Facebook giver britiske brugere direkte adgang til partierne

Facebook vil gøre det nemmere for de britiske vælgere at finde oplysninger om de partier, der stiller op ved det forestående parlamentsvalg den 8. juni. Derfor får Facebookbrugerne nu automatisk vist uddrag af partiernes valgprogrammer. Initiativet kommer som et led i det sociale medies kamp mod falske nyheder.

 


Frem til det britiske parlamentsvalg den 8. juni får britiske Facebookbrugere automatisk vist de enkelte partiers holdninger til de emner, som brugerne interesserer sig for. Det skriver avisen The Independent.

Det er en ny funktion, der har fået navnet Facebook Perspectives (Facebook Perspektiver, red.), som højest tre gange om dagen dukker op, når en bruger ser en nyhedsartikel, der relaterer til valget, på det sociale medie.

Handler artiklen for eksempel om miljø, så vil brugerne få vist de enkelte opstillingsberettigede partiers politiske holdninger til miljø - uden at brugerne har bedt om det. Det er partierne selv, der har formuleret teksterne, som Facebook så videreformidler.

”Værktøjet aktiverer sig selv ud fra typen af en artikel – den udløses ikke har brugeren, der kigger på den – og viser sig tre gange om dagen,” oplyser Facebook.

Det betyder også, at forskellige brugere får præsenteret præcis de samme beskrivelser af partiernes holdninger. Funktionen giver også brugerne mulighed for at klikke sig videre til yderligere information om og fra partierne.

Det er Facebooks mål, at funktionen skal gøre det nemmere for vælgerne at få korrekt information om, hvad partierne egentlig mener om konkrete politiske temaer.

"Folk har sagt til os, at det nogle gange er svært at finde pålidelige og uddybende information om partiernes valgprogrammer," siger en talsmand fra Facebook til The Independent.

Facebook Perspectives blev også rullet ud til franske brugere af det sociale medier under præsidentvalget i landet tidligere på året.

Facebook er flere gange blevet kritiseret for ikke at gøre nok for at dæmme op for spredningen af falske nyheder. Mens det sociale medies stifter, Mark Zuckerberg, i november sidste år sagde, at det var ”temmelig vanvittigt” at tro, at falske nyheder på Facebook havde indflydelse på det amerikanske præsidentvalg, så indrømmede virksomheden forleden, at regeringer og netværk af ikke-statslige aktører bruger det sociale medie til at påvirke den politiske debat og vælgere på en måde, der kan have en effekt på resultatet af nationale valg. Det fremgik af en analyse, som blandt andet Facebooks øverste sikkerhedschef Alex Stamos stod bag.

Både under det amerikanske præsidentvalg i 2016 og det nu overståede franske præsidentvalg i år blev en bølge af falske nyheder på de sociale medier afsløret af faktatjekhjemmesider.

 

Forrige artikel “Folk søger den nemme information, der passer med deres syn på verden. Det bekymrer mig.” “Folk søger den nemme information, der passer med deres syn på verden. Det bekymrer mig.” Næste artikel Radikale vil bruge 10 millioner på at bekæmpe falske nyheder Radikale vil bruge 10 millioner på at bekæmpe falske nyheder
DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Materialistkæden Matas advarer mod en svindelmail, der i de seneste dage er havnet i mange danskeres indbakke. Her tages kæden til indtægt for at sælge masken OxyBreath Pro. En maske, der hævdes at være effektiv mod coronavirus. Men kæden forhandler slet ikke masken.

Nej, coronamedicin til kvæg kan ikke helbrede mennesker

Nej, coronamedicin til kvæg kan ikke helbrede mennesker

"Coronavirussen er slet ikke ny, og man har vaccineret kvæg mod virussen i årevis", lyder en påstand, der bliver delt heftigt på sociale medier. Men der er tale om to forskellige grene af samme virus, og derfor virker vaccinationen til kvæg ikke mod sygdommen covid-19, der lige nu hærger i hele verden. 

Her er konspirationsteoriernes ABC under coronaen

Her er konspirationsteoriernes ABC under coronaen

BLOGINDLÆG: Et studie blandt 2,3 millioner facebookbrugeres informationsforbrug har påvist, at personer med konspiratoriske overbevisninger har større tendens til at acceptere fingerede nyheder og udokumenterede påstande end gennemsnittet. Når kritisk sans slår over i konspiratorisk tænkning, stopper blikket med at være kritisk, og ”alternative kendsgerninger” sluges råt.

Må covid-19-patienter tage ibuprofen mod smerter og feber?

Må covid-19-patienter tage ibuprofen mod smerter og feber?

Medier flyder over med advarsler mod at tage ibuprofen mod feber og smerter i forbindelse med covid-19. Myndighederne anbefaler, at man tager paracetamol, men kender ikke til dokumentation for skadevirkninger ved ibuprofen i forbindelse med covid-19. Danske forskere hasteanalyserer sagen.