Google vil begrænse økonomisk gevinst ved falske nyheder

Man kan tjene gode penge på annoncer ved at udgive falske nyheder på nettet. Men det vil Google efter eget udsagn sætte en stopper for.

 Google har ændret retningslinjerne for sin annoncetjeneste for at forhindre falske nyheder i at blive en pengemaskine. Det skriver Berlingske Business.

Der er nemlig penge i at skrive falske nyheder. Hver gang nogen klikker sig ind på en falsk nyhed, tjener afsenderen af den falske nyhed en skilling, fordi der højst sandsynligt er annoncer på hjemmesiden. Og i mange tilfælde tjener Google faktisk også på den falske nyhed. Mange af de falske nyhedssider - og hjemmesider i det hele taget - benytter Googles annoncetjeneste, Google AdSense, der hjælper med at skaffe annoncører. 68 pct. af annonceindtjeningen går til ejeren af hjemmesiden, mens resten går til Google selv.

Men ifølge Google har man nu forholdt sig til problemet og derfor ændret retningslinjerne for Google AdSense, så de bedre kan gribe ind over for eksempelvis falske nyheder. Det skriver en talsmand for Google AdSense til Berlingske:

"Som et led i indsatsen for at beskytte brugerne mod vildledende information opdaterede vi i november 2016 vores retningslinjer for AdSense, så de nu indeholder restriktioner for misvisende indhold. Ændringer som disse hjælper os til at fjerne de økonomiske incitamenter for hjemmesider, der skaber og spreder vildledende information og indhold, fordi de er afhængige af vores platforme for at tjene penge."

Et dansk eksempel på en falsk nyhed, der angiveligt har skaffet afsenderen en god bunke annoncekroner, er historien om, at medlem af Folketinget for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen skulle være død. Til Jyllands-Posten har Christian Pallesen, der står bag den falske artikel om Schmidt-Nielsen sagt, at han månedligt tjente 15.000-20.000 kr. på sin falske nyhedsside, newsa.dk, som TjekDet også tidligere har skrevet om i Viralspiralen. Siden er nu blevet lukket ned.

Du kan læse hele Berlingskes artikel om falske nyheder her (kræver abonnement).

 

Forrige artikel Ny film spreder bevidst falske nyheder på nettet Ny film spreder bevidst falske nyheder på nettet Næste artikel Tyske soldater beskyldt for at voldtage litauisk pige Tyske soldater beskyldt for at voldtage litauisk pige
DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Materialistkæden Matas advarer mod en svindelmail, der i de seneste dage er havnet i mange danskeres indbakke. Her tages kæden til indtægt for at sælge masken OxyBreath Pro. En maske, der hævdes at være effektiv mod coronavirus. Men kæden forhandler slet ikke masken.