Tv-station erklærer fejlagtigt eks-præsident for død i 90 minutter

Den amerikanske nyhedskanal Fox News erklærede søndag den tidligere præsident Jimmy Carter for død. Først halvanden time senere gjorde stationen opmærksom på, at han skam stadig er i live.

Den tidligere amerikanske præsident Jimmy Carter er død, lød den opsigtsvækkende nyhed søndag på den amerikanske tv-station Fox News’ hjemmeside. Det skriver flere amerikanske medier.

USAs 39. præsident var erklæret død i omkring halvanden time, før nyhedskanalen berigtigede sin nyhed. Inden da kunne tv-stationen også fortælle, at George H.W. Bush, der var præsident i årene 1989-1993, nu er den amerikanske præsident, der har levet længst.

“Bush, der er 93 år og 166 dage gammel, har slået Gerald Ford, der døde 93 år og 165 dage gammel. Ronald Reagan og Jimmy Carter døde begge som 93-årige,” oplyste Fox News.

I sin berigtigelse af Jimmy Carters død oplyser tv-stationen, at “selv om vi ikke var i stand til hurtigt at få fat i hans (Carters, red.) talskvinde, fortalte en ansat fra Carters ikke-statslige fredsorganisation, the Carter Center, i telefonen, at den tidligere præsident er i live og har det godt”.

Når tv-stationen stolede på forlydender om Carters død, kan det skyldes, at hans helbred har skrantet i de senere år. I 2016 fik han konstateret kræft, men han meddelte efterfølgende, at lægerne havde erklæret ham for rask efter at være blevet behandlet for sygdommen. I juli i år kollapsede han på grund af dehydrering, mens han hjalp med at bygge huse for en velgørenhedsorganisation, skriver det amerikanske faktatjekmedie, snopes.com.

Og der er i øvrigt ikke tegn i sol og måne på, at Jimmy Carter agter at nyde sit otium uden politiske forpligtelser. I oktober fortalte han avisen New York Times, at han gerne vil bistå Trump-regeringen med diplomatiske forhandlinger med det nordkoreanske styre. Og om en uges tid har han desuden en bog på gaden, der handler om hans store lidenskab - tømrerarbejde.

Forrige artikel Vil danske direktører have verdenskendt fysikers hoved på et fad? Vil danske direktører have verdenskendt fysikers hoved på et fad? Næste artikel Falske billeder i omløb efter terrorangreb - sådan afslører du dem Falske billeder i omløb efter terrorangreb - sådan afslører du dem
De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

Fake news og desinformation er et betændt emne i Italien. Der er langt fra enighed om problemets størrelse, ej heller løsningsmodellerne. Myndighederne har indført initiativer mod desinformation, der spænder fra uddannelse af elever til en ”rød-knap-tjeneste”, der giver borgere adgang til at indberette falske nyheder til en online-politi-enhed.

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Fire store techvirksomheder har aflagt rapport til EU om deres indsats mod desinformation. Fint, men der skal mere til, lyder svaret fra EU-Kommissionen, der mandag fik besøg af Facebook.

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Med næsten 16 millioner kroner i ryggen skal et nyt dansk forskningscenter undersøge årsagerne til og konsekvenserne af hadefulde ytringer på internettet. I sidste ende er målet at præsentere strategier, der kan dæmme op for fjendtlige politiske debatter.

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Ukendte bagmænd har oprettet falske facebooksider, hvor de misbruger navnene på flere af de nykårede danske verdensmeste i håndbold. Til sammen har siderne allerede nu langt over 100.000 følgere. I sidste ende kan de falske sider bruges til at lokke penge ud af dig.

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Ifølge nyt studie er Britta Nielsens formodede svindel for millioner i Socialstyrelsen en statistisk undtagelse, og forskernes nye fund kan være med til at forklare svindelnumrene blandt mandlige topfolk i finansverdenen. Høj løn og løgnagtighed følges ad. Og så er mænd – statistisk set – større løgnere end kvinder.

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook vil gøre op med påvirkningskampagner. Derfor skal nye regler gøre det mere besværligt at indrykke politiske annoncer på det sociale medie. Reglerne vil også gælde i forbindelse med europaparlamentsvalg den 26. maj og folketingsvalget, der skal finde sted senest den 17. juni i år.

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Danmarks integrationsindsats halter håbløst efter Norges og Sveriges, hvor langt flere flygtninge er i arbejde, konkluderer chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening. Men den konklusion afviser flere forskere.

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Endnu engang må det dansk-svenske postselskab PostNord ufrivilligt lægge navn til et fupnummer, der i disse dage tikker ind på mange danskeres mobiltelefoner. Du lokkes med en gratis mobiltelefon, men skal i stedet betale dyrt for et abonnement på en angivelig datingside.

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Ifølge en dansk forsker hjælper det ikke på klimaproblemerne at lade være med at spise kød, da det animalske landbrug ikke tilføjer flere drivhusgasser til atmosfæren - det er de samme drivhusgasser, der kører i ring. Men den påstand holder ikke.