Manipuleret billede viser halvnøgne mænd med børn

Nej, dette billede viser ikke to halvnøgne personer sammen med to børn i en parade for homoseksuelle.

Et billede, der angiveligt viser to halvnøgne personer sammen med to børn i en parade for homoseksuelle, er blevet delt på de sociale medier som belæg for, at deltagere i den svenske parade i Stockholm skulle forulempe børn. Men billedet er manipuleret og er i øvrigt slet ikke taget i Stockholm, skriver det svenske faktatjeksite Viralgranskaren.

"Forfærdeligt, hvor er vi på vej hen? Hvad sker der med disse børn? Er dette det nye normale Sverige? Er jeg bare gammeldags og intet forstår? Ikke underligt, at det går af H.... for hele landet". Sådan skriver en privatperson i et Facebookopslag med billedet, der er blevet delt over 600 gange siden torsdag i sidste uge. "Er dette normalt og sundt for små børn?" skriver en anden.

De svenske faktatjekkere har fundet frem til det originale billede, hvor der ikke ses nogen børn. Det rigtige billede blev oprindelig taget under prideparaden i Paris i 2007. De samme to letpåklædte mænd ses også på andre billeder, der blev taget under paraden i den franske hovedstad. Heller ikke på de billeder ses børn. Læs hele artiklen om det manipulerede billede her.

 

Forrige artikel Falsk Facebookopslag vil have fingrene i dit password Falsk Facebookopslag vil have fingrene i dit password Næste artikel Tryg står ikke bag 'reklamer' på terrorsikringer Tryg står ikke bag 'reklamer' på terrorsikringer
Bill Gates har ikke købt milliarddyr superyacht

Bill Gates har ikke købt milliarddyr superyacht

Microsoft-stifteren har købt en brintdrevet yacht til flere milliarder, beretter flere medier. Men det passer slet ikke, fastslår firmaet, der har lavet konceptet til det overdådige fartøj. 

Nej, hverken vitaminer, hybenpulver eller olier kan bekæmpe KOL

Nej, hverken vitaminer, hybenpulver eller olier kan bekæmpe KOL

Lungesygdommen KOL kan afhjælpes med vitaminer, hybenpulver og olier, påstår viral artikel, der lægger flere videnskabelige kilder til grund. Men artiklen overfortolker forskningen, og der findes ikke bevis for, at netop de midler afhjælper lungesygdommen. Faktisk kan den ikke kureres.

Debat om coronavirus er inficeret med løgne

Debat om coronavirus er inficeret med løgne

Coronavirus er dødelig og spredes lige nu til flere verdensdele. Men det er ikke kun virussen, der spreder sig. Det samme gør et væld af urigtige historier om den. Viser et billede for eksempel, at kinesere falder døde om på gaden?  

Nej, en kort lunte er ikke et tegn på høj intelligens

Nej, en kort lunte er ikke et tegn på høj intelligens

Et stort temperament hos kvinder er tegn på intelligens, beretter flere alternative netmedier og henviser til et australsk-amerikansk studie. Men det viser studiet, som medierne henviser til, slet ikke, og der er heller ikke anden forskning, der bakker påstanden op. 

Demokratikommissionen: Google og Facebook skal betale mere skat i Danmark

Demokratikommissionen: Google og Facebook skal betale mere skat i Danmark

Store udenlandske tech-giganter som Google, Facebook og Youtube sidder på over 60 procent af annonceomsætningen på internettet i Danmark. Det udfordrer de danske medier og kan true demokratiet. Nu vil Demokratikommissionen have disse virksomheder til at betale mere til danskernes samfundskasse.

Når løgne og fake news bliver til det normale

Når løgne og fake news bliver til det normale

KOMMENTAR: Kan vi finde en mental vaccine mod fake news ved at lære at afkode manipulationens teknikker på nettet? Der er i hvert fald brug for en national plan for digital dannelse i Danmark.

Det forkorter næppe dit liv at dele seng med en snorker

Det forkorter næppe dit liv at dele seng med en snorker

Hvis din kæreste eller ægtefælle snorker, lever du kortere. Sådan kan man læse i en artikel fra Se og Hør, der er kommenteret adskillige tusinde gange på sociale medier. Men intet tyder på, at din partners snorken koster år af dit liv, lyder det fra forskere.  

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Gluten er skadeligt for alle menneskers tarmsystem. Sådan lyder det i en artikel, der florerer på Facebook, og som lægger et amerikansk studie til grund. Men gluten er ikke skadeligt for raske mennesker, lyder det fra flere forskere.