Rigspolitiet advarer: Kriminelle truer med kidnapning på mail

Svindlere på internettet har taget et nyt våben i brug. I en ny bølge af masseafpresningsmails truer de kriminelle bagmænd med kidnapning, hvis du ikke straks betaler et beløb i Bitcoins. Rigspolitiet råder dig til at slette mailen. 

Modtager du en mail med trussel om kidnapning, skal du slette den, lyder Rigspolitiets opfordring.
Modtager du en mail med trussel om kidnapning, skal du slette den, lyder Rigspolitiets opfordring.Foto: Camilla Rønde / Ritzau Scanpix
Rasmus Kerrn-Jespersen

Masseafpresning via mail findes i et væld af afskygninger. Og nu har en ny og voldsom version vist sig. De kriminelle bagmænd truer med at kidnappe dig, hvis du ikke hoster op med et beløb svarende til 2.000 dollars i Bitcoins.

Af mailen fremgår det også, at afpresserne er specialiseret i netop kidnapning, og de truer med, at modtagerens liv er i fare.

Den kidnapningsmail, vi er stødt på, er på svensk.

Fakta
Screenshot af afpresningsmail fra Forbrugerrådet Tænk, der også driver app'en Mit digitale selvforsvar.

Men du skal ikke lade dig narre, oplyser Rigspolitiet på Twitter, hvor de opfordrer dig til at slette mailen, hvis du bliver ramt af svindelnummeret.

“Lige nu er der en afpresningsmail i omløb, hvor afsenderen truer med kidnapning. Får du denne mail, skal du ikke besvare den - men blot slette den,” skriver Rigspolitiet på Twitter.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu