Pressechef kalder store danske medier for nyttige idioter

Partiet Alternativets pressechef anklager flere danske medier for ukritisk at viderebringe regeringens påstand om, at EU har erklæret den danske PSO-afgift for ulovlig.

 


Pressenævnet skal tage stilling til en ret usædvanlig klage over, at landets største medier viderebragte fejlagtig påstand om den omstridte PSO-afgift, skriver Jyllands-Posten.

Det er Alternativets pressechef, Magnus Haslebo, der er skuffet over, at medierne ikke har forholdt sig kritisk til regeringens udmelding om, at PSO-afgiften skulle afskaffes i sin nuværende form, fordi Europa-Kommissionen har fundet den traktatstridig.

Men som DR’s Detektor for nylig dokumenterede, så har EU-kommissionen aldrig konkluderet, at PSO-afgiften var ulovlig og skulle afskaffes.

“Nej, der har ikke været rejst nogen sag. Kommissionen har ikke erklæret, at PSO-afgiften er ulovlig. Danmark skulle sikre, at afgiften ikke diskriminerede udenlandske virksomheder,” sagde Ricardo Cardoso, talsmand for Europa-Kommissionen til Detektor.

Men det er dog rigtig nok, at Europa-Kommissionen har sat spørgsmålstegn ved den danske model, fordi også udenlandske leverandører af strøm har været pålagt afgiften. Men de har samtidig ikke haft mulighed for at få andel i midlerne til at investere i miljøvenlige løsninger, ligesom de danske virksomheder har kunnet.

“De har udelukkende rejst tvivl, om den her ordnings traktatmæssighed. De har ikke klokkeklart gået ind og sagt, at det her anser vi for traktatstridigt, og hvis I ikke retter ind, så får i en sag på halsen,” sagde Bent Ole Gram Mortensen, professor i erhvervsreguleringsret, herunder især energi- og miljøret på Syddansk Universitet, til Detektor.

Magnus Haslebo, der er uddannet journalist, har indgivet klage til Pressenævnet over i alt 56 artikler, fordelt på flere af de store danske medier, nemlig Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten, Information, Børsen, Ritzau, DR og TV2. I alle artiklerne fremgår det, at EU skulle have afgjort, at PSO-ordningen var enten ulovlig, ugyldig, traktatstridig eller underkendt af EU.

"Lige i denne her sag er en stor del af medierne desværre kommet til at fremstå som nyttige idioter for at få afskaffet PSO-afgiften." siger Magnus Haslebo til Jyllands-Posten.

Læs hele historien på Jyllands-Postens hjemmeside her.

 

 


 

Forrige artikel Falsk nyhed skyld i skyderi på pizzarestaurant Falsk nyhed skyld i skyderi på pizzarestaurant Næste artikel Hillary Clinton advarer mod en epidemi af falske nyheder Hillary Clinton advarer mod en epidemi af falske nyheder
Fik du læst? Hvor mange børn får egentlig ministerpension?

Fik du læst? Hvor mange børn får egentlig ministerpension?

Over sommeren kan du læse eller genlæse de mest læste artikler på tjekdet.dk. Vores artikel om pension til ministres børn er over et år gammel. Borgerlige ministre måtte forlade deres poster ved folketingsvalget forleden. Og et borgerforslag mod pension til ministerbørn prægede dagsordenen i foråret. To begivenheder der måske har været med til at give artiklen nyt liv i år.

Fik du læst? Her er verdens rigeste lande

Fik du læst? Her er verdens rigeste lande

Over sommeren kan du læse eller genlæse de mest læste artikler på tjekdet.dk. Artiklen med suverænt flest læsere i år ser på, hvilket land, der er det rigeste i verden. Det er slet ikke så nemt at afgøre, viste vores faktatjek. 

Direktørsvindel rammer hårdest i sommerferien

Direktørsvindel rammer hårdest i sommerferien

Det er sommer, og direktionsgangen er højst sandsynligt ferietom. Dermed er højsæsonen for direktørsvindel indledt, hvor 'ikke-ferieramte' medarbejdere får en fupmail, der hævdes at komme fra direktøren.

LEGO-ejer misbruges i bitcoin-svindelnummer

LEGO-ejer misbruges i bitcoin-svindelnummer

For tiden tjener LEGO-ejer Kjeld Kirk Kristiansen bunkevis af penge på at investere i bitcoin, og du kan gøre det samme, lover artikel. Men der er tale om rendyrket snyd. 

Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken

Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken

Flere danske og udenlandske medier har de seneste uger berettet om et australsk studie, der beskylder smartphones for at give dig horn i nakken. Men den konklusion er helt gal, siger to forskere, der også er betænkelige ved, at studiets hovedforfatter forhandler puder, som skulle afhjælpe nakkesmerter.