Fup-artikel: Hun er tiltalt for millionsvindel, men nu pludselig løsladt

Den svindeltiltalte tidligere medarbejder i Socialstyrelsen Britta Nielsen er nu i al hemmelig løsladt. Hun har slet ikke stjålet offentlige midler, men har tjent millioner helt legalt, lyder budskabet i en artikel. Men pas på. Artiklen er fup.

BREAKING NEWS! Britta Nielsen løsladt efter hemmelig retssag. Det viser sig, at den svindeltiltalte tidligere kontorfuldmægtig i Socialstyrelsen har tjent sine penge på hel legal vis og nu anbefaler alle danskere selv at gøre hende kunsten efter. Sådan lyder budskabet i en artikel fra Ekstrabiadet. 

Og nej, vi staver ikke avisens navn forkert. Artiklen er nemlig det rene fup, bekræfter ’det rigtige' Ekstra Bladet.

Britta Nielsen er ikke pludselig blevet frikendt ved et retsmøde. Hun sidder stadig varetægtsfængslet og er tiltalt for at have stjålet 117 millioner kroner fra de offentlige kasser, da hun var ansat som kontorfuldmægtig i Socialstyrelsen. Sagen er berammet til at begynde ved Københavns Byret den 24. oktober i år.

Den falske artikel ser ellers ganske troværdighed ud. Fupmagerne har kopieret Ekstra Bladets design, så det nærmest ikke er til at se forskel på den ægte og den falske vare. Svindlerne har endda købt www-adressen http://ekstrabiadet.com, hvor man lige skal være opmærksom for at få øje på, at der er en stavefejl i mediets navn.

Artiklen spredes på Facebook som blikfang til at lokke danskerne ind på den falske artikel. Til det formål har bagmændene oprettet facebooksiden ”Ekstra Bladet Finans”.

Adskillige danskere har anmeldt den falske facebookside og artiklen til Ekstra Bladet, Facebook og Forbrugerrådet Tænk.

”Det er skræmmende, hvor sofistikerede svindlerne er blevet,” siger seniorjurist Anette Høyrup fra Forbrugerrådet Tænk til Ekstra Bladet.

Rådet står bag app'en "Mit digitale selvforsvar", der løbende advarer mod svindelnumre, som cirkulerer på sms, mail, hjemmesider og på sociale medier. 

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan ser den øverste del af fupartiklen ud. Bemærk www-adressen der ganske godt ligner den ægtevare.

”Her har svindlerne købt et domæne, der ligner Ekstra Bladets ganske godt. Og selvom man godt kan se, at artiklen er skrevet på en noget underlig måde, så er det et svindelnummer, der sagtens kan narre penge ud af folk,” mener hun.

Den ganske vellignende www-adresse er blevet købt i forgårs af et panamansk firma, der er specialiseret i at købe hjemmesider på vegne af andre. Dermed er det firmaet, der står som ejer af adressen, mens den virkelig ejer holdes hemmelig.

Hun stjal ikke – hun investerede bare

Den falske artikel forsøger at lokke danskere til at købe sig adgang til en investeringsplatform med navnet Immediate Edge, der hævdes at være den sikre vej til lykkelig rigdom gennem valutainvesteringer. Og det er altså sådanne investeringer, som har gjort Britta Nielsen til mangemillionær, hævder den falske artikel. Og det har myndighederne altså nu måttet erkende er rigtigt, hedder det videre i artiklen.

"Nu er det på tide jeg forkæler mig selv lidt efter at have fået mine millioner tilbage," udtaler Britta Nielsen i fupinterviewet. Derfor har hun nu købt sig en Audi A5 og opfordrer samtidig danskerne til at finde kreditkortet frem og investere i Immediate Edge.

Fupartiklen er den seneste i en lang række eksempler på fupartikler, hvor kendte misbruges til at blåstemple tvivlsomme investeringsværktøjer. I det seneste halve år har TjekDet skrevet op mod 50 artikler om kendte skuespillere, direktører, tv-værter og andre kunstnere, der misbruges i fupartikler, hvor det hævdes, at de er blevet rige på køb og salg af bitcoins.

Sidste år afprøvede TjekDet løftet om hurtig rigdom, og i den artikel kan du læse, hvad der sker, hvis man tilmelder sig “platformen”.

Er du allerede faldet i fælden og har oplyst dine kreditkortoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank.

App agerer værn mod fup på nettet

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper én med at være sikker online og holder én opdateret om digitale trusler.

Forrige artikel Linse Kessler misbruges i svindelartikel om (ikke) gevinstsikker tjeneste Linse Kessler misbruges i svindelartikel om (ikke) gevinstsikker tjeneste Næste artikel Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter
To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

Drik to glas vin om dagen og tab dig. Sådan lyder slankerådet i en artikel på netmediet Dagens.dk. Ifølge netmediet skulle det endda være videnskabeligt bevist. Men to forskere, TjekDet har talt med, kan ikke genkende deres forskningsresultater i det berusende slankeråd.    

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Danske virksomheder har i den seneste tid oplevet et bombardement af falske konkurrencer. Denne gang er det endnu en biografkonkurrence, som tilsyneladende udloves af Smartbox på Facebook. Men ingen gratis popcorn denne gang; opslaget er løgn og latin. 

Her er verdens rigeste lande

Her er verdens rigeste lande

USA bliver ofte kaldt den største økonomi i verden, men størst er ikke nødvendigvis rigest. Og hvilket land, der har den største økonomi eller er rigest, kan være forskelligt, alt efter hvordan man gør det op.

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Antallet af indbrud styrtdykker, og det har politiet illustreret i en graf på deres facebookprofil. Men brugerne er rasende og beskylder politiet for at snyde med både tal og graf. Vi tjekker, hvad der er op og ned.  

Historisk skifte:  Vælgerne har fået større tillid til politikerne

Historisk skifte: Vælgerne har fået større tillid til politikerne

15 års nedtur er stoppet. Efter valget i juni er vælgernes tillid til politikerne nu atter på vej op. Danmark trodser dermed overraskende den internationale tendens. Tilliden er tilbage på niveauet fra før den stramme krisepolitik i 2010. Det viser stor valgundersøgelse.

Kinas desinformation udvides med små skridt

Kinas desinformation udvides med små skridt

I Kina forsøger staten i højere grad end tidligere at kontrollere stort set alle former for information i det store land. Men noget tyder på, at de så småt er i gang med et internationalt indtog.

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

I fremtiden vil stavekontrollen i dit Word-dokument angiveligt foreslå dig at skifte ordet politiMAND ud med det mere kønsneutrale politiBETJENT. Morten Messerschmidt (DF) raser og kræver, at staten opsiger sin aftale med Microsoft, når det sker. Men den identitetspolitiske stavekontrol er allerede virkelighed - for nogen.