Nej, Lalandia forærer ikke 12 weekendture væk til deres ferieparker

Mange facebookbrugere støder i øjeblikket ind i en konkurrence, hvor Lalandia lokker med gratis ophold i et af deres feriecentre. Men konkurrencen har intet med Lalandia at gøre. Og deltager du alligevel, så åbner du en ladeport for at modtage tilbud.

Lalandia forærer 12 weekendture væk til deres ferieparker, fordi de fylder 31 år!

Sådan lyder budskabet i et opslag, der i øjeblikket cirkulerer på Facebook. Mens konkurrencen formodentlig vækker håb hos nogle, må flere gå forgæves. Det er nemlig ikke alle, der kan deltage i ferieparkens udlodning.

”Tilbuddet gælder kun for folk, der er født i september,” lyder det videre i annoncen. Der er dog stadig håb for nogle få, der ikke har er så heldige at være født i årets niende måned. En anden version af den samme konkurrence fortæller nemlig i stedet, at ”tilbuddet gælder kun folk, der er født i juli”, mens endnu en udgave nu kræver, du er født i maj. 

Men der er sådan set lige meget, om du er født i den ene eller anden - eller en helt tredje - måned. For Lalandia er slet ikke i gang med at forære gratis ophold væk – selv om virksomhedens første feriepark rigtig nok åbnede for 31 år siden i Rødby.

”Vi har hverken kendskab til pågældende kampagne eller virksomhed, og vi er på ingen måde involveret i kampagnen,” oplyser Thomas Bahn Jespersen, der er salgs- og marketingdirektør hos Lalandia.

Og han er bestemt ikke tilfreds med at lægge navn til annoncen.

”Vi er meget ærgerlige over, at der er nogen, som benytter vores navn til at forsøge at fuppe danskerne,” fortsætter han og opfordrer samtidig til, at man forholder sig kritisk - både til opslag og afsender.

Er du i tvivl? Så spørg

Lalandia kører ganske vist ind i mellem kampagner med særtilbud. På de sociale medier finder man dem normalt på ferieparkens egen facebookside. Så vil man finde ud af, om et tilbud, man falder over på nettet, er for godt til at være sandt, så er det måske de par minutter værd at opsøge Lalandias egne officielle sider på sociale medier eller www.lalandia.dk.

”I Lalandia kører vi løbende kampagner med særtilbud, og de kampagner vil oftest have vores egen facebookside som afsender. Vi er dog også løbende involveret i kampagner i samarbejde med relevante aktører, og her vil opslagene til tider optræde på netop samarbejdspartnernes facebooksider,” siger Thomas Bahn Jespersen.

Sådan ser et af opslagene om konkurrencen ud på Facebook.

Han hører i øvrigt meget gerne fra dig, hvis du falder over et mistænkeligt opslag, eller hvis du på nogen måde er i tvivl om, hvorvidt en kampagne er sand eller falsk.

Forlystelser ofte ofre for falske annoncer og konkurrencer

Det er langt fra første gang, at virksomheder må lægge navn til falske konkurrencer eller reklamer. Det er også sket for Legoland, Fårup Sommerland, Ikea, Norwegian og SAS.

Der er dog stor forskel på formålet med konkurrencerne og reklamerne. Oftest handler det om at lokke brugerne til at aflevere deres kreditkortoplysninger, som lyssky bagmænd så kan bruge til at stikke snablen i din bankkonto.

Men konkurrencen om Lalandia ser ud til at være lidt mindre ”farlig”. Klikker man sig videre fra facebookannoncen til hjemmesiden, hvor man kan deltage i den angivelige konkurrence, havner man – mod forventning – ikke hos www.lalandia.dk, men derimod en hjemmeside, der er placeret på en googlekonto - https://docs.google.com.

Her bliver du først bedt om at svare på en ”Lalandia Markedsundersøgelse”, som der står i toppen af skærmbilledet. Det er tre simple spørgsmål om alder, hvor ofte du besøger ferieparker, og hvilket af Lalandias centre, du foretrækker. Det var så det. Herefter sendes du videre til en formular, hvor du skal indtaste adskillige oplysninger som navn, alder, adresse, telefonnumre og emailadresse for at deltage i konkurrencen. 

Bankoplysninger bliver der til gengæld ikke spurgt efter. Men formålet med denne angivelige konkurrence ser da også ud til at være noget helt andet – nemlig marketing. For at deltage i konkurrencen skal man nemlig acceptere en lang række betingelser – og nu fremgår det, at det ikke er Lalandia, som er den egentlige afsender, men derimod den tyskindregistrerede virksomhed Toleadoo.

"Jeg vil gerne deltage i konkurrencen og ønsker samtidig at modtage henvendelser med information om relevante tilbud via telefon, e-mail, push notifikationer, sms og/eller post, fra Toleadoos 53 partnere og sponsorer. Dette samtykke kan til enhver tid trækkes tilbage. Jeg accepterer konkurrencebetingelserne og samtykketeksten," hedder det blandt andet i betingelserne for at deltage i konkurrencen.

Det vil med andre ord sige, at hvis du indvilger i betingelserne, så har du sagt ja til at modtage – og måske ligefrem blive tæppebombet – med tilbud. Og det både som almindelig post, per email og telefon.

Og netop den fælde er der en hel del danskere, der advarer imod på hjemmesiden Trustpilot, hvor forbrugerne kan anmelde en virksomhed eller et brand. Mange giver her udtryk for, at de er blevet spammet med alle mulige tilbud  efter at have indvilget i ovenstående betingelser bagefter er blevet spammet med alle mulige tilbud.

Vi har forsøgt at kontakte Toleadoo for at blandt andet at spørge, hvorfor de skriver, at det er Lalandia, der udlodder de gratis weekendture, når ferieparken selv benægter, at det skulle være tilfældet.

Teleadoo har dog ikke svaret på vores henvendelse.

Vi kan naturligvis ikke udelukke, at du rent faktisk har chancen for at vinde et gratis ophold. Det er bare ikke Lalandia, der er den glade giver, som det påstås i annoncen på Facebook.

Forrige artikel DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme Næste artikel Dovne Robert har ikke tjent en bøjet 5-øre på bitcoins Dovne Robert har ikke tjent en bøjet 5-øre på bitcoins
Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Rækken af biografer landet over, der ufrivilligt lægger navn til falske konkurrencer på Facebook, er blevet endnu længere. Denne gang er det Biografcenter Fotorama Viborg, Kinorama i Aabenraa og Bio Silkeborg, der er ofre for konkurrencer, som de slet ikke står bag.

Flygtninge eller folkepensionister: Hvem får flest penge af staten?

Flygtninge eller folkepensionister: Hvem får flest penge af staten?

Folkepensionister, der har knoklet for fædrelandet i en menneskealder, får det samme beløb i ydelse som flygtninge, der lige er kommet til landet. Det påstår et flittigt delt og forarget opslag på Facebook. Men virkeligheden er noget mere nuanceret, fastslår to forskere.

Riskær Pedersen om bitcoin-historie: Det er fup og svindel!

Riskær Pedersen om bitcoin-historie: Det er fup og svindel!

Klaus Riskær Pedersen har investeret en halv milliard i en investeringsplatform, der skal hjælpe forgældede danskere. Det påstår i hvert fald en artikel, der tilsyneladende stammer fra Berlingske Business. Men der er tale om svindel, som forsøger at hive penge op af godtroende folks lommer. 

Opfinder Morten Messerschmidt egne tal til klimakritik?

Opfinder Morten Messerschmidt egne tal til klimakritik?

Mere end halvdelen af verdens klimaforskere mener, at menneskets bidrag til den globale opvarmning er meget begrænset, siger Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti. Men hans dokumentation underbygger ikke hans påstand.

Kendt komiker må igen lægge ansigt til det pureste opspind

Kendt komiker må igen lægge ansigt til det pureste opspind

Anders Matthesen har ifølge en artikel postet hele 500 millioner kroner i en bitcoin-investeringsplatform, som hjælper almindelige mennesker af med deres gæld. Men artiklen er pure opspind designet til at snyde godtroende folk. 

Hvor mange pensionsmodne lønmodtagere har egentlig nedslidende jobs?

Hvor mange pensionsmodne lønmodtagere har egentlig nedslidende jobs?

Mette Frederiksen har taget hul på forhandlingerne, der skal opfylde et af hendes mest profilerede valgløfter: Tidligere pension til nedslidte. Hvem og hvor mange der kunne se frem til den ret, ville S ikke ud med. I foråret gik vi alligevel på jagt efter et muligt svar. 

Russisk medie: ”Vi siger ikke, det er sandt”

Russisk medie: ”Vi siger ikke, det er sandt”

Det russiske statsmedie Sputnik ser ikke noget problem i, at de ligesom Jyllands-Posten bragte en falsk historie om knivbevæbnede migranter. "Vi siger ikke om det er sandt eller ikke sandt,” lyder det fra nyhedschefen for det russiske medie.

Danske tv-værter misbruges i falske annoncer for tape

Danske tv-værter misbruges i falske annoncer for tape

Med en særlig type tape behøver du aldrig at bekymre dig om smerter igen. Sådan reklamerer flere kendte tv-værter i en række annoncer på nettet. Men værternes navne og billeder er blevet misbrugt. Og tapens effekt er næppe så fantastisk, som det påstås i annoncerne. 

Nej, hun er ikke den nye creme-dronning

Nej, hun er ikke den nye creme-dronning

Sofie Linde har haft en sommer i netsvindlernes søgelys. Først blev hendes navn og ansigt misbrugt til at sælge slankepiller, og nu skulle hun angiveligt være på banen med en natcreme. Igen er der dog tale om svindel. 

Hvem betaler egentlig topskat?

Hvem betaler egentlig topskat?

Topskatten er ofte en varm kartoffel i den offentlige politiske debat. Men hvem er det egentlig, politikerne taler om, når de nævner topskatteyderne? TjekDet har undersøgt sagen.