Netflix droppede House of Cards længe før Kevin Spacey blev anklaget for sexchikane

Netflix stopper den populære tv-serie House of Cards, skriver flere danske medier og kæder det sammen med weekendens beskyldninger om sexchikane mod hovedrolleindehaver Kevin Spacey. Men streamingtjenesten afviser, at beskyldningerne er årsag til at serien nu stopper.

“Seersuccesen slutter efter sjette sæson. Meldingen fra Netflix kommer efter beskyldninger mod Spacey om sexchikane,” skriver Jyllandsposten.

Også Berlingske omtaler beslutningen om ikke at lave flere afsnit af den populære serie.

“Det er uklart, hvorfor succeserien slutter. Men en avis som Los Angeles Times noterer sig, at meldingen kommer kort tid efter, at seriens producerer og hovedrolleindehaver, Kevin Spacey, er blevet sat i forbindelse med sexchikane,” skriver Berlingske.

Og DR bringer en Ritzau-artikel, der tager historien op.

“Meldingen fra Netflix kommer, efter at Kevin Spacey er blevet beskyldt for at have gjort seksuelle tilnærmelser over for en dreng på 14 år i 1986,” skriver DR.

Når medierne kæder beslutningen om at droppe at producere flere sæsoner af serien og beskyldningerne mod Kevin Spacey sammen, kan læserne få indtryk af, at serien stopper som en konsekvens af beskyldningerne.

Men det er angiveligt ikke tilfældet.

Beslutningen om at lukke serien efter sjette sæson, som i øjeblikket er ved at blive optaget, er flere måneder gammel og dermed truffet længe før beskyldningerne mod Kevin Spacey dukkede op, siger Netflix’ talskvinde Karen Barragan til det internationale nyhedsbureau Reuters.

Det er i øvrigt ikke første gang, danske medier glemmer at nævne en central detalje i en artikel. Det skete eksempelvis også, da Donald Trump udnævnte sin egen indsættelsesdag som nationaldag.

OPDATERET: Siden udgivelsen af denne artikel har Netflix meddelt, at de sætter produktionen af den sjette og sidste sæson af serien House of Cards på pause.

LÆS OGSÅ: Rygte: Film om Jesus' liv som bøsse får premiere til august

LÆS OGSÅ: Ny film spreder bevidst falske nyheder på nettet

Forrige artikel En utrolig sjælden hændelse er slet ikke sjælden eller særlig utrolig En utrolig sjælden hændelse er slet ikke sjælden eller særlig utrolig Næste artikel Kan svovlbrinten i prutter modvirke kræft og demens? Kan svovlbrinten i prutter modvirke kræft og demens?