Uffe Elbæk forsimpler jobtab til robotter

Vi mister 800.000 danske job på grund af robotter og teknologisk udvikling, lyder det fra Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk. Men den påstand erklærer Detektor for forsimplet.

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

 


"Vi siger bare, at den nominerede arbejdstid over tid skal ned på 30 timer i forhold til, at vi kan se den fremtid, der er på vej imod os, hvor der er 800.000 jobs, der forsvinder. Og jeg siger dig, det er kun starten lige nu." Sådan sagde partiet Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, i DR2-programmet Debatten den 20. oktober.

Men det er forsimplet på påstå, at vi mister 800.000 job på grund af den teknologiske udvikling, konkluderer Detektor, der har kigget Uffe Elbæks dokumentation efter i sømmene.

Ifølge DR har Uffe Elbæk hentet sin påstand i rapporter fra de to tænketanke Cevea og Kraka, som begge når frem til, at mellem 800.000 - 900.000 danske job risikerer at blive automatiserede. Men samtidig konkluderer de begge også, at automatiseringen formodentlig vil skabe nye job.

Læs hele faktatjekket på DRs hjemmeside her.

 

Forrige artikel OL 2016: Danmark klarede sig både rigtig godt og lidt skidt OL 2016: Danmark klarede sig både rigtig godt og lidt skidt Næste artikel Indvandrer arresteret på manipuleret billede Indvandrer arresteret på manipuleret billede
DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Materialistkæden Matas advarer mod en svindelmail, der i de seneste dage er havnet i mange danskeres indbakke. Her tages kæden til indtægt for at sælge masken OxyBreath Pro. En maske, der hævdes at være effektiv mod coronavirus. Men kæden forhandler slet ikke masken.