Har George Floyd gennembanket denne gravide kvinde?

På sociale medier cirkulerer et billede af en forslået kvinde, der skulle være gennembanket af George Floyd. Men opslaget savner både nuancer og begår en kæmpe brøler.   

“Aracely Henriquez blev kidnappet og brutalt banket af George Floyd og hans fem medskyldige."

Sådan står der skrevet i et opslag på engelsk, der nu bliver delt blandt danske facebookbrugere.

Opslaget peger på, at George Floyd, der i slutningen af maj mistede livet efter en hårdhændet politianholdelse i den amerikanske by Minneapolis, ikke er den engel, han angiveligt bliver ophøjet til.

For med nogle kumpaner skulle George Floyd have gennembanket kvinden på billedet, Aracely Henriquez. Ovenikøbet skulle hun have været gravid under overfaldet, og George Floyd skulle ifølge opslaget have truet med at slå Aracely Henriquez’ spædbarn ihjel.

Selv om George Floyd i 2007 ganske vist blev anholdt for et væbnet hjemmerøveri hos Aracely Henriquez, så har opslaget ikke helt styr på omstændighederne.

Desuden er kvinden på billedet slet ikke Aracely Henriquez, men en amerikansk kvinde boende i Spanien, om som intet har med George Floyd at gøre.

Artiklen fortsætter under billedet

Opslaget om George Floyd skulle have gennembanket kvindet på billedet er delt adskillige tusinde gange i USA og florerer nu også i Danmark. (Skærmbillede fra Facebook)

Mere til historien

I 2007 blev George Floyd faktisk anholdt og sigtet for bevæbnet røveri mod en kvinde med navnet Aracely Henriquez. Men politirapporten anfører intet om, at Aracely Henriquez skulle være gravid, eller at George Floyd skulle have truet med at slå hendes spædbarn ihjel.

Ifølge politirapporten forløb hændelsen således:

Aracely Henriquez og Angel Negrete er hjemme med et spædbarn, da der bliver banket på døren. Aracely Henriquez kigger ud ad vinduet og får øje på en mand i blå uniform, der hævder at være fra vandselskabet.

Da hun åbner døren, indser hun, at manden lyver, og forsøger at smække døren i. Men det lykkes manden i den blå uniform at holde døren åben. Imens ruller en sort Ford op foran huset. Fem mænd stiger ud og bevæger sig mod huset.

Den største af mændene, som viser sig at være George Floyd, tvinger sig vej ind i huset og holder en pistol mod Aracely Henriquez’ mave. Herefter endevender George Floyd huset for penge og stoffer, mens en af George Floyds bevæbnede kumpaner holder øje med beboerne.

Artiklen fortsætter under billedet

Politirapporten, der beskriver forløbet med røveriet hos Aracely Henriquez.

Kumpanen slår Aracely Henriquez i hovedet og i siden med sin pistol, i det hun råber efter hjælp.

Mændene forlader angiveligt hjemmet med nogle smykker og flygter igen i den sorte Ford.

Tre måneder senere stopper politiet i byen Houston i delstaten Texas netop den Ford, og det er George Floyd, der kører den på det tidspunkt.

George Floyd, der er godt to meter høj, bliver herefter identificeret som den største af de seks mænd og som den, der pegede en pistol mod Aracely Henriquez’ mave. Men manden, der bankede Aracely Henriquez, er angiveligt en anden end George Floyd, lyder det i politirapporten.

Helt galt billede

Opslaget, der florerer på sociale medier, har altså ikke fået helt træf på de egentlige omstændigheder ved røveriet hos Aracely Henriquez.

Og helt galt er det gået for personen bag opslaget i forsøget på at afbilde den forslåede amerikanske kvinde.

Kvinden på billedet er nemlig en amerikansk kvinde med navnet Andrea Sicignano, som er bosat i Spanien.

Ifølge den spanske avis El País blev hun angrebet, banket og voldtaget af en mand i december 2018 i Aluche-kvarteret, som ligger syd for Madrid.

Den på det tidspunkt 27-årige studerende lagde billeder af sig selv på Facebook, hvor hun i den grad ser forslået ud. Et af billederne går igen i opslaget om George Floyd og Aracely Henriquez.

I weekenden lavede Andrea Sicignano endnu et facebookopslag om, at billedet af hende bliver misbrugt.

“Mit billede bliver for tiden brugt som politisk propaganda for at få folk til at mene, at George Floyd fortjente at dø. Jeg væmmes og føler mig ydmyget, ikke på egne vegne, men på mit lands vegne,” skriver hun.


Andrea Sicignano opfordrer alle, der støder på opslaget om hende og George Floyd, til at anmelde det. (Skærmbillede fra Facebook)

Forrige artikel Har advarsel om udenlandsk voicemail-fup hold i virkeligheden? Har advarsel om udenlandsk voicemail-fup hold i virkeligheden? Næste artikel Nej, nye studier beviser ikke, at coronavirus er skabt i laboratorium Nej, nye studier beviser ikke, at coronavirus er skabt i laboratorium
Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere. 

Biograf-fupkonkurrencer hærger igen på nettet

Biograf-fupkonkurrencer hærger igen på nettet

De danske biografer har nu fået lov til at slå dørene op. Og det fejrer de åbenbart på livet løs med konkurrencer om gratis billetter eller næste uhørte rabatter. Men selv om biografgængerne måske nok synes, der er noget at fejre, så er der en god grund til at se sig for.