Facebook i samarbejde med faktatjek-grupper

Facebooks stifter Mark Zuckerberg tager et usædvanlig skridt og går i samarbejde med faktatjekgrupper på nettet. Målet er at afsløre falske nyheder, før de har spredt sig som ringe i vandet.

 


I sidste uge mente Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, at det sociale medie ikke havde indflydelse på resultatet af det amerikanske præsidentvalg. En påstand han dog senere blødte op på. Og nu tager han endnu et skridt videre i debatten.

På sin Facebookprofil skriver Zuckerberg, at han har besluttet sig for at indgå samarbejde med forskellige faktatjek-grupper for at afsløre falske nyheder - før de går viralt på det sociale medie.

Det skal ske på flere måder. Dels skal brugerne have mulighed for at indberette formodede upræcise eller falske opslag, dels skal nye algoritmer overvåge alle opslag og advare Facebook om en potentiel falsk nyhed.

Læs hele Mark Zuckerbergs meddelelse på hans Facebookprofil her.

 

Forrige artikel Da sandheden blev disruptet Næste artikel Sådan blev en formodet virkelighed til en national mediestorm Sådan blev en formodet virkelighed til en national mediestorm
Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere. 

Biograf-fupkonkurrencer hærger igen på nettet

Biograf-fupkonkurrencer hærger igen på nettet

De danske biografer har nu fået lov til at slå dørene op. Og det fejrer de åbenbart på livet løs med konkurrencer om gratis billetter eller næste uhørte rabatter. Men selv om biografgængerne måske nok synes, der er noget at fejre, så er der en god grund til at se sig for.