Nigel Farage strammer skruen i økonomisk konklusion

Nigel Farage, der er britisk EU-kritiker og medlem af Europa-Parlamentet, forsimpler EU’s økonomi, når han siger, at unionen halter bagefter resten af verden på alle parametre. Men han sammenligner æbler og pærer, siger professor til DR-programmet Detektor.

 


EU halter bagefter på alle parametre. Sådan lød den dystre dom over EU-landenes økonomi, da den britiske EU-kritiker og medlem af Europa-Parlamentet Nigel Farage forleden deltog i en årlig erhvervskonference i København. Men han sammenligner pærer og bananer, siger professor ved CBS Jesper Rangvid til DR-programmet Detektor.

Detektor har set nærmere på påstanden, og for det første er det ikke er korrekt, at EU halter bagefter resten af verden på alle parametre. Både på betalingsbalancen og i forhold til offentligt gæld klarer EU sig samlet set bedre end eksempelvis USA. For det andet giver det ikke mening at sammenligne EU med resten af verden.

"Den situation, man kommer fra i afrikanske lande og nogle asiatiske lande, er jo helt anderledes, end den situation vi har i Europa nu. Vi er jo meget rigere, end man er i mange afrikanske lande, og derfor kan vi også se, at mange afrikanske lande vil vokse hurtigere end EU," Jesper Rangvid til Detektor.

Andre eksperter siger dog til Detektor, at Farage kan have en pointe, da det på flere områder, står noget skidt til med EU’s økonomi.

Læs hele Detektors faktatjek her.

 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu