Efterlysning for betonklodsdrab er over et år gammel

En knap et år gammel artikel med en efterlysning af en mand cirkulerer igen på Facebook. Manden blev efterlyst i forbindelse med drabet på en tysk familie, der blev ramt af en betonklods på den fynske motorvej. Manden blev ikke mistænkt i sagen.

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

”Bare find ham”.

”Håber ved at dele denne her at sagen snart bliver opklaret”.

”Lad os hjælpe – del!”.

Sådan lyder nogle af reaktionerne fra Facebookbrugere, der i disse timer deler en artikel med en efterlysning fra Fyns Politi. Men både artiklen og efterlysningen er fra oktober sidste år, og den unge mand, der er afbilledet i opslaget, er ikke mistænkt.

Skærmkopi fra Facebook. TjekDet har sløret billedet, da manden ikke længere er efterlyst.

Herover gengives opslaget fra Facebook. TjekDet har dog sløret fotoet af manden, da han ikke længere er efterlyst.

Artiklen stammer fra netmediet newsbreak.dk. I artiklen fremgår det, at politiet gerne vil have identificeret den unge mand i forbindelse med drabet på en familie, der blev ramt af en nedkastet betonklods på den fynske motorvej i august sidste år.

Newsbreak har nu fjernet billedet fra sin artikel og tilføjet en oplysning om, at artiklen er af ældre dato. Desuden oplyser mediet, at den unge mand på billedet blev identificeret, men politiet konkluderede, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

Forrige artikel Skrev Barack Obama en truende hilsen til Donald Trump? Skrev Barack Obama en truende hilsen til Donald Trump? Næste artikel Bakker danskerne op om den europæiske konvention om menneskerettigheder? Bakker danskerne op om den europæiske konvention om menneskerettigheder?
Kinas desinformation udvides med små skridt

Kinas desinformation udvides med små skridt

I Kina forsøger staten i højere grad end tidligere at kontrollere stort set alle former for information i det store land. Men noget tyder på, at de så småt er i gang med et internationalt indtog.

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

I fremtiden vil stavekontrollen i dit Word-dokument angiveligt foreslå dig at skifte ordet politiMAND ud med det mere kønsneutrale politiBETJENT. Morten Messerschmidt (DF) raser og kræver, at staten opsiger sin aftale med Microsoft, når det sker. Men den identitetspolitiske stavekontrol er allerede virkelighed - for nogen.

Er du en klimaduks eller en af dem, der udleder allermest?

Er du en klimaduks eller en af dem, der udleder allermest?

Klimaet er havnet i toppen af politiske dagsordener, og den nye regering har som ambition at reducere Danmarks udledninger af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Men hvor meget drivhusgas udleder danskerne egentlig i forhold til folk i andre lande?  

TV 2's single-tal har intet med singler at gøre

TV 2's single-tal har intet med singler at gøre

Antallet af danskere uden en partner er steget over de seneste 20 år, hævder TV 2 News, der mener at have fundet tal over singler hos Danmarks Statistik. Men sådan nogle tal har Danmarks Statistik aldrig haft. 

Du kommer ikke i bedre form af at se fodbold

Du kommer ikke i bedre form af at se fodbold

At se fodbold er lige så sundt for helbredet som at gå i halvanden time. Sådan lyder konklusionen på et nyt studie ifølge flere danske og udenlandske medier. Men det er noget vås, fastslår flere forskere. Og heller ikke forskeren bag studiet vil stå inde for den udlægning.  

Nej, øl er ikke en genvej til færre sygedage

Nej, øl er ikke en genvej til færre sygedage

Drikker du øl, har du færre sygedage end, hvis du holder dig på ædruelighedens smalle sti. Sådan konkluderer et finsk studie ifølge en lang række artikler i ind- og udland. Men det er totalt misforstået, siger forskeren bag studiet. 

Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Rækken af biografer landet over, der ufrivilligt lægger navn til falske konkurrencer på Facebook, er blevet endnu længere. Denne gang er det Biografcenter Fotorama Viborg, Kinorama i Aabenraa og Bio Silkeborg, der er ofre for konkurrencer, som de slet ikke står bag.