Uffe Elbæk forsimpler jobtab til robotter

Vi mister 800.000 danske job på grund af robotter og teknologisk udvikling, lyder det fra Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk. Men den påstand erklærer Detektor for forsimplet.

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

 


"Vi siger bare, at den nominerede arbejdstid over tid skal ned på 30 timer i forhold til, at vi kan se den fremtid, der er på vej imod os, hvor der er 800.000 jobs, der forsvinder. Og jeg siger dig, det er kun starten lige nu." Sådan sagde partiet Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, i DR2-programmet Debatten den 20. oktober.

Men det er forsimplet på påstå, at vi mister 800.000 job på grund af den teknologiske udvikling, konkluderer Detektor, der har kigget Uffe Elbæks dokumentation efter i sømmene.

Ifølge DR har Uffe Elbæk hentet sin påstand i rapporter fra de to tænketanke Cevea og Kraka, som begge når frem til, at mellem 800.000 - 900.000 danske job risikerer at blive automatiserede. Men samtidig konkluderer de begge også, at automatiseringen formodentlig vil skabe nye job.

Læs hele faktatjekket på DRs hjemmeside her.

 

Forrige artikel OL 2016: Danmark klarede sig både rigtig godt og lidt skidt OL 2016: Danmark klarede sig både rigtig godt og lidt skidt Næste artikel Indvandrer arresteret på manipuleret billede Indvandrer arresteret på manipuleret billede

Redaktionen holder sommerpause

TjekDets redaktion holder ferie frem til den 3. august, hvor vi vender stærkt tilbage. Du kan stadig tippe os om påstande i den offentlige debat, som du mener fortjener et faktatjek. Du kan skrive til os på tip@tjekdet.dk eller udfylde vores tipformular.

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere.