Endnu engang lokkes med falske gratis flybilletter

Norwegian advarer mod svindelnummer på Facebook. Du kan IKKE vinde to gratis flybilletter. Konkurrencen er falsk og et forsøg på at lokke dig i en fælde.

I sidste uge var det SAS. I denne uge er det flyselskabet Norwegian, der misbruges i et svindelnummer, som skal få Facebookbrugere til at tro, at de har vundet flybilletter.

Ifølge den falske kampagne kan man vinde to gratis flybilletter i anledning af flyselskabets 24 års fødselsdag.

Af opslaget fremgår det, at man skal dele og like opslaget, samt svare på en række underlige spørgsmål. Norwegian advarer på sin Facebookside mod svindelnummeret:

"Advarsel! I øjeblikket cirkulerer en falsk spørgeundersøgelse på Facebook. Brugere opfordres til at svare på spørgsmål om Norwegian, trykke "share", for så at vinde billetter. Dette er spam og har ingen tilknytning til Norwegian! Lad derfor venligst være med at klikke på linket," oplyser Norwegian.

Men hvorfor opstår disse kampagner hele tiden? Når man deler og liker opslaget, så kan bagmændene sende meddelelser med for eksempel kommercielt indhold til Facebookbrugerne.  

Opslaget indeholder i øvrigt et link til hjemmesiden www.norwegian-dk.com. Men Norwegians hjemmeside hedder rettelig www.norwegian.com/dk.

Forrige artikel SAS misbruges i falsk konkurrence på Facebook SAS misbruges i falsk konkurrence på Facebook Næste artikel Dommedagsprofeti påstår verden går under på lørdag Dommedagsprofeti påstår verden går under på lørdag
DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Materialistkæden Matas advarer mod en svindelmail, der i de seneste dage er havnet i mange danskeres indbakke. Her tages kæden til indtægt for at sælge masken OxyBreath Pro. En maske, der hævdes at være effektiv mod coronavirus. Men kæden forhandler slet ikke masken.