Netflix droppede House of Cards længe før Kevin Spacey blev anklaget for sexchikane

Netflix stopper den populære tv-serie House of Cards, skriver flere danske medier og kæder det sammen med weekendens beskyldninger om sexchikane mod hovedrolleindehaver Kevin Spacey. Men streamingtjenesten afviser, at beskyldningerne er årsag til at serien nu stopper.

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

“Seersuccesen slutter efter sjette sæson. Meldingen fra Netflix kommer efter beskyldninger mod Spacey om sexchikane,” skriver Jyllandsposten.

Også Berlingske omtaler beslutningen om ikke at lave flere afsnit af den populære serie.

“Det er uklart, hvorfor succeserien slutter. Men en avis som Los Angeles Times noterer sig, at meldingen kommer kort tid efter, at seriens producerer og hovedrolleindehaver, Kevin Spacey, er blevet sat i forbindelse med sexchikane,” skriver Berlingske.

Og DR bringer en Ritzau-artikel, der tager historien op.

“Meldingen fra Netflix kommer, efter at Kevin Spacey er blevet beskyldt for at have gjort seksuelle tilnærmelser over for en dreng på 14 år i 1986,” skriver DR.

Når medierne kæder beslutningen om at droppe at producere flere sæsoner af serien og beskyldningerne mod Kevin Spacey sammen, kan læserne få indtryk af, at serien stopper som en konsekvens af beskyldningerne.

Men det er angiveligt ikke tilfældet.

Beslutningen om at lukke serien efter sjette sæson, som i øjeblikket er ved at blive optaget, er flere måneder gammel og dermed truffet længe før beskyldningerne mod Kevin Spacey dukkede op, siger Netflix’ talskvinde Karen Barragan til det internationale nyhedsbureau Reuters.

Det er i øvrigt ikke første gang, danske medier glemmer at nævne en central detalje i en artikel. Det skete eksempelvis også, da Donald Trump udnævnte sin egen indsættelsesdag som nationaldag.

OPDATERET: Siden udgivelsen af denne artikel har Netflix meddelt, at de sætter produktionen af den sjette og sidste sæson af serien House of Cards på pause.

LÆS OGSÅ: Rygte: Film om Jesus' liv som bøsse får premiere til august

LÆS OGSÅ: Ny film spreder bevidst falske nyheder på nettet

Forrige artikel Er det mor eller far, der slår børnene mest? Er det mor eller far, der slår børnene mest? Næste artikel Kan svovlbrinten i prutter modvirke kræft og demens? Kan svovlbrinten i prutter modvirke kræft og demens?

Redaktionen holder sommerpause

TjekDets redaktion holder ferie frem til den 3. august, hvor vi vender stærkt tilbage. Du kan stadig tippe os om påstande i den offentlige debat, som du mener fortjener et faktatjek. Du kan skrive til os på tip@tjekdet.dk eller udfylde vores tipformular.

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere.