Har Obama takket ja til tusindvis af illegale flygtninge?

I den forgangne uge har Donald Trump set sig vred på en flygtningeaftale mellem USA og Australien. Han påstår, at Obama i sin tid som præsident har indgået en aftale, hvor han siger ja til at overtage flere tusinde illegale flygtninge fra Australien. Amerikansk faktatjekmedie kalder det misvisende.

 

Tidligere på ugen gjorde en telefonsamtale med den australske premierminister angiveligt præsident Donald Trump yderst oprevet. Den amerikanske avis Washington Post rapporterede, baseret på anonyme kilder, at Trump smækkede røret på efter 25 minutters samtale med den australske premierminister, Malcolm Turnbull, selvom telefonmødet skulle have varet en hel time. Desuden skulle Trump efterfølgende have betegnet samtalen som den ’værste han havde haft’ i sin tid som præsident.


Samtalen gik på en flygtningeaftale, som daværende præsident Barack Obama havde indgået med Australiens regering, og som Donald Trump nu modvilligt har accepteret. Dog ikke uden at rette en skarp kritik mod aftalen på bl.a. Twitter.


Men stemmer det virkelig, at Obama i sin tid accepterede at tage imod ’tusindvis af illegale flygtninge fra Australien’? Det har det amerikanske faktatjekmedie Politifact tjekket op på.

Ifølge Politifact er der to ting i Trumps tweet, der ikke stemmer: For det første involverer aftalen færre end 2000 personer. Det er derfor misvisende at snakke om ’tusindvis’. For det andet kommer de pågældende personer til USA gennem et flygtningeprogram på lovlig vis og er således ikke ’illegale’.

Obamas flygtningeaftale med Australien kom i stand, efter det sidste år kom frem, at de flygtninge, Australien har sendt videre til flygtningecentre på forskellige stillehavsøer, levede under kummerlige forhold og blev misbrugt. Centrene blev lukket, og den australske regering fik forhandlet på plads med USA’s regering, at USA kunne tage imod de mest sårbare af de pågældende flygtninge, der primært kommer fra Irak, Iran og Somalia.

Du kan læse hele faktatjekket hos Politifact her.

 

Forrige artikel Har Obama udvalgt landene til Trumps indrejseforbud? Har Obama udvalgt landene til Trumps indrejseforbud? Næste artikel Også danske visumregler afviser bestemte nationaliteter Også danske visumregler afviser bestemte nationaliteter
Er enigheden blandt verdens klimaforskere en stor løgn?

Er enigheden blandt verdens klimaforskere en stor løgn?

Når medier og klimaforskere fortæller befolkningen, at 97 procent af alle klimaforskere er enige om, at klimaforandringerne er menneskeskabte, er det en løgnehistorie, skriver geolog og byrådsmedlem Jens Morten Hansen i et debatindlæg. Flere klimaforskere fra både ind- og udland er enige i kritikken af 97 procents-påstanden, men samtidig understreger de, at der i forskningsmiljøet er bred enighed om menneskets rolle i klimaforandringerne.

Video lover dig “sandheden om Brexit” - men den kender vi ikke endnu

Video lover dig “sandheden om Brexit” - men den kender vi ikke endnu

Historiske lønforhøjelser, den laveste arbejdsløshed i 40 år og et boom i udenlandske investeringer. Det er sandheden om Brexit, lyder budskabet i en viral video. Men det er “absurd” at tale om konsekvenserne af Brexit, før skilsmissen overhovedet er en realitet, siger to økonomiprofessorer. 

De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

Fake news og desinformation er et betændt emne i Italien. Der er langt fra enighed om problemets størrelse, ej heller løsningsmodellerne. Myndighederne har indført initiativer mod desinformation, der spænder fra uddannelse af elever til en ”rød-knap-tjeneste”, der giver borgere adgang til at indberette falske nyheder til en online-politi-enhed.

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Fire store techvirksomheder har aflagt rapport til EU om deres indsats mod desinformation. Fint, men der skal mere til, lyder svaret fra EU-Kommissionen, der mandag fik besøg af Facebook.

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Med næsten 16 millioner kroner i ryggen skal et nyt dansk forskningscenter undersøge årsagerne til og konsekvenserne af hadefulde ytringer på internettet. I sidste ende er målet at præsentere strategier, der kan dæmme op for fjendtlige politiske debatter.

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Ukendte bagmænd har oprettet falske facebooksider, hvor de misbruger navnene på flere af de nykårede danske verdensmeste i håndbold. Til sammen har siderne allerede nu langt over 100.000 følgere. I sidste ende kan de falske sider bruges til at lokke penge ud af dig.

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Ifølge nyt studie er Britta Nielsens formodede svindel for millioner i Socialstyrelsen en statistisk undtagelse, og forskernes nye fund kan være med til at forklare svindelnumrene blandt mandlige topfolk i finansverdenen. Høj løn og løgnagtighed følges ad. Og så er mænd – statistisk set – større løgnere end kvinder.

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook vil gøre op med påvirkningskampagner. Derfor skal nye regler gøre det mere besværligt at indrykke politiske annoncer på det sociale medie. Reglerne vil også gælde i forbindelse med europaparlamentsvalg den 26. maj og folketingsvalget, der skal finde sted senest den 17. juni i år.

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Danmarks integrationsindsats halter håbløst efter Norges og Sveriges, hvor langt flere flygtninge er i arbejde, konkluderer chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening. Men den konklusion afviser flere forskere.

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Endnu engang må det dansk-svenske postselskab PostNord ufrivilligt lægge navn til et fupnummer, der i disse dage tikker ind på mange danskeres mobiltelefoner. Du lokkes med en gratis mobiltelefon, men skal i stedet betale dyrt for et abonnement på en angivelig datingside.