Finanslovsforslaget ingen dansker vil stå model til

Forsiden af regeringens finanslovsudspil, der bærer undertitlen "Et trygt og sammenhængende Danmark”, prydes af en angivelig mexicansk far og datter.

Var det helt umuligt at finde nogle danskere, der ville bryde forsiden af regeringens seneste finanslovsudspil?

Det spørgsmål har rejst sig på Twitter, efter at en bruger har opdaget, at forsidebilledet på publikationen - som i øvrigt bærer undertitlen "Et trygt og sammenhængende Danmark” - der viser en pige, der kysser sin far, i virkeligheden stammer fra Mexico.

Den oplysning har fået en anden Twitterbruger til at bemærke "Finanslovsforslaget ingen dansker vil stå model til".

Hvis man søger på billedet i Google Billeder, får man at vide, at billedet ligger til salg hos blandt andet billedtjenesten Alamy.com. Her er følgeteksten til billedet "Father kissing daughter on beach, Cancun, Mexico".

Den oplysning gør sagen lidt mere 'usædvanlig', da bureauets tekst ikke passer til billedets motiv, da det er datteren, der kysser faren - og ikke omvendt. Der findes dog forskellige udgaver af billedet på bureauets hjemmeside, hvor faren på et af dem rent faktisk kysser sin datter. 

Alamy.com har specialiseret sig i såkaldte genrebilleder. Det vil sige billeder, der ikke nødvendigvis viser en aktuel begivenhed, men er konstrueret, så det kan bruges i en sammenhæng, som nu måtte passe kunden.

Forrige artikel Er der fundet pyramider på Antarktis? Er der fundet pyramider på Antarktis? Næste artikel En siamesisk tvillings ret til at onanere: For fræk til at være sand? En siamesisk tvillings ret til at onanere: For fræk til at være sand?