Pakistanske cricketfans beskyldes for at fejre politidrab i Paris

En britisk politiker var godt forarget, da han i weekenden delte en video på Twitter, der, ifølge politikeren, viser muslimer, der fejrer drabet på en fransk politimand i fredags. Men videoen er syv år gammel - og menneskemængden jubler over noget helt andet.

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

 


Formanden for det britiske indvandrerkritiske højrefløjsparti Britain First, Paul Golding, delte den 21. april en video på Twitter, hvor man ifølge ham ser ”en mængde af ’moderate’ muslimer i London fejre terrorangrebet i Paris”.

Paul Golding henviser til skudepisoden i Paris den 20. april, hvor en 39-årig franskmand skød og dræbte en politibetjent.

Men videoen viser slet ikke det, som Paul Golding hævder, og har intet med islam eller terrorisme at gøre, skriver den britiske tv-station Channel 4 i et faktatjek.

golding

Og det bliver faktisk ret tydeligt, når man ser videoen, hvor man dog i første omgang godt kan foranlediges til at tro, at der vitterlig er tale om ekstremister, der synger og danser. Men flere forhold i videoen peger dog på, at der ikke er tale om en terrorhyldest.

Man ser ingen flag, bannere eller tilråb med religiøse budskaber, der kan antyde opbakning til terrorangrebet eller for eksempel Islamisk Stat. Derimod ses det pakistanske flag, mens der råbes ”Pakistan”. Hvorfor nu det? Fordi videoen rent faktisk viser glade cricketfans, der fejrer Pakistans sejr over Sri Lanka i en cricketkamp, der fandt sted i år 2009.

Videoen ligger på YouTube, og tjekker man baggrundsoplysningerne, der følger videoen på streamingtjenesten, fremgår det, at der er tale om pakistanere, der fejrer sejren i et cricketmesterskab. Det fremgår også, at videoen er lagt på YouTube den 22. juni 2009.

Det er i øvrigt ikke første gang, at den samme video bliver sat i forbindelse med skudepisoder. Videoen fik omkring en halv mio. visninger efter et andet skudangreb i Paris i november 2015. Ved det angreb blev 130 mennesker dræbt, og videoen blev også dengang beskyldt for at vise muslimer, der jublede på gaderne i London over det terrorangrebet.

Paul Golding har i øvrigt siden slettet sit opslag på Twitter.

 

Forrige artikel Vi kan både være det mest ulige og mest lige folk i verden Vi kan både være det mest ulige og mest lige folk i verden Næste artikel Minister har to modsatrettede forklaringer på effekten af lavere arveafgift Minister har to modsatrettede forklaringer på effekten af lavere arveafgift
To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

Drik to glas vin om dagen og tab dig. Sådan lyder slankerådet i en artikel på netmediet Dagens.dk. Ifølge netmediet skulle det endda være videnskabeligt bevist. Men to forskere, TjekDet har talt med, kan ikke genkende deres forskningsresultater i det berusende slankeråd.    

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Danske virksomheder har i den seneste tid oplevet et bombardement af falske konkurrencer. Denne gang er det endnu en biografkonkurrence, som tilsyneladende udloves af Smartbox på Facebook. Men ingen gratis popcorn denne gang; opslaget er løgn og latin. 

Her er verdens rigeste lande

Her er verdens rigeste lande

USA bliver ofte kaldt den største økonomi i verden, men størst er ikke nødvendigvis rigest. Og hvilket land, der har den største økonomi eller er rigest, kan være forskelligt, alt efter hvordan man gør det op.

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Antallet af indbrud styrtdykker, og det har politiet illustreret i en graf på deres facebookprofil. Men brugerne er rasende og beskylder politiet for at snyde med både tal og graf. Vi tjekker, hvad der er op og ned.  

Historisk skifte:  Vælgerne har fået større tillid til politikerne

Historisk skifte: Vælgerne har fået større tillid til politikerne

15 års nedtur er stoppet. Efter valget i juni er vælgernes tillid til politikerne nu atter på vej op. Danmark trodser dermed overraskende den internationale tendens. Tilliden er tilbage på niveauet fra før den stramme krisepolitik i 2010. Det viser stor valgundersøgelse.

Kinas desinformation udvides med små skridt

Kinas desinformation udvides med små skridt

I Kina forsøger staten i højere grad end tidligere at kontrollere stort set alle former for information i det store land. Men noget tyder på, at de så småt er i gang med et internationalt indtog.

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

I fremtiden vil stavekontrollen i dit Word-dokument angiveligt foreslå dig at skifte ordet politiMAND ud med det mere kønsneutrale politiBETJENT. Morten Messerschmidt (DF) raser og kræver, at staten opsiger sin aftale med Microsoft, når det sker. Men den identitetspolitiske stavekontrol er allerede virkelighed - for nogen.