Riskær Pedersen om bitcoin-historie: Det er fup og svindel!

Klaus Riskær Pedersen har investeret en halv milliard i en investeringsplatform, der skal hjælpe forgældede danskere. Det påstår i hvert fald en artikel, der tilsyneladende stammer fra Berlingske Business. Men der er tale om svindel, som forsøger at hive penge op af godtroende folks lommer. 

500 millioner kroner. Så mange penge har den nu tidligere partiformand og folketingskandidat Klaus Riskær Pedersen investeret i en onlineplatform, der automatisk køber og sælger bitcoins. Platformen skal ”løfte danskernes økonomi”, og for knap 2000 kroner kan du selv tjene en formue.

Sådan kan man læse i en artikel, der ved første øjekast ser ud til at stamme fra Berlingske Business.

Artiklen fortsætter under billedet

Artikel fortæller om Klaus Riskær Pedersens kæmpeinvesering i en handelsplatform for bitcoins. Men det er en lang løgnhistorie. 

Men artiklen er falsk. Klaus Riskær Pedersen har ikke investeret en rød reje i en handelsplatform for bitcoins.

”Det kan jeg love, jeg ikke har,” siger Klaus Riskær Pedersen, da TjekDet ringer til ham. 

”Det er fup og svindel. Min holdning til bitcoins er offentligt kendt, jeg tror ikke på det,” slår Klaus Riskjær Pedersen fast.

Samme historie i nye klæder

Over sommeren har TjekDet afsløret en lang række fupartikler, hvor svindlere bruger kendte danksere til at lokke penge ud af folk. Eksempelvis har også skuespillerne Nikolaj Coster-Waldau og Mads Mikkelsen, samt komikerne Anders Matthesen og Finn Nørbygaard måtte lægge navn og ansigt til historien om, at de har investeret en halv milliard i en handelsplatform for bitcoins.

Helt det samme har man kunne læse om digteren Jørgen Leth og en lang række tidligere sportsstjerner – fodboldspillerne Preben ElkjærThomas GravesenMichael og Brian Laudrup samt cykelrytteren Bjarne Riis.

En af de sikreste måder, at gennemskue svindelnumrene på er ved at se på de mistænkelige artiklers www-adresser. I tilfældet med Klaus Riskær Pedersen bliver det dermed tydeligt, at artiklen ikke kommer fra berlingske.dk. I stedet befinder artiklen sig på domænet bestphoneapplication.com.

Og som så ofte før gælder reglen, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det nok fup. 

Er du allerede faldet i fælden og har oplyst dine kreditkortoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank. 

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen.

App agerer værn mod fup på nettet

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper én med at være sikker online og holder én opdateret om digitale trusler.

Forrige artikel Nikolaj Coster-Waldau misbruges igen i svindelkampagne: Først var han bitcoin-millionær, nu it-entreprenør Nikolaj Coster-Waldau misbruges igen i svindelkampagne: Først var han bitcoin-millionær, nu it-entreprenør Næste artikel Fupopslag hærger: Danskerne deler svindleres slanke-reklamer uden at vide det Fupopslag hærger: Danskerne deler svindleres slanke-reklamer uden at vide det
Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

For at sprede lidt glæde i coronakrisetiden, udlover Bilka i Skalborg spritnye høretelefoner til 10 heldige vindere. Sådan lyder det i et populært opslag på sociale medier. Men Bilka har intet med konkurrencen at gøre - den er et fupnummer. I øjeblikket lægger flere af kædens varehuse ufrivilligt navn til svindelnummeret.

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye "højesteret"

Jurister, menneskerettighedssaktivister, digitale eksperter og en tidligere dansk statsminister er blandt de udpegede medlemmer af Facebooks nye tilsynsråd. De skal tage stilling til, hvilke typer indhold der løbende skal fjernes på det sociale medie. 

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

En amerikansk demonstrant hånes på sociale medier for at holde et protestskilt med et konspirerende budskab, der beskylder Barack Obama for at stå bag coronakrisen. Men billedet er manipuleret. I virkeligheden står der noget helt andet på skiltet, som hun brugte til at demonstrere mod nedlukningen af Californien under coronakrisen. 

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Antallet af muslimer i Danmark er ofte genstand for debat på sociale medier. Ikke mindst fordi der ikke findes officielle danske opgørelser. Nye beregninger viser nu, at tallet sandsynligvis er lavere end tidligere vurderet.