Trumps tweets i eksplosiv vækst

Det er nok de færreste, der aldrig har fortrudt et tweet eller et opslag på Facebook. Internettet husker som bekendt alt, og for ingen er det blevet mere sandt end for Donald Trump.

 


Den amerikanske præsident er en regulær tweet-maskine, der flittigt sprøjter holdninger og kommentarer til stort og småt ud i cyberspace, og nu er internettets nysgerrige datanørder dykket ned i tallene fra Trump Twitter Archive.

I arkivet, der er oprettet og drives af programmøren Brendan Brown, kan man gå på opdagelse i alle Trumps tweets fra og med slutningen af januar i år. Desuden indeholder det en stor mængde tweets fra tiden før, Trump blev præsident.

Arkivet gør det blandt andet muligt at finde ud af, hvilke ord Trump hyppigst tweeter. Det har Bloomberg gjort, og her viste det sig, at ser man bort fra fyldord som “the” og “but”, så er “America” præsidentens foretrukne ord efterfulgt af ordene “big” og “fake”. I 69 tweets ud af i alt 668 i perioden fra årsskiftet og frem til 10. maj optrådte “America” således i et Trump-tweet.

En anden ting, der er værd at lægge mærke til, er udviklingen i antallet af tweets. Fra Donald Trump indtog Det Hvide Hus 20. januar i år er hans daglige antal tweets steget eksplosivt fra 146 i februar måned til 240 tweets i juli.

Antal tweets fra præsident Donald Trump, januar-juli 2017

trumpTweet

NOTE — Januar måned starter ved indsættelsen den 20. januar.

Kilde: Trump Twitter Archive.

 

Forrige artikel Populisme og konspirationsteori er to sider af samme sag Populisme og konspirationsteori er to sider af samme sag Næste artikel Robotter spiller en markant rolle i spredningen af falske nyheder Robotter spiller en markant rolle i spredningen af falske nyheder
Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Gluten er skadeligt for alle menneskers tarmsystem. Sådan lyder det i en artikel, der florerer på Facebook, og som lægger et amerikansk studie til grund. Men gluten er ikke skadeligt for raske mennesker, lyder det fra flere forskere.  

Forestiller dette billede virkelig Australien i brand set fra rummet?

Forestiller dette billede virkelig Australien i brand set fra rummet?

Et satellitfoto, der viser Australien i omfattende flammer, florerer i stor stil på sociale medier. Folk fra nær og fjern bruger det skræmmende foto til at vise sympati for australierne og understrege naturbrandenes omfang. Men billedet er ikke en retvisende fremstilling af omfanget af de mange brande. 

Advarslen mod facebook-hackeren fra Skåne er det rene vås

Advarslen mod facebook-hackeren fra Skåne er det rene vås

Godkender du en anmodning om Facebook-venskab med Magnus fra Skåne, lænser han din bankkonto for penge. Sådan slår facebookbrugere i øjeblikket alarm på stribe. Men advarslen har intet på sig, og den har i øvrigt flere år på bagen.

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Mandag Morgens faktatjekmedie TjekDet søger universitetspraktikant, der vil være en del af redaktionen i første halvår 2020, og være med til at udfordre falske nyheder og påstande i den offentlige debat.

Ny bølge af falske Ray-Ban-annoncer skyller ind over danskerne

Ny bølge af falske Ray-Ban-annoncer skyller ind over danskerne

Helt uden at være klar over det deler adskillige danskere på sociale medier lige nu reklamer for absurd billige Ray-Ban-solbriller. Og der skulle angiveligt være tale om den ægte vare. Men det hele er fup. De digitale spor fører os blandt andet til Kina.

PostNord advarer: Falske pakkebeskeder hitter i juletiden

PostNord advarer: Falske pakkebeskeder hitter i juletiden

Flere danskere modtager i øjeblikket sms'er og mails om, at de har en pakke liggende hos Postnord. Den kan de få udleveret, hvis bare de lige betaler 20 kroner. Men henvendelserne er fra svindlere, der forsøger at malke din bankkonto. 

Nej, Expert har ikke sat et par Apple Airpods på højkant

Nej, Expert har ikke sat et par Apple Airpods på højkant

Julen kan blive lidt sødere, hvis du deltager i en konkurrence om AirPods på Facebook, som elektronikkæden Expert står bag. Men både konkurrencen og facebooksiden, hvor opslaget med konkurrencen er slået op, er falsk.