Antallet af udenlandske lønmodtagere slår rekord

For første gang nogensinde var der mere end 200.000 fuldtidsbeskæftigede udlændinge i Danmark. Det betyder, at udlændinge i dag udgør 9 procent af alle lønmodtagere.

På fire år er antallet af udenlandske lønmodtagere steget med 51.000 fuldtidsbeskæftigede. I juni 2017 rundede antallet for første gang nogensinde 200.000, viser en analyse fra Dansk Industri, som hviler på data fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings database jobindsats.dk.

Antallet af udenlandske lønmodtagere i Danmark har været støt stigende igennem flere år.

fig1

Antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i Danmark steg i perioden juni 2013 til juni 2017 med 86.500. Heraf udgjorde de udenlandske lønmodtagere hele 51.000. Det betyder, at udlændinge i dag udgør 9 procent af alle (fuldtidsbeskæftigede) lønmodtagere.

fig2

Den største aftager af udenlandsk arbejdskraft er industrien, hvor 13,6 har fundet arbejde. 12,1 procent af de udenlandske arbejdere er ansat inden for rejsebureau, rengøring og lignende serviceerhverv. Den tredjestørste aftager af arbejdskraften er sket inden for handel, hvor 10,6 procent er beskæftiget.

Og hvor kommer de så især fra? De fem største nationalitetsgrupper er Polen med 26.055 fuldtidsbeskæftigede, Tyskland med 16.335, på tredjepladsen finder vi 14.177 rumænere, 13.600 er svenskere og endelig udgør briter den femtestørste gruppe med 8.442.

I alt var der pr. juni 2017 201.461 fuldtidsbeskæftigede udlændinge i Danmark.

Du kan finde hele Dansk Industris analyse her.

Forrige artikel Velfærdsteknologiens potentiale bliver ikke fuldt ud indfriet Næste artikel Risikoanalyser af it-projekter samler støv Risikoanalyser af it-projekter samler støv
Her er de danske skoleelevers personlige ambitioner

Her er de danske skoleelevers personlige ambitioner

Med udgangspunkt i nye data fra den årlige PISA-undersøgelse har OECD udarbejdet et indeks over skolelevers ambitioner for deres uddannelse. Indekset sammenligner ambitionsniveauet blandt unge i over 50 lande.
Hvor gammel bliver du?

Hvor gammel bliver du?

Med udgangspunkt i din nuværende alder, har Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) udarbejdet en model for, hvor gammel du forventes at blive.
Så mange indvandrere og efterkommere bor der i din by

Så mange indvandrere og efterkommere bor der i din by

Intet boligområde i Danmark må have over 50 pct. indbyggere, der er indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund. Sådan lyder et forslag, der blevet vedtaget af regeringen og Dansk Folkeparti. Endnu er der ikke offentliggjort en liste over områderne, men har du få et lille indblik.
Her er verdens største rederier

Her er verdens største rederier

Danske Maersk Line er stadig verdens største rederi, når man måler på kapacitet og omsætning. Men det schweiziske Mediterranean Shipping Company er lige i hælene på den hæderkronede danske koncern.
Hvor mange har været

Hvor mange har været "i krig med naboen"?

Ifølge DR-serien ”I krig med naboen” har næsten halvdelen af alle danskere været i krig med deres nabo. Men den påstand er overdrevet, fortæller Detektor.

Velfærdens 2025-plan

Velfærdens 2025-plan

Frem til januar 2017 sætter Mandag Morgen fokus på de største udfordringer for vores velfærdssamfund, som vi kender det i dag.
Verdensøkonomien vækster stadig grønnere

Verdensøkonomien vækster stadig grønnere

Endda kraftig økonomisk vækst er ikke længere ensbetydende med voldsomme CO2-udledninger. Siden år 2000 har mindst 21 lande haft fremgang i BNP og samtidig løbende lukket mindre og mindre CO2 ud i atmosfæren.
Facebook får sin første

Facebook får sin første "livstidsgeneration"

Facebook fylder 13 år om to en halv måned. Dermed står det sociale medie med sin første generation af brugere, der har kunne bruge tjenesten lige siden de rundede den magiske aldersgrænse for at være Facebookbruger.
Markeder gik hurtigt i rødt med udsigten til Trump-sejr

Markeder gik hurtigt i rødt med udsigten til Trump-sejr

Donald Trump kan nu skifte adresse - fra sit tårn, Trump Tower, på 5th Avenue i New York til Pennsylvania Avenue i Washington, hvor den amerikanske præsidentbolig har matrikel. Allerede da de første få resultater forelå natten til onsdag reagerede markederne kraftigt.
Her er 16 mere eller mindre vanvittige valgresultater

Her er 16 mere eller mindre vanvittige valgresultater

Natten til onsdag kender vi resultatet af et af de mest spændende amerikanske præsidentvalg i nyere tid. Meningsmålingerne har givet anledning til mange - til tider vilde - spekulationer om det endelige udfald.
Her er svingstaterne, der kan afgøre præsidentvalget

Her er svingstaterne, der kan afgøre præsidentvalget

Utallige meningsmålinger forsøger løbende at finde svaret på, hvem der bliver USA’s næste præsident. Men mange amerikanske vælgere skifter mening næsten dag for dag. Det gælder især i 11 delstater.

Faldende energiinvesteringer peger mod mere grøn energi

Faldende energiinvesteringer peger mod mere grøn energi

Energisektoren er i gang med en omfordeling af sine energiinvesteringer, men advarer samtidig om, at der skal flere penge på bordet for at imødegå klimaforandringer og opretholde sikkerheden i energiforsyningen.
Danmark har færrest kvindelige selvstændige

Danmark har færrest kvindelige selvstændige

Danske kvinder holder sig i den grad fra tilværelsen som selvstændigt erhvervsdrivende. Det viser en ny opgørelse fra OECD, der har undersøgt kønsfordelingen i 38 OECD- og partnerskabslande. Danmark skraber bunden.