Nej, palæstinenserne anerkender ikke Texas som en del af Mexico

Palæstinenserne reagerer nu på, at præsident Donald Trump klart har valgt side i kampen om Jerusalem. Derfor har de nu besluttet sig for at anerkende den amerikanske delstat Texas som en del af Mexico, skriver et amerikanske satiremedie. 

Præsident Donald Trump valgte den 6. december at flytte den amerikanske ambassade i Israel til Jerusalem og samtidig anerkende byen som Israels hovedstad. Dermed afviste USA Palæstinas krav på Jerusalem og valgte definitivt side i den endeløse konflikt om den historiske by.

Som en reaktion herpå offentliggjorde det palæstinensiske selvstyre, at de ville anerkende den amerikanske delstat Texas som en del af Mexico, og i den forbindelse flytte deres konsulat i Mexico fra Mexico City til Houston, som i dag ellers er USA’s fjerdestørste by. Det skriver i hvert fald en artikel som deles på de sociale medier.

Problemet med historien er imidlertid, at palæstinensernes reaktion det pure opspind, skriver det amerikanske faktatjekmedie snopes.com.

Årsagen til, at palæstinenserne angiveligt vil anerkende Texas som en del af Mexico, er ifølge en talsperson fra det palæstinensiske selvstyre, at: ”området nord og øst for Rio Grande er meget vigtig for det mexicanske folk” og som blev voldelig annekteret af amerikanerne i 1840’erne.

Talspersonen udtaler videre at man ligeledes overvejer at anerkende Californien, New Mexico, det meste af Arizona, Utah samt dele af Wyoming og Colorado som en del af Mexico.

Satire forklædt som nyhed

The Beaverton, som bragte nyheden den 6. december. Er en amerikansk satirisk nyhedsside på linje med det danske RokokoPosten.

Artiklen skal derfor blot ses som et satirisk indspark til Trump-administrationens beslutning om, at flytte deres ambassaden i Israel, fra Tel aviv til Jerusalem.

Alligevel er nyheden blevet delt og kommenteret flittigt på de sociale medier i USA. En deling som nu også nået frem til danske facebook brugere. Mange opdager hurtigt spøgen, men langt fra alle.

Forrige artikel Det var ikke en ’muslimsk migrant’, der tæskede hollandsk dreng Det var ikke en ’muslimsk migrant’, der tæskede hollandsk dreng Næste artikel Sympatiserer DR-vært her med palæstinensisk terrorbevægelse? Sympatiserer DR-vært her med palæstinensisk terrorbevægelse?
De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

Fake news og desinformation er et betændt emne i Italien. Der er langt fra enighed om problemets størrelse, ej heller løsningsmodellerne. Myndighederne har indført initiativer mod desinformation, der spænder fra uddannelse af elever til en ”rød-knap-tjeneste”, der giver borgere adgang til at indberette falske nyheder til en online-politi-enhed.

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Fire store techvirksomheder har aflagt rapport til EU om deres indsats mod desinformation. Fint, men der skal mere til, lyder svaret fra EU-Kommissionen, der mandag fik besøg af Facebook.

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Med næsten 16 millioner kroner i ryggen skal et nyt dansk forskningscenter undersøge årsagerne til og konsekvenserne af hadefulde ytringer på internettet. I sidste ende er målet at præsentere strategier, der kan dæmme op for fjendtlige politiske debatter.

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Ukendte bagmænd har oprettet falske facebooksider, hvor de misbruger navnene på flere af de nykårede danske verdensmeste i håndbold. Til sammen har siderne allerede nu langt over 100.000 følgere. I sidste ende kan de falske sider bruges til at lokke penge ud af dig.

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Ifølge nyt studie er Britta Nielsens formodede svindel for millioner i Socialstyrelsen en statistisk undtagelse, og forskernes nye fund kan være med til at forklare svindelnumrene blandt mandlige topfolk i finansverdenen. Høj løn og løgnagtighed følges ad. Og så er mænd – statistisk set – større løgnere end kvinder.

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook vil gøre op med påvirkningskampagner. Derfor skal nye regler gøre det mere besværligt at indrykke politiske annoncer på det sociale medie. Reglerne vil også gælde i forbindelse med europaparlamentsvalg den 26. maj og folketingsvalget, der skal finde sted senest den 17. juni i år.

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Danmarks integrationsindsats halter håbløst efter Norges og Sveriges, hvor langt flere flygtninge er i arbejde, konkluderer chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening. Men den konklusion afviser flere forskere.

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Endnu engang må det dansk-svenske postselskab PostNord ufrivilligt lægge navn til et fupnummer, der i disse dage tikker ind på mange danskeres mobiltelefoner. Du lokkes med en gratis mobiltelefon, men skal i stedet betale dyrt for et abonnement på en angivelig datingside.

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Ifølge en dansk forsker hjælper det ikke på klimaproblemerne at lade være med at spise kød, da det animalske landbrug ikke tilføjer flere drivhusgasser til atmosfæren - det er de samme drivhusgasser, der kører i ring. Men den påstand holder ikke.

Også Chili Klaus må stå model til falske annoncer

Også Chili Klaus må stå model til falske annoncer

Claus Pilgaard har overvundet sin konkurs ved at investere i bitcoin, og nu spreder han budskabet, så andre kan gøre ham kunsten efter. Sådan lyder det i en artikel, der lige nu florerer på nettet. Men artiklen er fup, og det er ikke første gang Claus Pilgaard har måtte lægge navn til den slags svindelnumre.