Ny tv-satsning med faktatjek på sundhedsområdet

Det nye Sundheds-TV med lægen Ida Donkin og Mandag Morgens faktatjekmedie TjekDet indgår samarbejde. Konference om sundhedskommunikation skyder satsningen i gang på tirsdag.

Mandag Morgens faktatjekmedie TjekDet og det nye SundhedsTV indgår nu et samarbejde om at luge ud i junglen af misinformation og falske påstande på sundhedsområdet. Initiativet lanceres på tirsdag.

Samarbejdet indebærer, at TjekDet's faktatjekartikler kan blive suppleret med konkrete videoer, som giver gode råd og afliver de falske eller tvivlsomme historier.

SundhedsTV er ejet af kommunikationsbureauet Advice, der med web-tv-satsningen går nye veje.

Ida Donkin, der er læge og ph.d. og en del af initiativet 'Læger formidler', skal løbende være vært på videoerne produceret af SundhedsTV.

Artiklen fortsætter under billedet

SundhedsTV får læge Ida Donkin som vært. (Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix)

Videoerne skal hjælpe almindelige danskere til at blive bedre til at gennemskue misinformation på sundhedsområdet.

”År for år svarer danskerne i undersøgelser, som vi har medvirket til i Mandag Morgen, at de bliver mere og mere forvirrede over den sundhedsinformation, som de modtager, og vi præsenterer i forbindelse med lanceringen af det nye samarbejde endnu en analyse af problemet. Vi går faktisk rigtigt meget op i vores sundhed, men har svært ved at finde rundt i de kolossalt mange informationer, som vi møder ad alle mulige kanaler,” siger TjekDets chefredaktør, Lisbeth Knudsen.

Den nye satsning sparkes i gang med en konference om sundhedskommunikation tirsdag den 24. september.

Her er patienternes egne søgninger på nettet og generelle problemer med sundhedskommunikation på programmet. Hvordan kan vi formidle faglig information i øjenhøjde og samtidig gøre den tilgængelig dér, hvor borgere, patienter og pårørende i forvejen færdes? Hvordan kan vi luge ud i falske påstande og udokumenterede, dårlige råd? Det er nogle af spørgsmålene, der diskuteres på konferencen.

Du kan tilmelde dig konferencen her.

Forrige artikel Falsk konkurrence med biografbilletter rammer nu Kvickly Falsk konkurrence med biografbilletter rammer nu Kvickly Næste artikel Meny rammes nu også af falsk konkurrence med biografbilletter   Meny rammes nu også af falsk konkurrence med biografbilletter
To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

Drik to glas vin om dagen og tab dig. Sådan lyder slankerådet i en artikel på netmediet Dagens.dk. Ifølge netmediet skulle det endda være videnskabeligt bevist. Men to forskere, TjekDet har talt med, kan ikke genkende deres forskningsresultater i det berusende slankeråd.    

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Danske virksomheder har i den seneste tid oplevet et bombardement af falske konkurrencer. Denne gang er det endnu en biografkonkurrence, som tilsyneladende udloves af Smartbox på Facebook. Men ingen gratis popcorn denne gang; opslaget er løgn og latin. 

Her er verdens rigeste lande

Her er verdens rigeste lande

USA bliver ofte kaldt den største økonomi i verden, men størst er ikke nødvendigvis rigest. Og hvilket land, der har den største økonomi eller er rigest, kan være forskelligt, alt efter hvordan man gør det op.

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Antallet af indbrud styrtdykker, og det har politiet illustreret i en graf på deres facebookprofil. Men brugerne er rasende og beskylder politiet for at snyde med både tal og graf. Vi tjekker, hvad der er op og ned.  

Historisk skifte:  Vælgerne har fået større tillid til politikerne

Historisk skifte: Vælgerne har fået større tillid til politikerne

15 års nedtur er stoppet. Efter valget i juni er vælgernes tillid til politikerne nu atter på vej op. Danmark trodser dermed overraskende den internationale tendens. Tilliden er tilbage på niveauet fra før den stramme krisepolitik i 2010. Det viser stor valgundersøgelse.

Kinas desinformation udvides med små skridt

Kinas desinformation udvides med små skridt

I Kina forsøger staten i højere grad end tidligere at kontrollere stort set alle former for information i det store land. Men noget tyder på, at de så småt er i gang med et internationalt indtog.

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

I fremtiden vil stavekontrollen i dit Word-dokument angiveligt foreslå dig at skifte ordet politiMAND ud med det mere kønsneutrale politiBETJENT. Morten Messerschmidt (DF) raser og kræver, at staten opsiger sin aftale med Microsoft, når det sker. Men den identitetspolitiske stavekontrol er allerede virkelighed - for nogen.