Især familier i Gentofte gør brug af au pair-ordningen

I 2018 kom er der 1.012 til Danmark med au pair-opholdstilladelse. Det er det laveste tal i 15 år. Flest af dem går til hånde hos københavnske og nordsjællandske familier. 

Au pair-ordningen er kommet til debat, efter at integrationsminister Mattias Tesfaye vil afskaffe eller ændre ordningen, fordi den i dag mest af alt handler om penge og hjælp til praktiske gøremål og ikke kulturel udveksling, lyder budskabet. På Christiansborg er partierne splittet i holdningerne. Dansk Folkeparti kalder ordningen for social dumpning. 

Men hvor mange danskere gør egentlig brug af den, og hvor mange au pairer er der i landet? Det har Danmarks Statistik blandt andet svar på. 

Antallet af personer, der indvandrede til Danmark med en au pair-opholdstilladelse, toppede i 2008. I 2018 var de fleste indvandrere på denne ordning fra Filippinerne. På kommuneniveau tog de fleste til Gentofte Kommune. 

Færrest au pairer i femten år 

Helt konkret var der sidste år 1.012 personer, som indvandrede til Danmark som au pair. Og det var det laveste antal i næsten 15 år. Størstedelen af disse indfandt sig i Region Hovedstaden, der tegnede sig for hele 713 au pairer sidste år - altså godt 70 procent af alle, der kom til landet.  

I år er der kommet 689 personer hertil som au pairer i de første tre kvartaler, viser den foreløbige opgørelse fra Danmarks Statistik

I perioden fra 1999 til 2008 var der en næsten konstant stigning. På højdepunktet i 2008 var der 2.118 au pairer. Og siden da har udviklingen været helt modsat, hvor færre og færre år for år har gjort brug af ordningen.  

Den geografiske fordeling af au pairer er temmelig skæv. De fleste går til hånde hos københavnske og nordsjællandske familier. 

10 af landets kommuner modtog knap 70 procent af de personer, der indvandrede til Danmark med en au pair-opholdstilladelse sidste år. Det svarer til 698 personer. Gentofte var som nævnt den kommune, der modtog flest, nemlig 241. Med 108 personer indvandrede næstflest til København og den tredje kommune i rækken var Rudersdal, hvor familier husede 89 personer med au-pair-opholdstilladelse. 

Færrest au pairer finder vi i kommunerne i Region Nordjylland. Ud af de lidt 1.000 på landsplan, var der sidste år kun 36 au pairer i det nordjyske.

Der findes også au pair-drenge 

Selvom kvinder udgør langt størstedelen af de 1.012 au pairer, der sidste år søgte til Danmark, kom der faktisk også en lille skare af mænd. Mændene tegnede sig for 3,4 procent. I hele tal svarer det til 34 af det samlede antal au pairer, og kvinder udgjorde dermed de resterende 978 personer.   

Langt størstedelen af de au pairer, der kom til Danmark sidste år, kom fra Filippinerne. Den sydøstasiatiske østat tegnede sig for 823 - eller 81 procent - af de hertilkomne au pairer. 

Næstflest, nemlig 24, kom fra Ukraine. Mens Kenya med sine 22 kenyanske au pairer indtager en tredjeplads.


 
Forrige artikel Facebook sletter milliarder af falske brugere. Men ny rapport tyder på, at det ikke er godt nok Facebook sletter milliarder af falske brugere. Men ny rapport tyder på, at det ikke er godt nok Næste artikel Forud for amerikansk præsidentvalg: Facebook vil deepfake-videoer til livs Forud for amerikansk præsidentvalg: Facebook vil deepfake-videoer til livs
Falsk video: Saddam Hussein siger, at USA truede med coronavirus

Falsk video: Saddam Hussein siger, at USA truede med coronavirus

På den indiske del af Facebook florerer der i øjeblikket et opsigtsvækkende videoklip fra 1990’erne, hvori den afdøde irakiske diktator Saddam Hussein fortæller, at USA har truet med at sprede coronavirus i Irak. Men videoen er ifølge det franske nyhedsbureau AFP manipuleret.

Sådan ser coronavirussen ud i virkeligheden

Sådan ser coronavirussen ud i virkeligheden

De fleste har en idé om, hvordan coronavirussen ser ud. Den samme illustration er nemlig brugt igen og igen i medierne - den ligner en kugle, som har en slags antenner fordelt ud over sig. Men virkeligheden er en helt anden. 

Styrelse advarer mod hjemmelavet håndsprit

Styrelse advarer mod hjemmelavet håndsprit

Efter de første smittetilfælde af covid-19 blev konstateret i landet, gik der ikke lang tid før, der blev meldt udsolgt af håndsprit i danske supermarkeder. Flere har derfor tyet til hjemmelavede løsninger, men myndighederne advarer om falsk tryghed. 

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.