Falsk konkurrence med biografbilletter rammer nu Kvickly

Du kan vinde en gratis biograftur med både popcorn og sodavand, hvis du deltager i en konkurrence på flere af Kvicklys facebooksider. Problemet er bare, at konkurrencen og facebooksiden er det rene fup.  

Efteråret er for alvor over os, og du har måske lyst til at smutte en tur i biografen for at slippe for årstidens regn og rusk.  

Hvis du er en af dem, der længes efter en tur i biografmørket, så er der godt nyt. I konkurrencer på Facebook sætter blandt andet Kvickly Svendborg Storcenter og Kvickly Grenaa nemlig en gratis biograftur med popcorn og sodavand på højkant.  

“Trænger dig og din kæreste til en tur i biffen, eller måske mangler du en undskyldning for at være sammen med børnebørnene? Så det nu du skal være med i konkurrencen om en biografpakke for to, med sodavand og popcorn!” lyder beskeden i det lokkende opslag fra dagligvarebutikken. 

Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at like opslaget og skrive ‘popcorn’ i kommentarfeltet. 

Drømmen om en gratis tur i biffen har for alvor fået folk til tasterne. Opslaget hos Kvickly Svendborg Storcenter er i skrivende stund blevet kommenteret og reageret på over 700 gange.  

Artiklen fortsætter under billedet  

Opslaget med den falske konkurrence.


Men de mange håbefulde biografgængere, der har deltaget i konkurrencen, må formentlig se langt efter en gratis tur foran det store lærred i denne omgang. Konkurrencen er nemlig falsk, og det er slet ikke Kvickly, der står bag. 

Tværtimod advarer Kvickly Svendborg Storcenter på Facebook mod den falske konkurrence.   

“ADVARSEL. Lige nu florerer der en falsk konkurrence på facebook i vores navn, hvor man kan vinde biografbilletter. DENNE SIDE ER FALSK, og vi opfordrer alle til at anmelde siden” lyder det i et opslag, som er slået op på den rigtige Kvickly Svendborg Storcenters facebookside.  

Artiklen fortsætter under billedet 

Dagligvarebutikken i Svendborg advarer selv imod den falske konkurrence på Facebook. 


Svindlerne går efter kortoplysninger 

På trods af Kvicklys advarsel er det dog lykkedes for svindlerne at lokke folk i fælden. Flere følgere af den rigtige Kvickly Svendborg Storcenter kommenterer nemlig på opslaget med advarslen, at de er blevet kontaktet på Facebook Messenger med beskeden om, at de har vundet, selvom konkurrencen i skrivende stund stadig er aktiv. 

Herefter er de blevet bedt om at indtaste deres kreditkortoplysninger, da det kræver et lille administrationsgebyr at få tilsendt biografpakken.  

TjekDet har tidligere skrevet om danskere, der blev snydt i konkurrencer om biografbilletter og efterfølgende blev kontaktet og bedt om at indtaste deres kortoplysninger. Her blev de også kontaktet over Facebook Messenger.      

“Jeg så et opslag på Facebook fra Nordisk Film, hvor tre af mine venner havde kommenteret for at vinde gratis biografbilletter. Og det havde jeg da også lyst til,” fortæller en TjekDet-læser, efter at hun havde deltaget i svindelkonkurrence, der også kontaktede de angivelige vindere på Facebook Messenger. 

“Det var den sædvanlige måde at tilmelde sig, hvor jeg bare skulle skrive ‘tillykke’ i kommentarfeltet, og så var jeg med i konkurrencen. Det lød meget plausibelt, og jeg tænkte slet ikke over, at der kunne være noget snyd involveret.“ 

Egentlig glemte hun efterfølgende alt om konkurrencen – indtil hun et par dage efter blev kontaktet på Messenger. 

“I beskeden stod der tillykke med, at jeg var blandt de ti personer, der havde vundet to billetter - og det lød jo dejligt. Det eneste, jeg skulle gøre, var at betale ‘op imod’ ti kroner for at få tilsendt billetterne. Og i beskeden var der så et link til en side, hvor jeg kunne indtaste mine kontooplysninger for at betale. Jeg blev heller ikke mistænksom her, for hjemmesiden, jeg kom ind på, havde Nordisk Films logo, der stod ‘tillykke du har vundet’, og det så som sådan helt rigtigt ud.” 

Ifølge læseren er det her, det går helt galt. Hendes kort virker angiveligt ikke.

“Jeg indtastede mine kortoplysninger, men fik at vide, at der var en fejl og blev bedt om at indtaste oplysningerne igen. Det virkede stadig ikke, og jeg bad så min kæreste om at prøve med sit kort, men det virkede heller ikke”. 

Og det er sandsynligvis helt efter svindlernes plan, at kreditkortene ‘ikke virker’. For de har alligevel gemt de kortoplysninger, som vores læser og hendes kæreste indtastede. 

“Jeg skrev så tilbage i beskeden på Messenger, at betalingen ikke fungerede, og om jeg kunne betale på en anden måde. Da der ikke var kommet noget svar dagen efter, opdagede jeg, at både opslaget og facebooksiden var væk, hvorefter jeg så kontaktede min bank og fik spærret mit og min kærestes kort.” 

Ifølge læseren var der heldigvis ikke hævet nogle penge endnu. 

Tegn på en falsk side  

Det er nemt at blive snydt af de falske opslag, fordi bagmændene laver falske sider, der ligner de oprindelige til forveksling. Svindlerne giver ofte den falske side samme navn som den oprindelige og indsætter det samme profilbillede. Det gør de falske sider svære at gennemskue. 

Men der er en række punkter, som du kan være opmærksom på, så du undgår at blive snydt.    

1) Hvornår er siden oprettet?  
Det tager ikke mange sekunder at finde ud af, at den falske side er oprettet 5. september 2019. Det er en vigtig oplysning at holde øje med, eftersom de virksomheder, der misbruges i konkurrencer, ofte har eksisteret i mange år. Kvickly Svendborg Storcenters rigtige side blev oprettet 25. november 2011.  

2) Hvor mange følgere har siden?  
Det er ofte meget kendte virksomheder, som misbruges i svindelnumre på Facebook. Derfor er antallet af sidens følgere en god indikator på, om siden er ægte eller ej. Den falske side har blot 34 følgere, mens Kvickly Svendborg Storcenters rigtige side har mere end 6.000 følgere.  

3) Opfordres der til at like og dele?  
Hvis der opfordres til at like og dele, kan det også være et tegn på, at der er tale om en falsk side. Kvickly Svendborg Storcenter har også konkurrencer på deres side, men det er ofte konkurrencer, hvor man skal tagge andre. De opfordrer ikke til, at man liker opslaget.

Det gør de derimod på den falske, hvor det faktisk er et krav for at deltage i konkurrencen, at man liker opslaget.  

4) Hvor mange opslag er der? 
Opslaget med konkurrencen er det eneste opslag på den falske side. Det er typisk for falske sider, da de ofte bliver lukket hurtigt af Facebook eller af svindlerne selv og dermed ikke har tid til at lave mange opslag.

Derfor kan man også se, at der kun er brugt tid på at lægge et profilbillede samt et coverbillede ind, så det ser ud som om, at siden er reel.  

Er du allerede faldet i fælden og har oplyst dine kreditkortoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank.

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen.

App agerer værn mod fup på nettet

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper én med at være sikker online og holder én opdateret om digitale trusler.

Forrige artikel 18300-kroner-i-kontanthjaelp-alex-vanopslagh-beskyldes-for-manipulation Næste artikel Ny tv-satsning med faktatjek på sundhedsområdet Ny tv-satsning med faktatjek på sundhedsområdet

Redaktionen holder sommerpause

TjekDets redaktion holder ferie frem til den 3. august, hvor vi vender stærkt tilbage. Du kan stadig tippe os om påstande i den offentlige debat, som du mener fortjener et faktatjek. Du kan skrive til os på tip@tjekdet.dk eller udfylde vores tipformular.

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere.