Nej, hun er ikke den nye creme-dronning

Sofie Linde har haft en sommer i netsvindlernes søgelys. Først blev hendes navn og ansigt misbrugt til at sælge slankepiller, og nu skulle hun angiveligt være på banen med en natcreme. Igen er der dog tale om svindel. 

“Natcreme af Sofie.”

Så enkel lyder annoncen for en ny natcreme, som tv-værten Sofie Linde, der blandt andet står i spidsen for det populære underholdningsprogram X-factor, angiveligt skulle være ophavsmand til.

I et – lad os bare kalde det halvhjertet – forsøg på at øge fupnummerets troværdighed, har svindlerne pyntet den falske annonceside med yderligere billeder af både Sofie Linde, hendes mand Joakim Ingversen og sågar et billede af en natcreme af mærket Lancôme.

Men annoncen, der spreder sig på Facebook, er fup og svindel.

Sofie Linde står nemlig ikke bag natcremen, og hun fraråder selvfølgelig enhver at købe produkterne, oplyser hendes manager i en mail. Sofie Linde ønsker ikke selv stille op til interview, men hun opfordrer Facebook til at gøre noget ved problemet.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Sofie Linde misbruges i den slags falske annoncer på nettet. Tidligere på sommeren skulle den kendte tv-vært angiveligt have talt særdeles varmt om nogle meget effektive slankepiller.

Også den historie afviste hovedpersonen selv og kaldte den for et svindelnummer.

"Det er falsk markedsføring. Jeg aner ikke, hvad det er for noget," sagde den virkelige Sofie Linde om artiklen i en videobid på Instagram, da den falske historie dukkede op på internettet.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde har ikke taget ny slankepille - hun var bare gravid

Mærkværdig svindel

Det nyeste svindelnummer, som tv-værten ufrivilligt må lægge navn til, ligner ved første øjekast en lang række af de tidligere fuphistorier, som TjekDet har skrevet om. Men én ting er markant anderledes. I stedet for en tekst, der anpriser natcremen, er teksten kopieret direkte fra en B.T.-artikel.

Den pågældende B.T.-artikel handler om, hvordan Sofie Linde bliver misbrugt i falske annoncer for slankepiller. Teksten, der skal lokke folk til at falde i svindelfælden, er altså en beskrivelse af et lignende svindelnummer.

Ikke desto mindre er der et ur, der tæller ned til det gode tilbud på natcremen udløber samt en tæller for, hvor mange creme der er på lager. Begge dele skal stresse en potentiel køber til at handle hurtigt uden at tænke sig om.

Artiklen fortsætter under billedet

Internetadressen afslører, at fuptilbuddet i virkeligheden er placeret på hjemmesiden myshopify.com.

Hjemmesiden minder om anden svindel

Ser vi bort fra den mærkværdige tekst, ligner svindelhjemmesiden i udførsel en række tidligere svindelnumre. Og der er en række klare tegn på, at der er tale om svindel har Ulla Malling, der er projektchef i Danskernes digitale selvforsvar under Forbrugerrådet Tænk, tidligere fortalt til TjekDet.

"Det er altså ikke det her, man bør smide sine penge efter. Der er adskillige advarselstegn til stede på de her hjemmesider, så jeg vil opfordre til, at man holder sig langt væk," siger hun og fremhæver følgende som klare tegn på, at hjemmesiden er fup:

  1. Siden blander sprog sammen. Eksempelvis er teksten om produktet dansk, mens tidsangivelsen er engelsk. Andre steder på siden finder man både spansk og tysk.
  2. Der bliver ikke reklameret for produkter i danske nyhedsudsendelser.
  3. Bagmændene har klistret logoer fra antivirus på siden, hvor man betaler. Antivirus er virksomt mod virus, men en skidt garanti for sikker betaling.
  4. Hjemmesiden lader en tro, at de kun har få produkter tilbage, og at tilbuddet kun gælder i et par minutter. Og det vækker bestemt ikke tillid.

Kigger vi nærmere på www-adresserne (URL’en) på de hjemmesider, hvor de falske annoncer befinder sig, så står det klart, at fuptilbuddet er placeret hos den canadiske e-handelsvirksomhed Shopify, hvor man mod betaling hurtigt og enkelt selv kan oprette en netbutik, også selv om butikken slet ikke har de varer på hylderne, som der skiltes med.

Artiklen fortsætter under billedet

Internetadressen afslører, at fuptilbuddet i virkeligheden er placeret på hjemmesiden myshopify.com.

Shopify er derfor særligt oplagt til at oprette en fupbutik på nettet. For har man først lagt betalingen, får man mulighed for at designe sin hjemmeside med logo, baggrundsfarver og tekst - og man får samtidig adgang til et betalingssystem, der sørger for at håndtere betalinger med kreditkort.

Forrige artikel Overrasket Bjarne Riis kender intet til investering i bitcoin-platform Overrasket Bjarne Riis kender intet til investering i bitcoin-platform Næste artikel Danske tv-værter misbruges i falske annoncer for tape Danske tv-værter misbruges i falske annoncer for tape
To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

Drik to glas vin om dagen og tab dig. Sådan lyder slankerådet i en artikel på netmediet Dagens.dk. Ifølge netmediet skulle det endda være videnskabeligt bevist. Men to forskere, TjekDet har talt med, kan ikke genkende deres forskningsresultater i det berusende slankeråd.    

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Danske virksomheder har i den seneste tid oplevet et bombardement af falske konkurrencer. Denne gang er det endnu en biografkonkurrence, som tilsyneladende udloves af Smartbox på Facebook. Men ingen gratis popcorn denne gang; opslaget er løgn og latin. 

Her er verdens rigeste lande

Her er verdens rigeste lande

USA bliver ofte kaldt den største økonomi i verden, men størst er ikke nødvendigvis rigest. Og hvilket land, der har den største økonomi eller er rigest, kan være forskelligt, alt efter hvordan man gør det op.

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Antallet af indbrud styrtdykker, og det har politiet illustreret i en graf på deres facebookprofil. Men brugerne er rasende og beskylder politiet for at snyde med både tal og graf. Vi tjekker, hvad der er op og ned.  

Historisk skifte:  Vælgerne har fået større tillid til politikerne

Historisk skifte: Vælgerne har fået større tillid til politikerne

15 års nedtur er stoppet. Efter valget i juni er vælgernes tillid til politikerne nu atter på vej op. Danmark trodser dermed overraskende den internationale tendens. Tilliden er tilbage på niveauet fra før den stramme krisepolitik i 2010. Det viser stor valgundersøgelse.

Kinas desinformation udvides med små skridt

Kinas desinformation udvides med små skridt

I Kina forsøger staten i højere grad end tidligere at kontrollere stort set alle former for information i det store land. Men noget tyder på, at de så småt er i gang med et internationalt indtog.

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

I fremtiden vil stavekontrollen i dit Word-dokument angiveligt foreslå dig at skifte ordet politiMAND ud med det mere kønsneutrale politiBETJENT. Morten Messerschmidt (DF) raser og kræver, at staten opsiger sin aftale med Microsoft, når det sker. Men den identitetspolitiske stavekontrol er allerede virkelighed - for nogen.