Riskær Pedersen om bitcoin-historie: Det er fup og svindel!

Klaus Riskær Pedersen har investeret en halv milliard i en investeringsplatform, der skal hjælpe forgældede danskere. Det påstår i hvert fald en artikel, der tilsyneladende stammer fra Berlingske Business. Men der er tale om svindel, som forsøger at hive penge op af godtroende folks lommer. 

500 millioner kroner. Så mange penge har den nu tidligere partiformand og folketingskandidat Klaus Riskær Pedersen investeret i en onlineplatform, der automatisk køber og sælger bitcoins. Platformen skal ”løfte danskernes økonomi”, og for knap 2000 kroner kan du selv tjene en formue.

Sådan kan man læse i en artikel, der ved første øjekast ser ud til at stamme fra Berlingske Business.

Artiklen fortsætter under billedet

Artikel fortæller om Klaus Riskær Pedersens kæmpeinvesering i en handelsplatform for bitcoins. Men det er en lang løgnhistorie. 

Men artiklen er falsk. Klaus Riskær Pedersen har ikke investeret en rød reje i en handelsplatform for bitcoins.

”Det kan jeg love, jeg ikke har,” siger Klaus Riskær Pedersen, da TjekDet ringer til ham. 

”Det er fup og svindel. Min holdning til bitcoins er offentligt kendt, jeg tror ikke på det,” slår Klaus Riskjær Pedersen fast.

Samme historie i nye klæder

Over sommeren har TjekDet afsløret en lang række fupartikler, hvor svindlere bruger kendte danksere til at lokke penge ud af folk. Eksempelvis har også skuespillerne Nikolaj Coster-Waldau og Mads Mikkelsen, samt komikerne Anders Matthesen og Finn Nørbygaard måtte lægge navn og ansigt til historien om, at de har investeret en halv milliard i en handelsplatform for bitcoins.

Helt det samme har man kunne læse om digteren Jørgen Leth og en lang række tidligere sportsstjerner – fodboldspillerne Preben ElkjærThomas GravesenMichael og Brian Laudrup samt cykelrytteren Bjarne Riis.

En af de sikreste måder, at gennemskue svindelnumrene på er ved at se på de mistænkelige artiklers www-adresser. I tilfældet med Klaus Riskær Pedersen bliver det dermed tydeligt, at artiklen ikke kommer fra berlingske.dk. I stedet befinder artiklen sig på domænet bestphoneapplication.com.

Og som så ofte før gælder reglen, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det nok fup. 

Er du allerede faldet i fælden og har oplyst dine kreditkortoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank. 

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen.

App agerer værn mod fup på nettet

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper én med at være sikker online og holder én opdateret om digitale trusler.

Forrige artikel Nikolaj Coster-Waldau misbruges igen i svindelkampagne: Først var han bitcoin-millionær, nu it-entreprenør Nikolaj Coster-Waldau misbruges igen i svindelkampagne: Først var han bitcoin-millionær, nu it-entreprenør Næste artikel Fupopslag hærger: Danskerne deler svindleres slanke-reklamer uden at vide det Fupopslag hærger: Danskerne deler svindleres slanke-reklamer uden at vide det
Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Gluten er skadeligt for alle menneskers tarmsystem. Sådan lyder det i en artikel, der florerer på Facebook, og som lægger et amerikansk studie til grund. Men gluten er ikke skadeligt for raske mennesker, lyder det fra flere forskere.  

Forestiller dette billede virkelig Australien i brand set fra rummet?

Forestiller dette billede virkelig Australien i brand set fra rummet?

Et satellitfoto, der viser Australien i omfattende flammer, florerer i stor stil på sociale medier. Folk fra nær og fjern bruger det skræmmende foto til at vise sympati for australierne og understrege naturbrandenes omfang. Men billedet er ikke en retvisende fremstilling af omfanget af de mange brande. 

Advarslen mod facebook-hackeren fra Skåne er det rene vås

Advarslen mod facebook-hackeren fra Skåne er det rene vås

Godkender du en anmodning om Facebook-venskab med Magnus fra Skåne, lænser han din bankkonto for penge. Sådan slår facebookbrugere i øjeblikket alarm på stribe. Men advarslen har intet på sig, og den har i øvrigt flere år på bagen.

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Mandag Morgens faktatjekmedie TjekDet søger universitetspraktikant, der vil være en del af redaktionen i første halvår 2020, og være med til at udfordre falske nyheder og påstande i den offentlige debat.

Ny bølge af falske Ray-Ban-annoncer skyller ind over danskerne

Ny bølge af falske Ray-Ban-annoncer skyller ind over danskerne

Helt uden at være klar over det deler adskillige danskere på sociale medier lige nu reklamer for absurd billige Ray-Ban-solbriller. Og der skulle angiveligt være tale om den ægte vare. Men det hele er fup. De digitale spor fører os blandt andet til Kina.

PostNord advarer: Falske pakkebeskeder hitter i juletiden

PostNord advarer: Falske pakkebeskeder hitter i juletiden

Flere danskere modtager i øjeblikket sms'er og mails om, at de har en pakke liggende hos Postnord. Den kan de få udleveret, hvis bare de lige betaler 20 kroner. Men henvendelserne er fra svindlere, der forsøger at malke din bankkonto. 

Nej, Expert har ikke sat et par Apple Airpods på højkant

Nej, Expert har ikke sat et par Apple Airpods på højkant

Julen kan blive lidt sødere, hvis du deltager i en konkurrence om AirPods på Facebook, som elektronikkæden Expert står bag. Men både konkurrencen og facebooksiden, hvor opslaget med konkurrencen er slået op, er falsk.