Nej, palæstinenserne anerkender ikke Texas som en del af Mexico

Palæstinenserne reagerer nu på, at præsident Donald Trump klart har valgt side i kampen om Jerusalem. Derfor har de nu besluttet sig for at anerkende den amerikanske delstat Texas som en del af Mexico, skriver et amerikanske satiremedie. 

Præsident Donald Trump valgte den 6. december at flytte den amerikanske ambassade i Israel til Jerusalem og samtidig anerkende byen som Israels hovedstad. Dermed afviste USA Palæstinas krav på Jerusalem og valgte definitivt side i den endeløse konflikt om den historiske by.

Som en reaktion herpå offentliggjorde det palæstinensiske selvstyre, at de ville anerkende den amerikanske delstat Texas som en del af Mexico, og i den forbindelse flytte deres konsulat i Mexico fra Mexico City til Houston, som i dag ellers er USA’s fjerdestørste by. Det skriver i hvert fald en artikel som deles på de sociale medier.

Problemet med historien er imidlertid, at palæstinensernes reaktion det pure opspind, skriver det amerikanske faktatjekmedie snopes.com.

Årsagen til, at palæstinenserne angiveligt vil anerkende Texas som en del af Mexico, er ifølge en talsperson fra det palæstinensiske selvstyre, at: ”området nord og øst for Rio Grande er meget vigtig for det mexicanske folk” og som blev voldelig annekteret af amerikanerne i 1840’erne.

Talspersonen udtaler videre at man ligeledes overvejer at anerkende Californien, New Mexico, det meste af Arizona, Utah samt dele af Wyoming og Colorado som en del af Mexico.

Satire forklædt som nyhed

The Beaverton, som bragte nyheden den 6. december. Er en amerikansk satirisk nyhedsside på linje med det danske RokokoPosten.

Artiklen skal derfor blot ses som et satirisk indspark til Trump-administrationens beslutning om, at flytte deres ambassaden i Israel, fra Tel aviv til Jerusalem.

Alligevel er nyheden blevet delt og kommenteret flittigt på de sociale medier i USA. En deling som nu også nået frem til danske facebook brugere. Mange opdager hurtigt spøgen, men langt fra alle.

Forrige artikel Sundhedsstyrelsen vil formidle sundhed med flere følelser Sundhedsstyrelsen vil formidle sundhed med flere følelser Næste artikel Bob Marley blev ikke snigmyrdet af CIA Bob Marley blev ikke snigmyrdet af CIA
Fik du læst? Hvor mange børn får egentlig ministerpension?

Fik du læst? Hvor mange børn får egentlig ministerpension?

Over sommeren kan du læse eller genlæse de mest læste artikler på tjekdet.dk. Vores artikel om pension til ministres børn er over et år gammel. Borgerlige ministre måtte forlade deres poster ved folketingsvalget forleden. Og et borgerforslag mod pension til ministerbørn prægede dagsordenen i foråret. To begivenheder der måske har været med til at give artiklen nyt liv i år.

Fik du læst? Her er verdens rigeste lande

Fik du læst? Her er verdens rigeste lande

Over sommeren kan du læse eller genlæse de mest læste artikler på tjekdet.dk. Artiklen med suverænt flest læsere i år ser på, hvilket land, der er det rigeste i verden. Det er slet ikke så nemt at afgøre, viste vores faktatjek. 

Direktørsvindel rammer hårdest i sommerferien

Direktørsvindel rammer hårdest i sommerferien

Det er sommer, og direktionsgangen er højst sandsynligt ferietom. Dermed er højsæsonen for direktørsvindel indledt, hvor 'ikke-ferieramte' medarbejdere får en fupmail, der hævdes at komme fra direktøren.

LEGO-ejer misbruges i bitcoin-svindelnummer

LEGO-ejer misbruges i bitcoin-svindelnummer

For tiden tjener LEGO-ejer Kjeld Kirk Kristiansen bunkevis af penge på at investere i bitcoin, og du kan gøre det samme, lover artikel. Men der er tale om rendyrket snyd. 

Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken

Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken

Flere danske og udenlandske medier har de seneste uger berettet om et australsk studie, der beskylder smartphones for at give dig horn i nakken. Men den konklusion er helt gal, siger to forskere, der også er betænkelige ved, at studiets hovedforfatter forhandler puder, som skulle afhjælpe nakkesmerter.