Politisk lokalliste sjusker med fødselstal

Den nye borgerliste Skive-Listen har annonceret en nedgang i fødselstallet i Skive Kommune. Men partiet har regnet helt forkert, viser et faktatjek.

Er der kun ni måneder på et år? Nej, det er der naturligvis ingen, der tror.

Men det regnede borgerlisten Skive-Listen, der er opstillet til det kommende kommunalvalg i Skive Kommune, nu alligevel med i en valgannonce.

I annoncen havde partiet anført, at antallet af nyfødte i Skive Kommune er mere end halveret siden 2000.

Men regnestykket holder ikke. For Skive-Listen var kommet til at sammenligne fødselstallet for alle 12 måneder i år 2000 med fødselstallet for de første ni måneder af 2017, skriver Skive Folkeblad.

På den måde giver partiet ikke det rigtige billede af udviklingen af fødsler i kommunen, da Skive-Listen nødvendigvis må have hele kalenderåret 2017 med, hvis regnestykket skal give mening.

“Hvis de tal, du har, er rigtige, så er det selvfølgelig noget vrøvl, vi skriver. Men essensen er, at fra årtusindskiftet er der sket et markant fald,” siger Per Jeppesen ifølge Skive Folkeblad efter at være blevet gjort opmærksom på miseren.

Men faktisk er fødselstallet i Skive Kommune faldet. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er sket et fald i fødsler på 31 procent siden 2000, skriver Skive Folkeblad.

Listen har efter avisens faktatjek beklaget regnefejlen.

Forrige artikel Radikale Venstre vildleder i video om udflytning af uddannelser Radikale Venstre vildleder i video om udflytning af uddannelser Næste artikel MASKERINGSFORBUD: Morten Østergaard strammer ex-statsministers budskab MASKERINGSFORBUD: Morten Østergaard strammer ex-statsministers budskab