Fejl får Esbjerg Kommune til at 'finansiere' Venstre-annonce

Ugeavisen Esbjerg har i denne uge omdelt en annonce, der reklamer for Venstres byrådskandidater i Esbjerg Kommune. I annoncen står, at Esbjerg Kommune har betalt for den, men det er en fejl.

En af politikernes vigtigste opgave er at tage vare på borgernes skattekroner og forvalte dem ordentligt og fornuftigt. Men læser du Ugeavisen Esbjerg i denne uge, kan du få indtryk af, at Venstre i Esbjerg ikke lever op til netop det ansvar.

Avisens forside er nemlig prydet af et annonceomslag, hvor Venstre over fire sider præsenterer deres byrådskandidater. Og i øverste højre hjørne står: “Alle fire sider er annoncer købt af Esbjerg Kommune.”

Man får altså det klare indtryk, at Esbjerg Kommune har brugt penge på at føre valgkamp for partiet Venstre. Og det ville være ulovligt.

Men det er ikke tilfældet. Esbjerg Kommune har ikke betalt for annoncerne, forsikrer Ugeavisen og påtager sig ansvaret for fejlen.

“Ugeavisen Esbjerg udkommer onsdag med et annonceomslag indrykket af Venstre. Ved en fejl begået af Ugeavisen Esbjerg står der desværre, at omslaget er betalt af Esbjerg Kommune. Det er ikke tilfældet. Ugeavisen Esbjerg beklager fejlen,” skriver ugeavisens redaktør Erik Haldan på avisens Facebookside.

På trods af rettelsen er Venstre nu alligevel bekymrede for, hvordan borgerne vil reagere.

“Det er så alvorligt, som det kan være, så selvfølgelig er vi bekymrede oven på det her. Ugeavisen har ganske simpelt genbrugt en gammel tekst om, at annoncerne er købt af Esbjerg Kommune fra et tidligere annonceomslag, hvor kommunen oplyser borgerne om affaldshåndtering. Borgerne har en berettiget forventning om, at vi forvalter deres penge på bedst mulige og fornuftigste vis, og derfor er en mistanke om misbrug eller overforbrug af offentlige midler det værste, jeg kan forestille mig, vi kunne blive beskyldt for,” siger Frost Rasmussen, der er Venstres borgmesterkandidat og nuværende viceborgmester til JydskeVestkysten.

Forrige artikel VI GØR STATUS: Her er årets mest læste på TjekDet.dk VI GØR STATUS: Her er årets mest læste på TjekDet.dk Næste artikel Svensk avis misbrugt i falsk nyhed om voldtægt Svensk avis misbrugt i falsk nyhed om voldtægt
Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

For at sprede lidt glæde i coronakrisetiden, udlover Bilka i Skalborg spritnye høretelefoner til 10 heldige vindere. Sådan lyder det i et populært opslag på sociale medier. Men Bilka har intet med konkurrencen at gøre - den er et fupnummer. I øjeblikket lægger flere af kædens varehuse ufrivilligt navn til svindelnummeret.

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye "højesteret"

Jurister, menneskerettighedssaktivister, digitale eksperter og en tidligere dansk statsminister er blandt de udpegede medlemmer af Facebooks nye tilsynsråd. De skal tage stilling til, hvilke typer indhold der løbende skal fjernes på det sociale medie. 

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

En amerikansk demonstrant hånes på sociale medier for at holde et protestskilt med et konspirerende budskab, der beskylder Barack Obama for at stå bag coronakrisen. Men billedet er manipuleret. I virkeligheden står der noget helt andet på skiltet, som hun brugte til at demonstrere mod nedlukningen af Californien under coronakrisen. 

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Antallet af muslimer i Danmark er ofte genstand for debat på sociale medier. Ikke mindst fordi der ikke findes officielle danske opgørelser. Nye beregninger viser nu, at tallet sandsynligvis er lavere end tidligere vurderet.