Vinter-OL: Hvor gode er Nordkorea egentlig til sport?

På trods af politiske spændinger på den koreanske halvø sender Nordkorea 22 deltagere til årets vinter-OL i den sydkoreanske by, PyeongChang. Men hvor godt klarer Nordkorea sig generelt i sport?

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

På trods af et årelangt anspændt forhold sender Nordkorea 22 deltagere til dette års vinter-OL i den sydkoreanske by, PyeongChang.

Under åbningsceremonien vil Nordkorea og Sydkorea, ligesom de har gjort før, gå under et fælles flag. De to lande stiller desuden op med et fælles hold i kvindernes ishockeyturnering. Men hvilke sportslige præstationer har Nordkorea bag sig, når de skal klare sig alene?   

Nordkorea klarer sig godt i nogle sportsgrene, og der er endda andre, hvor de ligefrem dominerer. Det skriver BBC i et faktatjek.

Siden Nordkoreas første deltagelse i vinter-OL i 1964 i Innsbruck, Østrig, har de vundet 56 OL-medaljer - 54 fra sommer-OL og 2 fra vinter-OL. Ved sommer-OL i Rio i 2016 vandt Nordkoreas deltagere syv medaljer, heraf to af guld.

Inden for fodboldens verden er det de nordkoreanske kvinder, der ligger i front. På fodboldforbundenes verdensorganisation FIFA’s verdensrangliste er Nordkoreas kvindelandshold placeret på 11. pladsen - lige foran Danmark. I december sidste år vandt holdet den asiatiske fodboldturnering EAFF E-1 Football Championship, der blev afholdt i Japan. Ikke helt så godt går det dog for mændenes vedkommende. De er nummer 132 på FIFA’s rangliste.

Nordkorea er dominerende inden for visse dele af taekwondo-sporten. De bedste nordkoreanske taekwondo-atleter træner derhjemme i moderne faciliteter. Og ved et verdensmesterskab sidste år, som Nordkorea selv var værter for, vandt de 22 medaljer. Det var tre gange flere end Rusland, der måtte rejse hjem med syv, hvilket gav dem en placering som nummer to, skriver BBC.

Desværre for Nordkorea er denne gren af taekwondo ikke anerkendt af Den Internationale Olympiske Komité og bliver derfor ikke en del af de forestående olympiske vinterlege i Sydkorea.

De olympiske vinterlege afholdes fra den 9. til 25. februar 2018.

LÆS OGSÅ: OL 2016: Danmark klarede sig både rigtig godt og lidt skidt

LÆS OGSÅ: Her får Nordkoreas leder sig ikke et godt grin over afsløringer i Trump-bog

LÆS OGSÅ: Falske nyheder fik Ban Ki-moon til at trække sig

Forrige artikel Dansk reklamefilm har taget verden med storm, men grundlaget er tvivlsomt Dansk reklamefilm har taget verden med storm, men grundlaget er tvivlsomt Næste artikel Støjberg (op)finder uenighed blandt fuldstændig enige eksperter Støjberg (op)finder uenighed blandt fuldstændig enige eksperter

Redaktionen holder sommerpause

TjekDets redaktion holder ferie frem til den 3. august, hvor vi vender stærkt tilbage. Du kan stadig tippe os om påstande i den offentlige debat, som du mener fortjener et faktatjek. Du kan skrive til os på tip@tjekdet.dk eller udfylde vores tipformular.

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere.