Vi byder velkommen til svensk valgaften

Følg det svenske valgdrama på storskærm i vores nyindrettede, overdækkede gård.

Valget til Riksdagen 2018 tegner til at blive et jordskred i svensk politik. Fra dansk side har interessen for et svensk valg næppe tidligere været større. Alt tyder på, at Sverigedemokraterna vil gå kraftigt frem. Men hvordan får Sverige en ny regering, hvis hverken Moderaterna eller Socialdemokraterna vil samarbejde med dem?

Altinget og Mandag Morgen, der ejer TjekDet.dk, byder søndag 9. september indenfor i den hyggelige, nyindrettede og overdækkede gård i Ny Kongensgade 10 i det centrale København.

Program

19.00-19.45
Baren åbner

19.45-20.00
Claus Kragh, europaredaktør på Mandag Morgen, lægger op til aftenens drama

20.00-.21.30  
På storskærmen følger vi valget fra Sverige, hvor en stor exit poll med 10.000 adspurgte vælgere giver et fingerpeg om valgresultatet. Undervejs giver Bertel Haarder, medlem af Folketinget for Venstre og Helge Pedersen, cheføkonom i Nordea, deres bud på, hvilken regering Sverige vil få i de kommende år og hvilken politik, den vil føre.

KLIK HER FOR TILMELDING

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding grundet begrænset antal pladser.

LÆS OGSÅ: ANALYSE: Sverige bliver snart som resten af Europa

LÆS OGSÅ: Dansk medie overser brandvarmt emne i svensk partilederdebat

LÆS OGSÅ: Medier slår sig sammen om faktatjekportal forud for det svenske valg

LÆS OGSÅ: Kendt dansk komiker misbruges af højreradikale i svensk valgkamp

Forrige artikel Må kontanthjælps- og dagpengemodtagere holde ferie? Må kontanthjælps- og dagpengemodtagere holde ferie? Næste artikel Svensk valg: Socialdemokratisk kandidat spreder falske påstande på arabisk om to partier Svensk valg: Socialdemokratisk kandidat spreder falske påstande på arabisk om to partier
Er de fattigstes indkomst fordoblet eller faldet?

Er de fattigstes indkomst fordoblet eller faldet?

De fattigstes indkomst er mere end fordoblet siden 2008, mens de rigestes kun er steget med én procent, ifølge Anders Samuelsen. Men Mellemfolkeligt Samvirke mener, at uligheden mellem top og bund er steget. To forskere forklarer, hvorfor begge dele er sandt.  

Danske forældre er europamestre i at parkere børn i vuggestue

Danske forældre er europamestre i at parkere børn i vuggestue

Debatten om daginstitutionerne fylder i medierne op til det kommende folketingsvalg. Og ikke alle forældre køber, at børn trives i vuggestuer. Men danske forældre indtager faktisk den europæiske førsteplads i at få de mindste passet i daginstitution, fortæller EU-tal. 

Facebook lukker for indvandrerkritisk netmedie

Facebook lukker for indvandrerkritisk netmedie

Facebook har givet sparket til det alternative netmedie 24NYT uden at forklare hvorfor. 24NYT har vildledt læsere og angiveligt købt sig til medvind på det sociale medie, skriver DR. 

Radioen var mellemkrigstidens store propagandaplatform

Radioen var mellemkrigstidens store propagandaplatform

BLOGINDLÆG: I dag er det blandt andet de sociale medier og andre digitale platforme, der bruges til at formidle mis- og desinformation. Men begreberne har længe været en del af verdenshistorien. I 30'erne blev radioen et vigtigt redskab til at sprede propaganda. 

EU-Parlamentet sløjfer egne meningsmålinger

EU-Parlamentet sløjfer egne meningsmålinger

Europa-Parlamentets ledelse har besluttet at aflyse valgprognoser, de selv har bestilt. Det sker efter kritik både udefra og indefra - og i erkendelse af, at det kan ses som upassende, at målingerne kommer fra parlamentet selv.

Er danskerne højkriminelle indvandrere i Norge?

Er danskerne højkriminelle indvandrere i Norge?

Danskerne er blandt de mest kriminelle indvandrere i Norge. Det viser kreativ brug af statistik i en populær video på Facebook. Videoen handler i virkeligheden om, at kultur og religion ikke har noget med kriminalitet at gøre, men det er der blandet opbakning til fra forskere. 

Europas politikere er trætte af uafhængige journalister

Europas politikere er trætte af uafhængige journalister

Det tyske parti AfD er ved at oprette sit eget mediemæssige war room, hvorfra 20 journalister skal lave partiets egen 'dækning' af livet i Forbundsdagen. I Spanien kan journalisterne ikke længere stille spørgsmål til premierministeren. Uafhængige medier har det svært i mange EU-lande.

Politikere er blevet deres egne massemedier

Politikere er blevet deres egne massemedier

Højere partistøtte giver nye kommunikationsmuligheder hos danske politikere, som søsætter egne medier som aldrig før. Det har ændret nyhedernes fødekæde og vil give mere støj ved det kommende folketingsvalg. Måske bliver 2019 valgåret, hvor de traditionelle medier mister magten over dagsordenen.

Lyser sharia-alarmen rødt i hovedstaden?

Lyser sharia-alarmen rødt i hovedstaden?

Københavns Kommune vil begrænse antallet af radikaliserede københavnere, der ønsker dansk lovgivning baseret på sharia. Desværre går det den helt forkerte vej, viser kommunens egne tal. Men det kan kommunens tal slet ikke sige noget om.