mmseneste4

debris-1974380_1280

EKSTERN RAPPORT

18. januar 2017

World Economic Forum udpeger tre globale trusler

EKSTERN RAPPORT

18. januar 2017

Miljømæssige udfordringer, økonomisk ulighed og polarisering i samfundet. Det er de tre verdensomspændende udfordringer, som World Economic Forum forventer vil påvirke udviklingen de næste ti år.
money-1673582_1280

EKSTERN RAPPORT

18. januar 2017

Otte personer sidder på det hele

Den internationale sammenslutning af udviklingsorganisationer, Oxfam, konkluderer i ny rapport, at uligheden i verden er løbet løbsk.
maersk-line-3

STATISTISK SET

15. januar 2017

Her er verdens største rederier

Danske Maersk Line er stadig verdens største rederi, når man måler på kapacitet og omsætning. Men det schweiziske Mediterranean Shipping Company er lige i hælene på den hæderkronede danske koncern.

EKSTERN RAPPORT

11. januar 2017

Danske virksomheder taber innovationskraft på grund af mangel på viden

Danske fremstillingsvirksomheder mister indtjening, bliver forsinket eller må opgive udvikling af nye produkter, fordi de ikke har adgang til den nødvendige viden eller det nødvendige udstyr. Det viser ny undersøgelse fra Teknologisk Institut. Nu skal nyt internationalt samarbejde hjælpe virksomhederne.

Her er de gode eksempler på integrationsløsninger

Se nogle af de gode eksempler på integrationsløsninger. Klik dig ind på et Danmarkskort og se, hvordan der over alt i landet arbejdes med at udvikle løsninger til god integration. Samtidig kommer der hele tiden nye løsninger til.

STATISTISK SET

7. januar 2017

Danskerne betaler igen rekordlav elpris med et meget stort men

Den danske elpris holdt sig i 2016 for andet år i træk på rekordlavt niveau set over en tiårig periode, og var dermed blandt de laveste i EU. Men kun så længe vi ser bort fra afgifterne. Tæller vi dem med, måtte danskerne stadig betale den allerhøjeste elpris blandt EU-landene.

STATISTISK SET

28. december 2016

Danskerne er verdensførende i smag for politik

Kun fem pct. af danskerne går slet ikke op i politik. Det gør Danmark til et af de lande i verden, hvor den politiske interesse er størst.

Se de gode erfaringer på velfærdssamfundets udfordringer

I en række artikler jagter vi løsninger på velfærdssamfundets fremtidige udfordringer. Det sker under overskriften ”Velfærdens 2025-plan.” Følg trådene til de gode erfaringer i vores mindmap.

EKSTERN RAPPORT

15. december 2016

Danmark blandt de ti mest innovative lande i verden

Årets udgave det globale innovationsindeks – ”Global Innovation Index (GII)” – der er lavet af FN’s Verdensorganisation for intellektuel ejendomsret (WIPO), er netop offentliggjort. Danmark er blandt de ti mest innovative lande i verden.

EKSTERN RAPPORT

14. december 2016

Hvor får danskerne nyheder fra?

Kulturstyrelsen har offentliggjort en omfattende analyse af kilderne til danskernes viden og nyheder. Undersøgelsen forsøger også at klarlægge på hvilke platforme, de danske medieforbrugere henter deres viden. Og giver desuden en karakteristik af, hvem de enkelte medieforbrugere er – herunder på køn, alder

FOKUS

12. december 2016

Velfærdens 2025-plan

Frem til januar 2017 sætter Mandag Morgen fokus på de største udfordringer for vores velfærdssamfund, som vi kender det i dag.

EKSTERN RAPPORT

7. december 2016

Kønnet har mindre betydning for lønforskelle

Lønnen er lavere på områder, hvor der er flest kvinder. Dette rammer både kvinder og mænd inden for området. Andelen af kvinder har større betydning for lønforskellen mellem de to køn i den offentlige end i den private sektor. Det viser ny videnskabelig artikel fra SFI.

EKSTERN RAPPORT

6. december 2016

PISA 2015: Danmark ligger over gennemsnittet i OECD

Danske skoleelever ligger for første gang over gennemsnittet blandt OECD-landene i både matematik, naturfag og læsning i forhold til PISA. Det viser den nye opgørelse, PISA 2015.

EKSTERN RAPPORT

6. december 2016

Vækstråd giver 34 anbefalinger til kompetenceløft

Danmarks Vækstråd giver en række anbefalinger til at sikre tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft til erhvervslivet.

EKSTERN RAPPORT

30. november 2016

Digital disruption i banksektoren

Den finansielle teknologi, også kendt som fintech, tvinger banksektoren til at gå helt nye veje.

28. november 2016

Ny VIC-regering har 26 fokusområder

En nye regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og de Konservative har set dagens lys. Regeringen præsenterede søndag sit grundlag for samarbejdet.

STATISTISK SET

24. november 2016

Så meget antibiotika tager danskerne i forhold til andre

Forbruget af antibiotika i Danmark er fortsat i den lavere ende, når man sammenligner med andre lande. Til gengæld har forbruget været støt stigende i flere år, men bøjer nu meget svagt af.

MM-RAPPORT

15. november 2016

Cities100 – 100 løsninger til klimahandling i byer

100 løsninger fra 61 byer viser, hvordan vi kan håndtere klimaforandringer, samtidig med at vi styrker økonomien, fællesskabet og sundheden.

MM-RAPPORT

21. november 2016

Fra startup-nation til scaleup-nation

Mandag Morgen og Danske Regioner definerer, kortlægger og analyserer Danmarks potentielle højvækstvirksomheder – de såkaldte scaleups.

EKSTERN RAPPORT

21. november 2016

Nye minimumsbudgetter for danske familier

Hvad er det mindste, man kan leve for i dagens Danmark? Det har Rockwoolfonden og Center for Alternativ Samfunds Analyse analyseret, og giver i en rapport bud på beløb med udgangspunkt i flere familietyper.