Her får Nordkoreas leder sig ikke et godt grin over afsløringer i Trump-bog

Få dage efter den meget omtalte kritiske Trump-bog ”Fire and Fury” kom på gaden i USA, dukkede et billede op på flere sociale medier, der viser den nordkoreanske statsleder Kim Jong Un, mens han storsmilende tilsyneladende har hovedet i samme bog. Men billedet er – naturligvis – en manipulation.

Den Trump-kritiske og kontroversielle bog ”Fire and Fury: Inside the Trump White House” har vakt stor opmærksomhed i USA og resten af verden. Og bogen er tilsyneladende også faldet i den nordkoreanske statsleder Kim Jong Uns smag. I hvert fald hvis man skal tro et billede, der de seneste dage har taget en viral rundtur på blandt andet Twitter, Facebook og Reddit.

Men billedet, hvor man ser Kim Jong Un, der morer sig over afsløringerne i den nye bog, er konstrueret, skriver det amerikanske faktatjekmedie snopes.com. Et faktum som de fleste brugere på de sociale medier da også ser ud til at gennemskue.

Billedet af den grinende Kim Jong Un, blev taget for tre år siden og viser den nordkoreanske leder på officielt besøg på en fabrik, der forarbejder tang til menneskeføde. På tidspunktet, hvor billedet blev taget, var Donald Trump ikke præsident, den kritiske bog endnu ikke udgivet, og den optræder da heller ikke i originalbilledet.

”Fire and Fury” er skrevet af den amerikanske journalist Michael Wolff, der siger, at han har haft adgang til Det Hvide Hus og har talt med kilder tæt på den amerikanske præsident.

Bogen portrætterer præsidenten som særdeles inkompetent og utilregnelig. En beskrivelse, som Donald Trump mildest talt ikke er tilfreds med. I weekenden greb han til sit foretrukne sociale medie, Twitter, og erklærede sig som ikke mindre end et ”stabilt geni”.

Donald Trump har i øvrigt tidligere truet Nordkorea med "Fire and Fury" (bål og brand, red.), hvis landet sætter USAs sikkerhed på spil. Og netop "Fire and Fury" indgår også i titlen på den nye bog.

Herunder ser du det originale billede i fuld størrelse.

LÆS OGSÅ: Bono har ikke opfordret fans til at vælte Donald Trump

LÆS OGSÅ: Nej Trump, USA betaler ikke 80 procent af udgifterne til NATO

LÆS OGSÅ: Skrev Barack Obama en truende hilsen til Donald Trump?

LÆS OGSÅ: Gav Donald Trump den italienske premierminister fingeren?

Forrige artikel Guide: Undgå at blive snydt under januarudsalget Guide: Undgå at blive snydt under januarudsalget Næste artikel Nordiske unge er storforbrugere af smartphones Nordiske unge er storforbrugere af smartphones
Fik du læst? Hvor mange børn får egentlig ministerpension?

Fik du læst? Hvor mange børn får egentlig ministerpension?

Over sommeren kan du læse eller genlæse de mest læste artikler på tjekdet.dk. Vores artikel om pension til ministres børn er over et år gammel. Borgerlige ministre måtte forlade deres poster ved folketingsvalget forleden. Og et borgerforslag mod pension til ministerbørn prægede dagsordenen i foråret. To begivenheder der måske har været med til at give artiklen nyt liv i år.

Fik du læst? Her er verdens rigeste lande

Fik du læst? Her er verdens rigeste lande

Over sommeren kan du læse eller genlæse de mest læste artikler på tjekdet.dk. Artiklen med suverænt flest læsere i år ser på, hvilket land, der er det rigeste i verden. Det er slet ikke så nemt at afgøre, viste vores faktatjek. 

Direktørsvindel rammer hårdest i sommerferien

Direktørsvindel rammer hårdest i sommerferien

Det er sommer, og direktionsgangen er højst sandsynligt ferietom. Dermed er højsæsonen for direktørsvindel indledt, hvor 'ikke-ferieramte' medarbejdere får en fupmail, der hævdes at komme fra direktøren.

LEGO-ejer misbruges i bitcoin-svindelnummer

LEGO-ejer misbruges i bitcoin-svindelnummer

For tiden tjener LEGO-ejer Kjeld Kirk Kristiansen bunkevis af penge på at investere i bitcoin, og du kan gøre det samme, lover artikel. Men der er tale om rendyrket snyd. 

Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken

Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken

Flere danske og udenlandske medier har de seneste uger berettet om et australsk studie, der beskylder smartphones for at give dig horn i nakken. Men den konklusion er helt gal, siger to forskere, der også er betænkelige ved, at studiets hovedforfatter forhandler puder, som skulle afhjælpe nakkesmerter.