Tv-station erklærer fejlagtigt eks-præsident for død i 90 minutter

Den amerikanske nyhedskanal Fox News erklærede søndag den tidligere præsident Jimmy Carter for død. Først halvanden time senere gjorde stationen opmærksom på, at han skam stadig er i live.

Den tidligere amerikanske præsident Jimmy Carter er død, lød den opsigtsvækkende nyhed søndag på den amerikanske tv-station Fox News’ hjemmeside. Det skriver flere amerikanske medier.

USAs 39. præsident var erklæret død i omkring halvanden time, før nyhedskanalen berigtigede sin nyhed. Inden da kunne tv-stationen også fortælle, at George H.W. Bush, der var præsident i årene 1989-1993, nu er den amerikanske præsident, der har levet længst.

“Bush, der er 93 år og 166 dage gammel, har slået Gerald Ford, der døde 93 år og 165 dage gammel. Ronald Reagan og Jimmy Carter døde begge som 93-årige,” oplyste Fox News.

I sin berigtigelse af Jimmy Carters død oplyser tv-stationen, at “selv om vi ikke var i stand til hurtigt at få fat i hans (Carters, red.) talskvinde, fortalte en ansat fra Carters ikke-statslige fredsorganisation, the Carter Center, i telefonen, at den tidligere præsident er i live og har det godt”.

Når tv-stationen stolede på forlydender om Carters død, kan det skyldes, at hans helbred har skrantet i de senere år. I 2016 fik han konstateret kræft, men han meddelte efterfølgende, at lægerne havde erklæret ham for rask efter at være blevet behandlet for sygdommen. I juli i år kollapsede han på grund af dehydrering, mens han hjalp med at bygge huse for en velgørenhedsorganisation, skriver det amerikanske faktatjekmedie, snopes.com.

Og der er i øvrigt ikke tegn i sol og måne på, at Jimmy Carter agter at nyde sit otium uden politiske forpligtelser. I oktober fortalte han avisen New York Times, at han gerne vil bistå Trump-regeringen med diplomatiske forhandlinger med det nordkoreanske styre. Og om en uges tid har han desuden en bog på gaden, der handler om hans store lidenskab - tømrerarbejde.

Forrige artikel Vil danske direktører have verdenskendt fysikers hoved på et fad? Vil danske direktører have verdenskendt fysikers hoved på et fad? Næste artikel Falske billeder i omløb efter terrorangreb - sådan afslører du dem Falske billeder i omløb efter terrorangreb - sådan afslører du dem