mmseneste4

2kroner

STATISTISK SET

20. marts 2017

Her er verdens største økonomier lige nu

STATISTISK SET

20. marts 2017

Danmark indtager i øjeblikket 37. pladsen på listen over de største aktører i den globale økonomi. Det er fortsat - og ikke uventet - USA, der har verdens største økonomi.

MM Videnbank

nationale-ledere-eu

EKSTERN RAPPORT

15. marts 2017

Det indre markeds økonomiske betydning for Danmark

Ny rapport vurderer, at Danmarks deltagelse i det indre marked giver gevinster i form af 5 % højere BNP og en årlig merindtægt på ca. 65.000 kr. for en gennemsnitsfamilie.
clouds-345469_1280

STATISTISK SET

10. marts 2017

Hvor gammel bliver du?

Med udgangspunkt i din nuværende alder, har Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) udarbejdet en model for, hvor gammel du forventes at blive.

EKSTERN RAPPORT

6. marts 2017

Stor analyse kortlægger danske iværksættere

Iværksætterbarometer 2017 udkommer i dag og viser, at der fortsat er en positiv udvikling i dansk iværksætteri. Blandt konklusionerne er, at flere ejere er lig med øgede ambitioner, og eksport giver vækst – på hjemmemarkedet.

EKSTERN RAPPORT

6. marts 2017

Rådet for Socialt Udsatte faktatjekker påstande i kontanthjælpsdebatten

Den politiske debat om kontanthjælpsmodtagerne er blevet så skinger, at Rådet for Socialt Udsatte selv har grebet til lommerne og bedt et analysefirma faktatjekke de ti typiske påstande i debatten.

STATISTISK SET

1. marts 2017

Varmepumpen vinder frem som energieffektiv varmekilde

Andelen af kvadratmetre i boliger og erhvervsejendomme, der opvarmes med varmepumper, er mere end fordoblet de seneste seks år, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

EKSTERN RAPPORT

28. februar 2017

Nyt studie sætter fokus på udsatte unges problemer

Et nyt studie fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed viser, at unge, der hverken er under uddannelse eller i arbejde, i gennemsnit har flere problemer med stofmisbrug, kriminalitet og psykisk sygdom end andre unge.

EKSTERN RAPPORT

28. februar 2017

Lande udnytter ikke migranters potentiale

For mange lande ligger der en uudnyttet mulighed for at inddrage migranters kompetencer og udvikle samfundet, viser en undersøgelse fra OECD.

STATISTISK SET

24. februar 2017

Danske virksomheder: Miljøledelse betaler sig

Ny undersøgelse viser, at virksomheder der arbejder med miljøledelse styrker både deres image og økonomi.

EKSTERN RAPPORT

24. februar 2017

Bedre veje til ungdomsuddannelser

En ny undersøgelse har kortlagt, hvad hvad der virker i forhold til at få unge i alderen 16-25 år i gang med en ungdomsuddannelse. Undersøgelsen peger på, at de unge har behov for en indsats, som går på flere ben og både forholder sig til den unges faglige og personlige kompetencer.

EKSTERN RAPPORT

24. februar 2017

Skolelederne skal ud i klasselokalet

Skolelederne bidrager for lidt til elevernes læring og trivsel, konkluderer en ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI. Lederne bruger for meget tid på skoleforvaltningen og for lidt tid ude i klasselokalerne. Det går ud over implementeringen

EKSTERN RAPPORT

15. februar 2017

Flere unge i udsatte boligområder uddanner sig

Stadigt flere unge fra udsatte boligområder får sig en uddannelse, men hver fjerde af de unge står dog stadig tilbage uden faglig baggrund og job, viser en ny analyse fra Center for Boligsocial Udvikling.

EKSTERN RAPPORT

15. februar 2017

Danmark stadig øverst på den økologiske fødevareskammel

Danmark er fortsat verdens førende økologi-nation – med en økologisk andel af det samlede fødevaresalg på 8,4 procent, viser en ny international opgørelse.  

STATISTISK SET

14. februar 2017

Så mange indvandrere og efterkommere bor der i din by

Intet boligområde i Danmark må have over 50 pct. indbyggere, der er indvandrere eller efterkommere med ikke-vestlig baggrund. Sådan lyder et forslag, der blevet vedtaget af regeringen og Dansk Folkeparti. Endnu er der ikke offentliggjort en liste over områderne, men her kan du få et lille indblik.

EKSTERN RAPPORT

8. februar 2017

Rapport samler forskningsresultater om folkeskolereformen

SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd har samlet forskningsresultater om folkeskolereformen i en ny rapport.

EKSTERN RAPPORT

8. februar 2017

Værdibaseret styring i sundhedsvæsenet

Læs om værdibaseret styring i sundhedsvæsenet, om Bornholms Hospitals projekt med nye styreformer og om inddragelse af patienter og pårørende.

STATISTISK SET

31. januar 2017

Store geografiske forskelle på antallet af lægebesøg

Der er stor geografisk forskel i danskernes brug af praktiserende læge. For eksempel er borgere i Randers, Sønderborg og Bornholm Kommune blandt dem, der oftest kontakter lægen.

EKSTERN RAPPORT

25. januar 2017

Reform skæppede på pensionsopsparingen

Topskatteyderes skatteoptimering i forbindelse med skatteform i 2010 resulterede i én milliard kroner ekstra i pensionsopsparing, viser en analyse.

FOKUS

25. januar 2017

Mandag Morgen jagter ny vækst i Danmark

Hvordan slipper Danmark ud af vækstfælden? Mandag Morgen jagter løsninger. Få overblikket over vores kortlægning af den danske vækstgåde.

STATISTISK SET

23. januar 2017

Danmark er blandt verdens mest gavmilde til at støtte forskning

Danmark blandt største bidragydere til forskning og udvikling. Det fremgår af den seneste udgave af OECD’s årlige rapport Science, Technology and Innovation Outlook.

MM-RAPPORT

22. januar 2017

Velfærdens 2025-plan

Hvordan fremtidssikrer vi det danske velfærdssamfund? Bliv inspireret af innovative tiltag og best practise i dette særtillæg til Ugebrevet Mandag Morgen.

EKSTERN RAPPORT

18. januar 2017

World Economic Forum udpeger tre globale trusler

Miljømæssige udfordringer, økonomisk ulighed og polarisering i samfundet. Det er de tre verdensomspændende udfordringer, som World Economic Forum forventer vil påvirke udviklingen de næste ti år.

EKSTERN RAPPORT

18. januar 2017

Otte personer sidder på det hele

Den internationale sammenslutning af udviklingsorganisationer, Oxfam, konkluderer i ny rapport, at uligheden i verden er løbet løbsk.

STATISTISK SET

15. januar 2017

Her er verdens største rederier

Danske Maersk Line er stadig verdens største rederi, når man måler på kapacitet og omsætning. Men det schweiziske Mediterranean Shipping Company er lige i hælene på den hæderkronede danske koncern.

EKSTERN RAPPORT

11. januar 2017

Danske virksomheder taber innovationskraft på grund af mangel på viden

Danske fremstillingsvirksomheder mister indtjening, bliver forsinket eller må opgive udvikling af nye produkter, fordi de ikke har adgang til den nødvendige viden eller det nødvendige udstyr. Det viser ny undersøgelse fra Teknologisk Institut. Nu skal nyt internationalt samarbejde hjælpe virksomhederne.

Her er de gode eksempler på integrationsløsninger

Se nogle af de gode eksempler på integrationsløsninger. Klik dig ind på et Danmarkskort og se, hvordan der over alt i landet arbejdes med at udvikle løsninger til god integration. Samtidig kommer der hele tiden nye løsninger til.

STATISTISK SET

7. januar 2017

Danskerne betaler igen rekordlav elpris med et meget stort men

Den danske elpris holdt sig i 2016 for andet år i træk på rekordlavt niveau set over en tiårig periode, og var dermed blandt de laveste i EU. Men kun så længe vi ser bort fra afgifterne. Tæller vi dem med, måtte danskerne stadig betale den allerhøjeste elpris blandt EU-landene.

STATISTISK SET

28. december 2016

Danskerne er verdensførende i smag for politik

Kun fem pct. af danskerne går slet ikke op i politik. Det gør Danmark til et af de lande i verden, hvor den politiske interesse er størst.

Se de gode erfaringer på velfærdssamfundets udfordringer

I en række artikler jagter vi løsninger på velfærdssamfundets fremtidige udfordringer. Det sker under overskriften ”Velfærdens 2025-plan.” Følg trådene til de gode erfaringer i vores mindmap.

EKSTERN RAPPORT

15. december 2016

Danmark blandt de ti mest innovative lande i verden

Årets udgave det globale innovationsindeks – ”Global Innovation Index (GII)” – der er lavet af FN’s Verdensorganisation for intellektuel ejendomsret (WIPO), er netop offentliggjort. Danmark er blandt de ti mest innovative lande i verden.