Falsk konkurrence med biografbilletter rammer nu Kvickly

Du kan vinde en gratis biograftur med både popcorn og sodavand, hvis du deltager i en konkurrence på flere af Kvicklys facebooksider. Problemet er bare, at konkurrencen og facebooksiden er det rene fup.  

Efteråret er for alvor over os, og du har måske lyst til at smutte en tur i biografen for at slippe for årstidens regn og rusk.  

Hvis du er en af dem, der længes efter en tur i biografmørket, så er der godt nyt. I konkurrencer på Facebook sætter blandt andet Kvickly Svendborg Storcenter og Kvickly Grenaa nemlig en gratis biograftur med popcorn og sodavand på højkant.  

“Trænger dig og din kæreste til en tur i biffen, eller måske mangler du en undskyldning for at være sammen med børnebørnene? Så det nu du skal være med i konkurrencen om en biografpakke for to, med sodavand og popcorn!” lyder beskeden i det lokkende opslag fra dagligvarebutikken. 

Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at like opslaget og skrive ‘popcorn’ i kommentarfeltet. 

Drømmen om en gratis tur i biffen har for alvor fået folk til tasterne. Opslaget hos Kvickly Svendborg Storcenter er i skrivende stund blevet kommenteret og reageret på over 700 gange.  

Artiklen fortsætter under billedet  

Opslaget med den falske konkurrence.


Men de mange håbefulde biografgængere, der har deltaget i konkurrencen, må formentlig se langt efter en gratis tur foran det store lærred i denne omgang. Konkurrencen er nemlig falsk, og det er slet ikke Kvickly, der står bag. 

Tværtimod advarer Kvickly Svendborg Storcenter på Facebook mod den falske konkurrence.   

“ADVARSEL. Lige nu florerer der en falsk konkurrence på facebook i vores navn, hvor man kan vinde biografbilletter. DENNE SIDE ER FALSK, og vi opfordrer alle til at anmelde siden” lyder det i et opslag, som er slået op på den rigtige Kvickly Svendborg Storcenters facebookside.  

Artiklen fortsætter under billedet 

Dagligvarebutikken i Svendborg advarer selv imod den falske konkurrence på Facebook. 


Svindlerne går efter kortoplysninger 

På trods af Kvicklys advarsel er det dog lykkedes for svindlerne at lokke folk i fælden. Flere følgere af den rigtige Kvickly Svendborg Storcenter kommenterer nemlig på opslaget med advarslen, at de er blevet kontaktet på Facebook Messenger med beskeden om, at de har vundet, selvom konkurrencen i skrivende stund stadig er aktiv. 

Herefter er de blevet bedt om at indtaste deres kreditkortoplysninger, da det kræver et lille administrationsgebyr at få tilsendt biografpakken.  

TjekDet har tidligere skrevet om danskere, der blev snydt i konkurrencer om biografbilletter og efterfølgende blev kontaktet og bedt om at indtaste deres kortoplysninger. Her blev de også kontaktet over Facebook Messenger.      

“Jeg så et opslag på Facebook fra Nordisk Film, hvor tre af mine venner havde kommenteret for at vinde gratis biografbilletter. Og det havde jeg da også lyst til,” fortæller en TjekDet-læser, efter at hun havde deltaget i svindelkonkurrence, der også kontaktede de angivelige vindere på Facebook Messenger. 

“Det var den sædvanlige måde at tilmelde sig, hvor jeg bare skulle skrive ‘tillykke’ i kommentarfeltet, og så var jeg med i konkurrencen. Det lød meget plausibelt, og jeg tænkte slet ikke over, at der kunne være noget snyd involveret.“ 

Egentlig glemte hun efterfølgende alt om konkurrencen – indtil hun et par dage efter blev kontaktet på Messenger. 

“I beskeden stod der tillykke med, at jeg var blandt de ti personer, der havde vundet to billetter - og det lød jo dejligt. Det eneste, jeg skulle gøre, var at betale ‘op imod’ ti kroner for at få tilsendt billetterne. Og i beskeden var der så et link til en side, hvor jeg kunne indtaste mine kontooplysninger for at betale. Jeg blev heller ikke mistænksom her, for hjemmesiden, jeg kom ind på, havde Nordisk Films logo, der stod ‘tillykke du har vundet’, og det så som sådan helt rigtigt ud.” 

Ifølge læseren er det her, det går helt galt. Hendes kort virker angiveligt ikke.

“Jeg indtastede mine kortoplysninger, men fik at vide, at der var en fejl og blev bedt om at indtaste oplysningerne igen. Det virkede stadig ikke, og jeg bad så min kæreste om at prøve med sit kort, men det virkede heller ikke”. 

Og det er sandsynligvis helt efter svindlernes plan, at kreditkortene ‘ikke virker’. For de har alligevel gemt de kortoplysninger, som vores læser og hendes kæreste indtastede. 

“Jeg skrev så tilbage i beskeden på Messenger, at betalingen ikke fungerede, og om jeg kunne betale på en anden måde. Da der ikke var kommet noget svar dagen efter, opdagede jeg, at både opslaget og facebooksiden var væk, hvorefter jeg så kontaktede min bank og fik spærret mit og min kærestes kort.” 

Ifølge læseren var der heldigvis ikke hævet nogle penge endnu. 

Tegn på en falsk side  

Det er nemt at blive snydt af de falske opslag, fordi bagmændene laver falske sider, der ligner de oprindelige til forveksling. Svindlerne giver ofte den falske side samme navn som den oprindelige og indsætter det samme profilbillede. Det gør de falske sider svære at gennemskue. 

Men der er en række punkter, som du kan være opmærksom på, så du undgår at blive snydt.    

1) Hvornår er siden oprettet?  
Det tager ikke mange sekunder at finde ud af, at den falske side er oprettet 5. september 2019. Det er en vigtig oplysning at holde øje med, eftersom de virksomheder, der misbruges i konkurrencer, ofte har eksisteret i mange år. Kvickly Svendborg Storcenters rigtige side blev oprettet 25. november 2011.  

2) Hvor mange følgere har siden?  
Det er ofte meget kendte virksomheder, som misbruges i svindelnumre på Facebook. Derfor er antallet af sidens følgere en god indikator på, om siden er ægte eller ej. Den falske side har blot 34 følgere, mens Kvickly Svendborg Storcenters rigtige side har mere end 6.000 følgere.  

3) Opfordres der til at like og dele?  
Hvis der opfordres til at like og dele, kan det også være et tegn på, at der er tale om en falsk side. Kvickly Svendborg Storcenter har også konkurrencer på deres side, men det er ofte konkurrencer, hvor man skal tagge andre. De opfordrer ikke til, at man liker opslaget.

Det gør de derimod på den falske, hvor det faktisk er et krav for at deltage i konkurrencen, at man liker opslaget.  

4) Hvor mange opslag er der? 
Opslaget med konkurrencen er det eneste opslag på den falske side. Det er typisk for falske sider, da de ofte bliver lukket hurtigt af Facebook eller af svindlerne selv og dermed ikke har tid til at lave mange opslag.

Derfor kan man også se, at der kun er brugt tid på at lægge et profilbillede samt et coverbillede ind, så det ser ud som om, at siden er reel.  

Er du allerede faldet i fælden og har oplyst dine kreditkortoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank.

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen.

App agerer værn mod fup på nettet

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper én med at være sikker online og holder én opdateret om digitale trusler.

Forrige artikel 18300-kroner-i-kontanthjaelp-alex-vanopslagh-beskyldes-for-manipulation Næste artikel Ny tv-satsning med faktatjek på sundhedsområdet Ny tv-satsning med faktatjek på sundhedsområdet
Falsk Smartbox-side lokker danskere i kreditkortfælde

Falsk Smartbox-side lokker danskere i kreditkortfælde

I et facebookopslag udlodder oplevelsesvirksomheden Smartbox angiveligt gratis biografture til heldige vindere. Men opslaget er det rene fup. Svindlere står bag facebooksiden, der udgiver sig for at være Smartbox, men intet har med virksomheden at gøre. 

Det er altså stadig tilladt at klappe på Oxford University

Det er altså stadig tilladt at klappe på Oxford University

Det britiske Oxford University forbyder de studerende at klappe for ikke at genere studerende, der bruger høreapparat eller har en angstlidelse, beretter flere medier. Men det er forkert. Det anerkendte universitet tillader fortsat klapsalver. 

Får danske svin mindre antibiotika end svin i andre lande?

Får danske svin mindre antibiotika end svin i andre lande?

Danske grise får mindre antibiotika end grise i andre europæiske lande, hævder Landbrug & Fødevarer og henviser til en opgørelse over antibiotikaforbrug på dyr i Europa. Men man kan slet ikke drage den konklusion på baggrund af opgørelsen, siger forskere.

Hjælper det at hoste under et hjerteanfald?

Hjælper det at hoste under et hjerteanfald?

Bliver du ramt af et hjerteanfald og er alene, så skal du hoste kraftigt. Det kan redde dit liv, fremgår det af et kædebrev, der i øjeblikket deles på Facebook. Men eksperter advarer mod at tage påstanden for gode varer. Det kan faktisk forværre situationen.

Nej, gin og tonic er ikke en mirakelkur mod forkølelse

Nej, gin og tonic er ikke en mirakelkur mod forkølelse

Hvis du døjer med lidt vintersnue, er det bare i gang med at drikke gin og tonic. Det påstår en populær artikel, som har tusindvis af interaktioner på Facebook. Men påstanden er noget sludder, fastslår forskere. 

Mennesket er det bedste værn mod bots og lumske algoritmer

Mennesket er det bedste værn mod bots og lumske algoritmer

BLOGINDLÆG: Kampen mod falske nyheder – og deres negative indvirkning på samfundsdebatten og demokratiet – handler til syvende og sidst om dig og mig, og hvordan vi reagerer på de historier og påstande, der konstant dukker op i vores feeds og kalder på vores opmærksomhed.

Vi søger universitetspraktikanter til faktatjek

Vi søger universitetspraktikanter til faktatjek

Mandag Morgens faktatjekmedie TjekDet søger universitetspraktikanter, der vil være en del af redaktionen i første halvår 2020, og være med til at udfordre falske nyheder og påstande i den offentlige debat.

Vaccineskeptikere vildleder om dansk HPV-forskning: “Deres studie viser det modsatte”

Vaccineskeptikere vildleder om dansk HPV-forskning: “Deres studie viser det modsatte”

En gruppe danske forskere konkluderer, HPV-vaccinen virker. Men en kritisk artikel på en vaccineskeptisk hjemmeside hævder, at studiet benytter sig af en helt forkert metode, og at studiet faktisk dokumenterer, at vaccinen slet ikke virker. Kritikken er dog helt forfejlet, og vaccinen er ret effektiv, slår både forskere og myndigheder fast. 

To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

Drik to glas vin om dagen og tab dig. Sådan lyder slankerådet i en artikel på netmediet Dagens.dk. Ifølge netmediet skulle det endda være videnskabeligt bevist. Men to forskere, TjekDet har talt med, kan ikke genkende deres forskningsresultater i det berusende slankeråd.    

Hvordan informationspåvirkning undergraver det liberale demokrati

Hvordan informationspåvirkning undergraver det liberale demokrati

BLOGINDLÆG: Debatten om, hvordan man skal håndtere informationspåvirkning, der undergraver og udnytter demokratiske processer, har kørt i over tre år nu. Men i forsøget på at værne om vores offentlige debat og demokratiet er det vigtigt at forstå, hvad der undergraves og hvordan.

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Danske virksomheder har i den seneste tid oplevet et bombardement af falske konkurrencer. Denne gang er det endnu en biografkonkurrence, som tilsyneladende udloves af Smartbox på Facebook. Men ingen gratis popcorn denne gang; opslaget er løgn og latin.