Muslimsk mand, der er kristen, anklages fejlagtigt for voldtægt

Et billede af en slemt tilredt muslimsk mand i en hospitalsseng hævdes at have voldtaget en pige. Men manden er kristen og er blevet banket af radikale muslimer.

Den 26. april 2017 delte hjemmesiden RedInfo.us en artikel med et billede har en slemt tilredt mand i en hospitalsseng. Artiklen indeholdt kun en enkelt sætning, der i øvrigt havde flere grammatiske fejl og skrevet på hjælpeløst engelsk (her direkte oversat):

"Breaking: Dette er amerikansk muslim som voldtage 13 års gammel pige i Ohio han blev tævet af Trump-støtter".

Men historien er falsk, og manden på billedet er slet ikke muslim, oplyser flere amerikanske faktatjeksites.

Han hedder Amir Ayad og er koptisk kristen. Ifølge andre kilder blev han tævet af radikale muslimer i år 2013 i den egyptiske hovedstad Cairo. Ayad blev omtalt i adskillige nyhedsartikler om hændelsen, der fandt sted under optøjer den 22. marts 2013 mellem medlemmer af det Muslimske Broderskab og modstandere.

Hjemmesiden RedInfo.us er i øvrigt registreret som hjemmehørende i byen Veles, der er en lille by i det østeuropæiske land Makedonien, viser et opslag i domæneregistret. Netop byen Veles er tidligere blev anklaget for at huse personer, der driver adskillige hjemmesider, som spreder falske nyheder.

Forrige artikel Nej, den dansende pave tager ikke livet af din telefon Nej, den dansende pave tager ikke livet af din telefon Næste artikel Den dansende pave er ikke en virus Den dansende pave er ikke en virus