Emmanuel Macron klar med lov mod falske nyheder

Frankrigs præsident Emmanuel Macron vil bekæmpe spredningen af falske nyheder i valgkampsperioder. Det skal ske med en ny lov, som han præsenterede onsdag aften.

Rasmus Kerrn-Jespersen

Den franske præsident Emmanuel Macron holdt i går aftes sin nytårstale til pressen i den franske præsidentbolig Elysee Paladset i Paris. Her gjorde han det klart, at han vil sætte hårdt ind mod falske nyheder og misinformation med en ny lov.

“Jeg har besluttet, at vi vil ændre vores juridiske system for at beskytte det demokratiske liv mod falske nyheder,” sagde Emmanuel Macron onsdag aften. Det skriver tv-stationen Euronews på sin hjemmeside.

“I valgkampsperioder vil der ikke længere gælde nøjagtigt de samme regler for forskellige slags indhold på internettet,” proklamerede præsidenten.

Hvis lovforslaget gennemføres i sin nuværende form, vil det betyde, at “indhold kan fjernes, brugerkonti kan slettes og hjemmesider kan blokeres, hvis det er nødvendigt,” tilføjede han.

Emmanuel Macron vil gøre sponsoreret indhold nemmere at gennemskue og gøre det lettere at se, hvem der står bag. Han vil også give de myndigheder, der fører tilsyn med medierne, flere værktøjer til at bekæmpe falske nyheder.

Han har i øvrigt tidligere højlydt kritiseret især de russiske medier, og åbent anklaget den statslige russiske tv-kanal RT for at sprede desinformation om ham under det franske præsidentvalg sidste år.

LÆS OGSÅ: Fransk præsidentkandidat smider russiske medier på porten

LÆS OGSÅ: Var en afsavet finger fake news eller bare dårlig journalistik?

LÆS OGSÅ: Junk news og fake news i den franske valgkamp

LÆS OGSÅ: Fransk valg: Sådan blev de største fake news-angreb afmonteret

LÆS OGSÅ: Skal kristne helligdage i Frankrig erstattes af jødiske og islamiske?


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu