Er du vores nye kollega? TjekDet søger researchere til faktatjek

Er du studerende? Har du interesse for journalistik? Kan du gennemskue og formidle komplicerede problemstillinger? Mangler du et absolut relevant studiejob? Så er det måske dig, vi leder efter.

Vi søger researchere, der kan bistå redaktionen med at udfordre misinformation og desinformation.

TjekDet.dk beskæftiger sig med at faktatjekke påstande i den offentlige debat. Mediet er et samlende univers, hvor vi ikke alene bringer egne faktatjek, men også skriver artikler, der analyserer og sætter misinformation i den offentlige debat i et større perspektiv. Vores mål er at hjælpe den almene mediebruger til at navigere i strømmen af oplysninger, udsagn og påstande i en tid, hvor nyheder ikke kun er noget, vi får gennem de klassiske nyhedsmedier, men i lige så stor grad fra de sociale medier.

Dine opgaver:

Faktatjek, faktatjek, faktatjek. Det fylder den største del af din arbejdstid. Du vil komme til at researche på, medvirke til at formidle og distribuere en konkret historie.

Desuden vil du løbende få ansvar for en række konkrete redaktionelle udviklingsprojekter inden for rammen af falske nyheder. Vi tager nemlig i løbet af de kommende måneder et nyt skridt, når vi - med TjekDet som redaktionelt omdrejningspunkt - søsætter en national portal for bekæmpelse af fake news, misinformation og desinformation i Danmark.

Vi forventer, du

læser journalistik, statskundskab eller nationaløkonomi

har minimum to år tilbage af din uddannelse

er velformuleret, skriver fejlfrit og kan kommunikere kort og klart

har stor interesse for såvel den landspolitiske som den lokalpolitiske debat, samfunds- og nationaløkonomi.

gerne har kendskab til statistisk metode, databehandling og analyse

er god til at samarbejde, men også til at arbejde selvstændigt

kan lave effektive søgninger på Internettet, og har en rigtig god fornemmelse for nettets muligheder

Arbejdstid

Arbejdstiden udgør i gennemsnit 15 timer per uge og er timelønnet.

Arbejdsstedet vil være Emdrupvej 72, 2400 København NV, hvor Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) har til huse. Tiltrædelse hurtigst muligt.

Spørgsmål og ansøgning

I din ansøgning bedes du give et par bud på påstande eller myter, der præger samfundsdebatten, som du kunne forestille dig at kaste dig over på din første arbejdsdag. Vedlæg også meget gerne eksempler på evt. artikler eller lignende, du måske har skrevet i anden sammenhæng.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning og CV snarest muligt og senest den 10. august 2020. Vi behandler ansøgninger og afholder samtaler løbende.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Thomas Hedin på email th@tjekdet.dk.

Du sender ligeledes din ansøgning til th@tjekdet.dk.

Forrige artikel Redaktionen holder sommerpause

Redaktionen holder sommerpause

TjekDets redaktion holder ferie frem til den 3. august, hvor vi vender stærkt tilbage. Du kan stadig tippe os om påstande i den offentlige debat, som du mener fortjener et faktatjek. Du kan skrive til os på tip@tjekdet.dk eller udfylde vores tipformular.

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere.