Falsk nyhed skyld i skyderi på pizzarestaurant

28-årig mand skød løs på pizzarestaurant efter en falsk nyhed om pædofilring i baglokalet, som Hillary Clinton angiveligt stod bag.

Politiet i USA’s hovedstad Washington DC har søndag anholdt en 28-årig mand, der angiveligt gik ind på den lokale pizzarestaurant Comet Ping Pong med et gevær og skød omkring sig. En falsk historie på de sociale medier beskyldte restauranten for at drive en pædofilring under ledelse af den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton og hendes kampagnechef.

Manden ville angiveligt ind på restauranten for at undersøge rygtet om pædofilringen, der ifølge den falske historie blev drevet fra baglokalerne, skriver avisen The Washington Post.

Manden kom ind ad døren og pegede sit våben mod en ansat, som tog flugten og underrettede myndighederne. Derefter begyndte den 28-årige at skyde, dog uden at ramme nogen, oplyser Aquita Brown, talsmand for det lokale politi.

Et vidne, der selv var til stede med sit et år gamle barn, siger til Reuters, at der var mange familier i restauranten.

Ejeren af restauranten James Alefantis modtog flere dødstrusler efter den falske historie gik viralt under det amerikanske præsidentvalg, og den blev endda delt af en ansat i den republikanske præsidentkandidat Donald Trumps kampagnestab.

I medierne kom sagen den gang til at gå under navnet Pizza Gate, der kun greb mere om sig på de sociale medier i takt med at James Alefantis konstant forsøgte at tilbagevise rygterne. Og han opfordrer nu til, at man ikke bare deler hvad som helst, man læser på de sociale medier.

"Hvad der skete her i dag viser, hvordan falske og hensynsløse konspirationsteorier kan få konsekvenser. Jeg håber, at dem, som har været med til at puste til ilden, vil bruge lidt tid på at tænke over, hvad der skete her i dag, og lade være med at dele disse usandheder med det samme," siger Alefantis til den amerikanske nyhedsstation CNN.

Den formodede gerningsmand sidder nu varetægtsfængslet.

Læs mere her.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu