Især familier i Gentofte gør brug af au pair-ordningen

I 2018 kom er der 1.012 til Danmark med au pair-opholdstilladelse. Det er det laveste tal i 15 år. Flest af dem går til hånde hos københavnske og nordsjællandske familier. 

Au pair-ordningen er kommet til debat, efter at integrationsminister Mattias Tesfaye vil afskaffe eller ændre ordningen, fordi den i dag mest af alt handler om penge og hjælp til praktiske gøremål og ikke kulturel udveksling, lyder budskabet. På Christiansborg er partierne splittet i holdningerne. Dansk Folkeparti kalder ordningen for social dumpning. 

Men hvor mange danskere gør egentlig brug af den, og hvor mange au pairer er der i landet? Det har Danmarks Statistik blandt andet svar på. 

Antallet af personer, der indvandrede til Danmark med en au pair-opholdstilladelse, toppede i 2008. I 2018 var de fleste indvandrere på denne ordning fra Filippinerne. På kommuneniveau tog de fleste til Gentofte Kommune. 

Færrest au pairer i femten år 

Helt konkret var der sidste år 1.012 personer, som indvandrede til Danmark som au pair. Og det var det laveste antal i næsten 15 år. Størstedelen af disse indfandt sig i Region Hovedstaden, der tegnede sig for hele 713 au pairer sidste år - altså godt 70 procent af alle, der kom til landet.  

I år er der kommet 689 personer hertil som au pairer i de første tre kvartaler, viser den foreløbige opgørelse fra Danmarks Statistik

I perioden fra 1999 til 2008 var der en næsten konstant stigning. På højdepunktet i 2008 var der 2.118 au pairer. Og siden da har udviklingen været helt modsat, hvor færre og færre år for år har gjort brug af ordningen.  

Den geografiske fordeling af au pairer er temmelig skæv. De fleste går til hånde hos københavnske og nordsjællandske familier. 

10 af landets kommuner modtog knap 70 procent af de personer, der indvandrede til Danmark med en au pair-opholdstilladelse sidste år. Det svarer til 698 personer. Gentofte var som nævnt den kommune, der modtog flest, nemlig 241. Med 108 personer indvandrede næstflest til København og den tredje kommune i rækken var Rudersdal, hvor familier husede 89 personer med au-pair-opholdstilladelse. 

Færrest au pairer finder vi i kommunerne i Region Nordjylland. Ud af de lidt 1.000 på landsplan, var der sidste år kun 36 au pairer i det nordjyske.

Der findes også au pair-drenge 

Selvom kvinder udgør langt størstedelen af de 1.012 au pairer, der sidste år søgte til Danmark, kom der faktisk også en lille skare af mænd. Mændene tegnede sig for 3,4 procent. I hele tal svarer det til 34 af det samlede antal au pairer, og kvinder udgjorde dermed de resterende 978 personer.   

Langt størstedelen af de au pairer, der kom til Danmark sidste år, kom fra Filippinerne. Den sydøstasiatiske østat tegnede sig for 823 - eller 81 procent - af de hertilkomne au pairer. 

Næstflest, nemlig 24, kom fra Ukraine. Mens Kenya med sine 22 kenyanske au pairer indtager en tredjeplads.


 
Forrige artikel Facebook sletter milliarder af falske brugere. Men ny rapport tyder på, at det ikke er godt nok Facebook sletter milliarder af falske brugere. Men ny rapport tyder på, at det ikke er godt nok Næste artikel Forud for amerikansk præsidentvalg: Facebook vil deepfake-videoer til livs Forud for amerikansk præsidentvalg: Facebook vil deepfake-videoer til livs
Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere. 

Biograf-fupkonkurrencer hærger igen på nettet

Biograf-fupkonkurrencer hærger igen på nettet

De danske biografer har nu fået lov til at slå dørene op. Og det fejrer de åbenbart på livet løs med konkurrencer om gratis billetter eller næste uhørte rabatter. Men selv om biografgængerne måske nok synes, der er noget at fejre, så er der en god grund til at se sig for.