Trumps tweets i eksplosiv vækst

Det er nok de færreste, der aldrig har fortrudt et tweet eller et opslag på Facebook. Internettet husker som bekendt alt, og for ingen er det blevet mere sandt end for Donald Trump.

 


Den amerikanske præsident er en regulær tweet-maskine, der flittigt sprøjter holdninger og kommentarer til stort og småt ud i cyberspace, og nu er internettets nysgerrige datanørder dykket ned i tallene fra Trump Twitter Archive.

I arkivet, der er oprettet og drives af programmøren Brendan Brown, kan man gå på opdagelse i alle Trumps tweets fra og med slutningen af januar i år. Desuden indeholder det en stor mængde tweets fra tiden før, Trump blev præsident.

Arkivet gør det blandt andet muligt at finde ud af, hvilke ord Trump hyppigst tweeter. Det har Bloomberg gjort, og her viste det sig, at ser man bort fra fyldord som “the” og “but”, så er “America” præsidentens foretrukne ord efterfulgt af ordene “big” og “fake”. I 69 tweets ud af i alt 668 i perioden fra årsskiftet og frem til 10. maj optrådte “America” således i et Trump-tweet.

En anden ting, der er værd at lægge mærke til, er udviklingen i antallet af tweets. Fra Donald Trump indtog Det Hvide Hus 20. januar i år er hans daglige antal tweets steget eksplosivt fra 146 i februar måned til 240 tweets i juli.

Antal tweets fra præsident Donald Trump, januar-juli 2017

trumpTweet

NOTE — Januar måned starter ved indsættelsen den 20. januar.

Kilde: Trump Twitter Archive.

 

Forrige artikel Ny netkanal skal fortælle 'real news' om Trumps succeser Ny netkanal skal fortælle 'real news' om Trumps succeser Næste artikel Jagten på opmærksomhed grobund for falske nyheder Jagten på opmærksomhed grobund for falske nyheder