Er du vores nye kollega? TjekDet søger researchere til faktatjek

Er du studerende? Har du interesse for journalistik? Kan du gennemskue og formidle komplicerede problemstillinger? Mangler du et absolut relevant studiejob? Så er det måske dig, vi leder efter.

Vi søger researchere, der kan bistå redaktionen med at udfordre misinformation og desinformation.

TjekDet.dk beskæftiger sig med at faktatjekke påstande i den offentlige debat. Mediet er et samlende univers, hvor vi ikke alene bringer egne faktatjek, men også skriver artikler, der analyserer og sætter misinformation i den offentlige debat i et større perspektiv. Vores mål er at hjælpe den almene mediebruger til at navigere i strømmen af oplysninger, udsagn og påstande i en tid, hvor nyheder ikke kun er noget, vi får gennem de klassiske nyhedsmedier, men i lige så stor grad fra de sociale medier.

Dine opgaver:

Faktatjek, faktatjek, faktatjek. Det fylder den største del af din arbejdstid. Du vil komme til at researche på, medvirke til at formidle og distribuere en konkret historie.

Desuden vil du løbende få ansvar for en række konkrete redaktionelle udviklingsprojekter inden for rammen af falske nyheder. Vi tager nemlig i løbet af de kommende måneder et nyt skridt, når vi - med TjekDet som redaktionelt omdrejningspunkt - søsætter en national portal for bekæmpelse af fake news, misinformation og desinformation i Danmark.

Vi forventer, du

læser journalistik, statskundskab eller nationaløkonomi

har minimum to år tilbage af din uddannelse

er velformuleret, skriver fejlfrit og kan kommunikere kort og klart

har stor interesse for såvel den landspolitiske som den lokalpolitiske debat, samfunds- og nationaløkonomi.

gerne har kendskab til statistisk metode, databehandling og analyse

er god til at samarbejde, men også til at arbejde selvstændigt

kan lave effektive søgninger på Internettet, og har en rigtig god fornemmelse for nettets muligheder

Arbejdstid

Arbejdstiden udgør i gennemsnit 15 timer per uge og er timelønnet.

Arbejdsstedet vil være Emdrupvej 72, 2400 København NV, hvor Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) har til huse. Tiltrædelse hurtigst muligt.

Spørgsmål og ansøgning

I din ansøgning bedes du give et par bud på påstande eller myter, der præger samfundsdebatten, som du kunne forestille dig at kaste dig over på din første arbejdsdag. Vedlæg også meget gerne eksempler på evt. artikler eller lignende, du måske har skrevet i anden sammenhæng.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning og CV snarest muligt og senest den 10. august 2020. Vi behandler ansøgninger og afholder samtaler løbende.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Thomas Hedin på email [email protected].

Du sender ligeledes din ansøgning til [email protected].


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu