Nej, rapperen ‘will.i.am’ kom ikke til at hedde ‘will.je.suis’ på fransk tv

Brugere på sociale medier får sig et godt grin over, at fransk tv har oversat navnet på den amerikanske rapper 'will.i.am' til 'will.je.suis'. Men oversættelsen har aldrig fundet sted. Billedet er nemlig manipuleret.

Rundt på sociale medier suser et billede af den amerikanske rapper med kunstnernavnet will.i.am, der er en del af hitgruppen The Black Eyed Peas. Og billedet har fået folk verden over til at klaske sig på lårene af grin.

Det skyldes ikke, at rapperen ser sjov ud på billedet. Nej, det er derimod franskmændene, der bliver grint ad.

For billedet, der angiveligt stammer fra det franske morgentalkshow Show! Le Matin, viser, hvor rigide franskmændene er, når det kommer til sprog, og hvor ivrige fransk tv er for at oversætte hvad som helst til fransk.

will.i.am er nemlig kommet til at hedde will.je.suis på fransk tv. I am - som på dansk betyder jeg er - hedder nemlig je suis på fransk.

Opslag på Twitter

Men det passer bare ikke, at rapperens navn er blevet oversat sådan i det franske morgentalkshow. Billedet er nemlig helt og aldeles manipuleret - og oven i købet er der på billedet tilføjet en alpehue på rapperens hoved for at gøre det hele lidt mere fransk.

Faktisk stammer billedet slet ikke fra fransk tv, men fra will.i.am’s medvirken i det britiske talkshow Alan Carr: Chatty Man, der blev sendt i april 2014, hvor rapperen gør reklame for sit nye smartwatch.

Et par uger efter blev billedet så manipuleret og herefter spredt vidt og bredt på sociale medier. Men vi kan ikke slå fast, hvem synderen bag billedet er, og om vedkommende har set sig sur på fransk sprogpolitik.

Det er dog ikke kun brugere af sociale medier, der er hoppet i fælden. Også det britiske netmedie Metro har kunnet fortælle, at den amerikanske rapper måtte finde sig i at få sit navn oversat på fransk tv. 

LÆS OGSÅ: Nej, skuespilleren Morgan Freeman er ikke død

LÆS OGSÅ: Kommer politiet og redder dig, hvis du indtaster din PIN-kode bagfra på hæveautomaten?

LÆS OGSÅ: Gammelt husmorråd delt over 7.000 gange: Kan man virkelig erstatte skyllemiddel med eddike?

LÆS OGSÅ: IKEA ADVARER: Svindelnummer erklærer dig for vinder af gavekort

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

LÆS OGSÅ: Nej, Mr. Bean er ikke død

LÆS OGSÅ: Du sælger ud af dit privatliv, når du beder om karriererådgivning på Facebook

Forrige artikel Phishing-advarsel: Udbetaling Danmark advarer om falske mails i omløb Phishing-advarsel: Udbetaling Danmark advarer om falske mails i omløb Næste artikel Nej, Europa er ikke ramt af hiv-inficerede kanyler på benzinpistoler Nej, Europa er ikke ramt af hiv-inficerede kanyler på benzinpistoler
Facebook lukker for indvandrerkritisk netmedie

Facebook lukker for indvandrerkritisk netmedie

Facebook har givet sparket til det alternative netmedie 24NYT uden at forklare hvorfor. 24NYT har vildledt læsere og angiveligt købt sig til medvind på det sociale medie, skriver DR. 

Radioen var mellemkrigstidens store propagandaplatform

Radioen var mellemkrigstidens store propagandaplatform

BLOGINDLÆG: I dag er det blandt andet de sociale medier og andre digitale platforme, der bruges til at formidle mis- og desinformation. Men begreberne har længe været en del af verdenshistorien. I 30'erne blev radioen et vigtigt redskab til at sprede propaganda. 

EU-Parlamentet sløjfer egne meningsmålinger

EU-Parlamentet sløjfer egne meningsmålinger

Europa-Parlamentets ledelse har besluttet at aflyse valgprognoser, de selv har bestilt. Det sker efter kritik både udefra og indefra - og i erkendelse af, at det kan ses som upassende, at målingerne kommer fra parlamentet selv.

Er danskerne højkriminelle indvandrere i Norge?

Er danskerne højkriminelle indvandrere i Norge?

Danskerne er blandt de mest kriminelle indvandrere i Norge. Det viser kreativ brug af statistik i en populær video på Facebook. Videoen handler i virkeligheden om, at kultur og religion ikke har noget med kriminalitet at gøre, men det er der blandet opbakning til fra forskere. 

Europas politikere er trætte af uafhængige journalister

Europas politikere er trætte af uafhængige journalister

Det tyske parti AfD er ved at oprette sit eget mediemæssige war room, hvorfra 20 journalister skal lave partiets egen 'dækning' af livet i Forbundsdagen. I Spanien kan journalisterne ikke længere stille spørgsmål til premierministeren. Uafhængige medier har det svært i mange EU-lande.

Politikere er blevet deres egne massemedier

Politikere er blevet deres egne massemedier

Højere partistøtte giver nye kommunikationsmuligheder hos danske politikere, som søsætter egne medier som aldrig før. Det har ændret nyhedernes fødekæde og vil give mere støj ved det kommende folketingsvalg. Måske bliver 2019 valgåret, hvor de traditionelle medier mister magten over dagsordenen.

Lyser sharia-alarmen rødt i hovedstaden?

Lyser sharia-alarmen rødt i hovedstaden?

Københavns Kommune vil begrænse antallet af radikaliserede københavnere, der ønsker dansk lovgivning baseret på sharia. Desværre går det den helt forkerte vej, viser kommunens egne tal. Men det kan kommunens tal slet ikke sige noget om. 

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Mandag Morgens faktatjekmedie TjekDet søger universitetspraktikant, der vil være en del af redaktionen i anden halvdel af 2019, og være med til at udfordre falske nyheder og påstande i den offentlige debat.