Riskær Pedersen om bitcoin-historie: Det er fup og svindel!

Klaus Riskær Pedersen har investeret en halv milliard i en investeringsplatform, der skal hjælpe forgældede danskere. Det påstår i hvert fald en artikel, der tilsyneladende stammer fra Berlingske Business. Men der er tale om svindel, som forsøger at hive penge op af godtroende folks lommer. 

500 millioner kroner. Så mange penge har den nu tidligere partiformand og folketingskandidat Klaus Riskær Pedersen investeret i en onlineplatform, der automatisk køber og sælger bitcoins. Platformen skal ”løfte danskernes økonomi”, og for knap 2000 kroner kan du selv tjene en formue.

Sådan kan man læse i en artikel, der ved første øjekast ser ud til at stamme fra Berlingske Business.

Artiklen fortsætter under billedet

Artikel fortæller om Klaus Riskær Pedersens kæmpeinvesering i en handelsplatform for bitcoins. Men det er en lang løgnhistorie. 

Men artiklen er falsk. Klaus Riskær Pedersen har ikke investeret en rød reje i en handelsplatform for bitcoins.

”Det kan jeg love, jeg ikke har,” siger Klaus Riskær Pedersen, da TjekDet ringer til ham. 

”Det er fup og svindel. Min holdning til bitcoins er offentligt kendt, jeg tror ikke på det,” slår Klaus Riskjær Pedersen fast.

Samme historie i nye klæder

Over sommeren har TjekDet afsløret en lang række fupartikler, hvor svindlere bruger kendte danksere til at lokke penge ud af folk. Eksempelvis har også skuespillerne Nikolaj Coster-Waldau og Mads Mikkelsen, samt komikerne Anders Matthesen og Finn Nørbygaard måtte lægge navn og ansigt til historien om, at de har investeret en halv milliard i en handelsplatform for bitcoins.

Helt det samme har man kunne læse om digteren Jørgen Leth og en lang række tidligere sportsstjerner – fodboldspillerne Preben ElkjærThomas GravesenMichael og Brian Laudrup samt cykelrytteren Bjarne Riis.

En af de sikreste måder, at gennemskue svindelnumrene på er ved at se på de mistænkelige artiklers www-adresser. I tilfældet med Klaus Riskær Pedersen bliver det dermed tydeligt, at artiklen ikke kommer fra berlingske.dk. I stedet befinder artiklen sig på domænet bestphoneapplication.com.

Og som så ofte før gælder reglen, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det nok fup. 

Er du allerede faldet i fælden og har oplyst dine kreditkortoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank. 

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen.

App agerer værn mod fup på nettet

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper én med at være sikker online og holder én opdateret om digitale trusler.

Forrige artikel Nikolaj Coster-Waldau misbruges igen i svindelkampagne: Først var han bitcoin-millionær, nu it-entreprenør Nikolaj Coster-Waldau misbruges igen i svindelkampagne: Først var han bitcoin-millionær, nu it-entreprenør Næste artikel Fupopslag hærger: Danskerne deler svindleres slanke-reklamer uden at vide det Fupopslag hærger: Danskerne deler svindleres slanke-reklamer uden at vide det
Kinas desinformation udvides med små skridt

Kinas desinformation udvides med små skridt

I Kina forsøger staten i højere grad end tidligere at kontrollere stort set alle former for information i det store land. Men noget tyder på, at de så småt er i gang med et internationalt indtog.

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

I fremtiden vil stavekontrollen i dit Word-dokument angiveligt foreslå dig at skifte ordet politiMAND ud med det mere kønsneutrale politiBETJENT. Morten Messerschmidt (DF) raser og kræver, at staten opsiger sin aftale med Microsoft, når det sker. Men den identitetspolitiske stavekontrol er allerede virkelighed - for nogen.

Er du en klimaduks eller en af dem, der udleder allermest?

Er du en klimaduks eller en af dem, der udleder allermest?

Klimaet er havnet i toppen af politiske dagsordener, og den nye regering har som ambition at reducere Danmarks udledninger af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Men hvor meget drivhusgas udleder danskerne egentlig i forhold til folk i andre lande?  

TV 2's single-tal har intet med singler at gøre

TV 2's single-tal har intet med singler at gøre

Antallet af danskere uden en partner er steget over de seneste 20 år, hævder TV 2 News, der mener at have fundet tal over singler hos Danmarks Statistik. Men sådan nogle tal har Danmarks Statistik aldrig haft. 

Du kommer ikke i bedre form af at se fodbold

Du kommer ikke i bedre form af at se fodbold

At se fodbold er lige så sundt for helbredet som at gå i halvanden time. Sådan lyder konklusionen på et nyt studie ifølge flere danske og udenlandske medier. Men det er noget vås, fastslår flere forskere. Og heller ikke forskeren bag studiet vil stå inde for den udlægning.  

Nej, øl er ikke en genvej til færre sygedage

Nej, øl er ikke en genvej til færre sygedage

Drikker du øl, har du færre sygedage end, hvis du holder dig på ædruelighedens smalle sti. Sådan konkluderer et finsk studie ifølge en lang række artikler i ind- og udland. Men det er totalt misforstået, siger forskeren bag studiet. 

Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Rækken af biografer landet over, der ufrivilligt lægger navn til falske konkurrencer på Facebook, er blevet endnu længere. Denne gang er det Biografcenter Fotorama Viborg, Kinorama i Aabenraa og Bio Silkeborg, der er ofre for konkurrencer, som de slet ikke står bag.