Vinter-OL: Hvor gode er Nordkorea egentlig til sport?

På trods af politiske spændinger på den koreanske halvø sender Nordkorea 22 deltagere til årets vinter-OL i den sydkoreanske by, PyeongChang. Men hvor godt klarer Nordkorea sig generelt i sport?

På trods af et årelangt anspændt forhold sender Nordkorea 22 deltagere til dette års vinter-OL i den sydkoreanske by, PyeongChang.

Under åbningsceremonien vil Nordkorea og Sydkorea, ligesom de har gjort før, gå under et fælles flag. De to lande stiller desuden op med et fælles hold i kvindernes ishockeyturnering. Men hvilke sportslige præstationer har Nordkorea bag sig, når de skal klare sig alene?   

Nordkorea klarer sig godt i nogle sportsgrene, og der er endda andre, hvor de ligefrem dominerer. Det skriver BBC i et faktatjek.

Siden Nordkoreas første deltagelse i vinter-OL i 1964 i Innsbruck, Østrig, har de vundet 56 OL-medaljer - 54 fra sommer-OL og 2 fra vinter-OL. Ved sommer-OL i Rio i 2016 vandt Nordkoreas deltagere syv medaljer, heraf to af guld.

Inden for fodboldens verden er det de nordkoreanske kvinder, der ligger i front. På fodboldforbundenes verdensorganisation FIFA’s verdensrangliste er Nordkoreas kvindelandshold placeret på 11. pladsen - lige foran Danmark. I december sidste år vandt holdet den asiatiske fodboldturnering EAFF E-1 Football Championship, der blev afholdt i Japan. Ikke helt så godt går det dog for mændenes vedkommende. De er nummer 132 på FIFA’s rangliste.

Nordkorea er dominerende inden for visse dele af taekwondo-sporten. De bedste nordkoreanske taekwondo-atleter træner derhjemme i moderne faciliteter. Og ved et verdensmesterskab sidste år, som Nordkorea selv var værter for, vandt de 22 medaljer. Det var tre gange flere end Rusland, der måtte rejse hjem med syv, hvilket gav dem en placering som nummer to, skriver BBC.

Desværre for Nordkorea er denne gren af taekwondo ikke anerkendt af Den Internationale Olympiske Komité og bliver derfor ikke en del af de forestående olympiske vinterlege i Sydkorea.

De olympiske vinterlege afholdes fra den 9. til 25. februar 2018.

LÆS OGSÅ: OL 2016: Danmark klarede sig både rigtig godt og lidt skidt

LÆS OGSÅ: Her får Nordkoreas leder sig ikke et godt grin over afsløringer i Trump-bog

LÆS OGSÅ: Falske nyheder fik Ban Ki-moon til at trække sig

Forrige artikel Dansk reklamefilm har taget verden med storm, men grundlaget er tvivlsomt Dansk reklamefilm har taget verden med storm, men grundlaget er tvivlsomt Næste artikel Støjberg (op)finder uenighed blandt fuldstændig enige eksperter Støjberg (op)finder uenighed blandt fuldstændig enige eksperter
Ny prognose for EU-valget er

Ny prognose for EU-valget er "på grænsen til at være direkte ubrugelig"

Socialdemokratiet ser ud til at få et fremragende resultat, når vi 26. maj i år skal stemme til europaparlamentsvalget, viser en ny prognose fra Europa-Parlamentet. Men prognosen er baseret på målinger af, hvad danskerne vil stemme ved et folketingsvalg, og kan derfor ikke bruges til at spå om det kommende europaparlamentsvalg.

Er enigheden blandt verdens klimaforskere en stor løgn?

Er enigheden blandt verdens klimaforskere en stor løgn?

Når medier og klimaforskere fortæller befolkningen, at 97 procent af alle klimaforskere er enige om, at klimaforandringerne er menneskeskabte, er det en løgnehistorie, skriver geolog og byrådsmedlem Jens Morten Hansen i et debatindlæg. Flere klimaforskere fra både ind- og udland er enige i kritikken af 97 procents-påstanden, men samtidig understreger de, at der i forskningsmiljøet er bred enighed om menneskets rolle i klimaforandringerne.

Video lover dig “sandheden om Brexit” - men den kender vi ikke endnu

Video lover dig “sandheden om Brexit” - men den kender vi ikke endnu

Historiske lønforhøjelser, den laveste arbejdsløshed i 40 år og et boom i udenlandske investeringer. Det er sandheden om Brexit, lyder budskabet i en viral video. Men det er “absurd” at tale om konsekvenserne af Brexit, før skilsmissen overhovedet er en realitet, siger to økonomiprofessorer. 

De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

Fake news og desinformation er et betændt emne i Italien. Der er langt fra enighed om problemets størrelse, ej heller løsningsmodellerne. Myndighederne har indført initiativer mod desinformation, der spænder fra uddannelse af elever til en ”rød-knap-tjeneste”, der giver borgere adgang til at indberette falske nyheder til en online-politi-enhed.

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Fire store techvirksomheder har aflagt rapport til EU om deres indsats mod desinformation. Fint, men der skal mere til, lyder svaret fra EU-Kommissionen, der mandag fik besøg af Facebook.

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Med næsten 16 millioner kroner i ryggen skal et nyt dansk forskningscenter undersøge årsagerne til og konsekvenserne af hadefulde ytringer på internettet. I sidste ende er målet at præsentere strategier, der kan dæmme op for fjendtlige politiske debatter.

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Ukendte bagmænd har oprettet falske facebooksider, hvor de misbruger navnene på flere af de nykårede danske verdensmeste i håndbold. Til sammen har siderne allerede nu langt over 100.000 følgere. I sidste ende kan de falske sider bruges til at lokke penge ud af dig.

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Ifølge nyt studie er Britta Nielsens formodede svindel for millioner i Socialstyrelsen en statistisk undtagelse, og forskernes nye fund kan være med til at forklare svindelnumrene blandt mandlige topfolk i finansverdenen. Høj løn og løgnagtighed følges ad. Og så er mænd – statistisk set – større løgnere end kvinder.

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook vil gøre op med påvirkningskampagner. Derfor skal nye regler gøre det mere besværligt at indrykke politiske annoncer på det sociale medie. Reglerne vil også gælde i forbindelse med europaparlamentsvalg den 26. maj og folketingsvalget, der skal finde sted senest den 17. juni i år.

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Danmarks integrationsindsats halter håbløst efter Norges og Sveriges, hvor langt flere flygtninge er i arbejde, konkluderer chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening. Men den konklusion afviser flere forskere.