Trumps tweets i eksplosiv vækst

Det er nok de færreste, der aldrig har fortrudt et tweet eller et opslag på Facebook. Internettet husker som bekendt alt, og for ingen er det blevet mere sandt end for Donald Trump.

 


Den amerikanske præsident er en regulær tweet-maskine, der flittigt sprøjter holdninger og kommentarer til stort og småt ud i cyberspace, og nu er internettets nysgerrige datanørder dykket ned i tallene fra Trump Twitter Archive.

I arkivet, der er oprettet og drives af programmøren Brendan Brown, kan man gå på opdagelse i alle Trumps tweets fra og med slutningen af januar i år. Desuden indeholder det en stor mængde tweets fra tiden før, Trump blev præsident.

Arkivet gør det blandt andet muligt at finde ud af, hvilke ord Trump hyppigst tweeter. Det har Bloomberg gjort, og her viste det sig, at ser man bort fra fyldord som “the” og “but”, så er “America” præsidentens foretrukne ord efterfulgt af ordene “big” og “fake”. I 69 tweets ud af i alt 668 i perioden fra årsskiftet og frem til 10. maj optrådte “America” således i et Trump-tweet.

En anden ting, der er værd at lægge mærke til, er udviklingen i antallet af tweets. Fra Donald Trump indtog Det Hvide Hus 20. januar i år er hans daglige antal tweets steget eksplosivt fra 146 i februar måned til 240 tweets i juli.

Antal tweets fra præsident Donald Trump, januar-juli 2017

trumpTweet

NOTE — Januar måned starter ved indsættelsen den 20. januar.

Kilde: Trump Twitter Archive.

 

Forrige artikel Populisme og konspirationsteori er to sider af samme sag Populisme og konspirationsteori er to sider af samme sag Næste artikel Robotter spiller en markant rolle i spredningen af falske nyheder Robotter spiller en markant rolle i spredningen af falske nyheder

Redaktionen holder sommerpause

TjekDets redaktion holder ferie frem til den 3. august, hvor vi vender stærkt tilbage. Du kan stadig tippe os om påstande i den offentlige debat, som du mener fortjener et faktatjek. Du kan skrive til os på tip@tjekdet.dk eller udfylde vores tipformular.

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere.