Nej, palæstinenserne anerkender ikke Texas som en del af Mexico

Palæstinenserne reagerer nu på, at præsident Donald Trump klart har valgt side i kampen om Jerusalem. Derfor har de nu besluttet sig for at anerkende den amerikanske delstat Texas som en del af Mexico, skriver et amerikanske satiremedie. 

Præsident Donald Trump valgte den 6. december at flytte den amerikanske ambassade i Israel til Jerusalem og samtidig anerkende byen som Israels hovedstad. Dermed afviste USA Palæstinas krav på Jerusalem og valgte definitivt side i den endeløse konflikt om den historiske by.

Som en reaktion herpå offentliggjorde det palæstinensiske selvstyre, at de ville anerkende den amerikanske delstat Texas som en del af Mexico, og i den forbindelse flytte deres konsulat i Mexico fra Mexico City til Houston, som i dag ellers er USA’s fjerdestørste by. Det skriver i hvert fald en artikel som deles på de sociale medier.

Problemet med historien er imidlertid, at palæstinensernes reaktion det pure opspind, skriver det amerikanske faktatjekmedie snopes.com.

Årsagen til, at palæstinenserne angiveligt vil anerkende Texas som en del af Mexico, er ifølge en talsperson fra det palæstinensiske selvstyre, at: ”området nord og øst for Rio Grande er meget vigtig for det mexicanske folk” og som blev voldelig annekteret af amerikanerne i 1840’erne.

Talspersonen udtaler videre at man ligeledes overvejer at anerkende Californien, New Mexico, det meste af Arizona, Utah samt dele af Wyoming og Colorado som en del af Mexico.

Satire forklædt som nyhed

The Beaverton, som bragte nyheden den 6. december. Er en amerikansk satirisk nyhedsside på linje med det danske RokokoPosten.

Artiklen skal derfor blot ses som et satirisk indspark til Trump-administrationens beslutning om, at flytte deres ambassaden i Israel, fra Tel aviv til Jerusalem.

Alligevel er nyheden blevet delt og kommenteret flittigt på de sociale medier i USA. En deling som nu også nået frem til danske facebook brugere. Mange opdager hurtigt spøgen, men langt fra alle.

Forrige artikel Det var ikke en ’muslimsk migrant’, der tæskede hollandsk dreng Det var ikke en ’muslimsk migrant’, der tæskede hollandsk dreng Næste artikel Sympatiserer DR-vært her med palæstinensisk terrorbevægelse? Sympatiserer DR-vært her med palæstinensisk terrorbevægelse?