men billedet er ikke en retvisende fremstilling af omfanget af de mange brande. 

Advarslen mod facebook-hackeren fra Skåne er det rene vås

Advarslen mod facebook-hackeren fra Skåne er det rene vås

Godkender du en anmodning om Facebook-venskab med Magnus fra Skåne, lænser han din bankkonto for penge. Sådan slår facebookbrugere i øjeblikket alarm på stribe. Men advarslen har intet på sig, og den har i øvrigt flere år på bagen.

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Mandag Morgens faktatjekmedie TjekDet søger universitetspraktikant, der vil være en del af redaktionen i første halvår 2020, og være med til at udfordre falske nyheder og påstande i den offentlige debat.

Ny bølge af falske Ray-Ban-annoncer skyller ind over danskerne

Ny bølge af falske Ray-Ban-annoncer skyller ind over danskerne

Helt uden at være klar over det deler adskillige danskere på sociale medier lige nu reklamer for absurd billige Ray-Ban-solbriller. Og der skulle angiveligt være tale om den ægte vare. Men det hele er fup. De digitale spor fører os blandt andet til Kina.

PostNord advarer: Falske pakkebeskeder hitter i juletiden

PostNord advarer: Falske pakkebeskeder hitter i juletiden

Flere danskere modtager i øjeblikket sms'er og mails om, at de har en pakke liggende hos Postnord. Den kan de få udleveret, hvis bare de lige betaler 20 kroner. Men henvendelserne er fra svindlere, der forsøger at malke din bankkonto. 

Nej, Expert har ikke sat et par Apple Airpods på højkant

Nej, Expert har ikke sat et par Apple Airpods på højkant

Julen kan blive lidt sødere, hvis du deltager i en konkurrence om AirPods på Facebook, som elektronikkæden Expert står bag. Men både konkurrencen og facebooksiden, hvor opslaget med konkurrencen er slået op, er falsk.