Supermarkeder advarer: SMS-svindel i omløb

Pakker til afhentning og overskud til udbetaling. Flere danskere får i øjeblikket sms’er, der vil snyde dem for penge.

Andreas Oved Askjær Rasmussen

“Kære kunde. Tak fordi du samler point hos Coop. Dit overskud kan udbetales i dag!”

Sådan lyder en falsk besked, der for tiden suser rundt til danskere på både sms og mail. I dette tilfælde lover beskeden, at der venter dig en udbetaling på 891,38 kroner, hvis du skriver dine kreditkortoplysninger ind.

Men lad endelig være med det. Beskeden er nemlig ren fup, meddeler supermarkedskæden Kvickly, der hører under Coop Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet

Fakta

Eksempel på svindelnummeret mod Coop.

“Det er ikke en besked fra Coop. Den er falsk, og vi anbefaler, at du sletter den. Husk, at du som medlem af Coop optjener bonus – og ikke point. Bonus er rigtige penge, som du altid kan betale med i vores butikker eller på Coop.dk,” lyder det i et facebookopslag fra supermarkedskæden.

Også supermarkedet Bilka gør for tiden opmærksom på sms-svindel. Denne er dog af en lidt anden karakter.

I en sms, der angiveligt er sendt af Bilka selv, står der, at der ikke kunne leveres en pakke til dig. Og du er nu nødt til at betale “restporto” for at få pakken leveret.

“Disse SMS'er er falske, og vi opfordrer til, at de slettes med det samme. Er man kommet til at trykke på linket og videregive sine privat- eller bankoplysninger, anbefaler vi at ændre passwords og kontakte sin bank,” skriver Bilka i et facebookopslag.

Artiklen fortsætter under billedet

Fakta

Eksempel på svindelnummeret mod Bilka.

Svindelnummer 117

Det er langt, langt, langt fra første gang, at danske firmaer ufrivilligt må lægge navn til fupnumre.

Sidste år tikkede lignende sms’er og emails ind i mange danskeres indbakker. Dengang stod PostNord for skud. Modtageren skulle følge et link og betale fem kroner for at få pakken udleveret. Men PostNord afviste at stå bag.

I efteråret dukkede i øvrigt pludselig en anden variant af samme svindelnummer op, men her var afsenderen ændret til fragtfirmaet Express.

Er du ved en fejl kommet til at oplyse dine kreditkortoplysninger, skal du omgående kontakte din bank.

Vi skriver løbende om svindleres forsøg på at lænse din bankkonto. Før sommerferien sidste år var PostNord også ufrivilligt inddraget i et pakkefupnummer. Ikea har tidligere advaret mod en falsk konkurrence. På Facebook blev det hævdet, at Norwegian uddelte gratis flybilletter. Og Legoland blev i april også offer for en falsk konkurrence. Du kan tippe os om falske konkurrencer på [email protected].

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu