Nej, 12-årig pige har ikke skrevet til BørneTelefonen om frygt for indvandrere

En 12-årig pige skriver til rådgivningslinjen BørneTelefonen, at hun er bange for indvandrere, og hvis hun kunne, ville hun stemme på Stram Kurs. Det fremgår af et billede, der er ledsaget af BørneTelefonens logo. Men billedet med teksten og logoet er falsk.

Foto: Skærmbillede af facebookopslag
Thomas Hedin

”Jeg er en dansk pige på 12 år, og jeg er virkelig utryg ved indvandrere. Når vi unge går på gaden tør vi ikke se dem i øjnene. De provokerer os, og jeg tør slet ikke gå alene.”

Sådan skriver en pige angiveligt i en henvendelse til BørneTelefonen, der er en anonym rådgivning for børn og unge under foreningen Børns Vilkår.

Teksten fremgår af et billede, der ledsages af BørneTelefonens logo, og som lige nu bliver delt på Facebook.

Ifølge opslaget fortæller pigen også, at hendes venner deler hendes oplevelser.

”Vi går aldrig ud om aftenen. Mine to bedste venner blev væltet og sparket i hovedet af 5 indvandrerdrenge. De truer os til at give dem penge. Vi er ikke frie - det er som et fængsel”.

Men opslaget er falsk. I hvert fald så langt, at BørneTelefonen ikke har lavet opslaget med rådgivningens logo, og de har heller ikke modtaget en henvendelse med det indhold.

”Vi er opmærksomme på opslaget. Vi har ikke modtaget det brev. Der er tale om en manipulation og misbrug af vores logo,” oplyser Børns Vilkår til TjekDet.

Artiklen fortsætter under billedet

Det manipulerede opslag

Ukendt afsender

Billedet med teksten, der altså hævdes at være skrevet af en 12-årig pige, kan vi første gang finde delt på den indvandrerkritiske facebookside ”Danmark først”, der har 5.700 følgere.

Og bare på denne side har opslaget med den falske henvendelse til BørneTelefonen fået 400 likes, delinger og kommentarer til sammen. Hertil skal så lægges det antal delinger, som andre facebookbrugere har lavet på det sociale medie. 

Vi ville gerne have talt med personen eller personerne bag facebooksiden ”Danmark først” for at høre, hvor billedet med teksten stammer fra, når det nu ikke er noget, BørneTelefonen kender til. Men ”Danmark først” giver ingen kontaktinformationer, og muligheden for at kontakte facebooksidens ophavsmænd er deaktiveret.

Facebooksiden har dog en formålsbeskrivelse, der ordret gengivet er beskrevet således:

”Til bevarelse af Danmark,vores suverænitet,og til ophævelse af familiesammeføringsloven,og forældede konventioner. Der nedbryder Danmark! Vi er apolitiske med målet om, at samle Danmark i en fælles kamp. Danmark før parti politik. Danmark først!”.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu